Έντυπη Έκδοση

Οι αλλαγές σε κάρτες και εισιτήρια

Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ οι τιμές των νέων εισιτηρίων και καρτών στις Συγκοινωνίες Αθηνών.

Τα ενιαία εισιτήρια καθώς και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ισχύουν τελικά και στο αστικό τμήμα του Προαστιακού, αφού ο ΟΑΣΑ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, τουλάχιστον μέχρι την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οσον αφορά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

* Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα έχει αξία 30 ευρώ (μειωμένη 15 ευρώ), και θα ισχύει για απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα: λεωφορεία (πλην γραμμών Αεροδρομίου και Χ80), τρόλεϊ, Μετρό (έως Κορωπί), και Προαστιακός (στα τμήματα Πειραιάς - ΣΚΑ και Κορωπί - Μαγούλα). Παράλληλα, καταργείται η μηνιαία κάρτα για μετακινήσεις μόνο με λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

* Κυκλοφορούν, για πρώτη φορά, κάρτες απεριορίστων διαδρομών τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας. Η κάρτα τρίμηνης διάρκειας κοστίζει 85 ευρώ (μειωμένη 43 ευρώ), και η κάρτα εξάμηνης διάρκειας κοστίζει 165 ευρώ (μειωμένη 83 ευρώ).

* Η τιμή της ετήσιας κάρτας διαμορφώνεται στα 320 ευρώ (29% φθηνότερα από την προηγούμενη τιμή των 450 ευρώ). Κυκλοφορεί επίσης -για πρώτη φορά- μειωμένη ετήσια κάρτα αξίας 160 ευρώ.

Οσον αφορά τα εισιτήρια, από την 1η Σεπτεμβρίου ισχύουν τα εξής: Κυκλοφορούν νέα ενιαία εισιτήρια για μετακινήσεις σε όλα τα Μέσα αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ) και διάρκειας 70 λεπτών. Το εισιτήριο ακυρώνεται μόνο μία φορά με την έναρξη της διαδρομής. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 δεν θα υπάρχει η δυνατότητα 2ης επικύρωσης και η διάρκεια του εισιτηρίου θα είναι αυστηρώς τα 70 λεπτά. Το ενιαίο εισιτήριο ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα: λεωφορεία (πλην γραμμών Αεροδρομίου και Χ80), τρόλεϊ, Μετρό (έως Κορωπί), και Προαστιακός (στα τμήματα Πειραιάς - ΣΚΑ και Κορωπί - Μαγούλα). Παράλληλα, καταργείται το εισιτήριο μιας διαδρομής για μετακινήσεις μόνο με λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

* Νέα εισιτήρια διάρκειας 5 ημερών από τη στιγμή της ακύρωσης, αξίας 10 ευρώ. Ισχύει επίσης για μετακινήσεις με όλα τα Μέσα πλην διαδρομών προς και από το αεροδρόμιο. Παράλληλα, καταργούνται τα εβδομαδιαία εισιτήρια ισχύος 7 ημερών.

* Συνεχίζεται η κυκλοφορία του ημερήσιου εισιτηρίου (αξίας 4 ―), του τουριστικού εισιτηρίου 3 ημερών (αξίας 20 ―) και των υπόλοιπων εισιτηρίων αεροδρομίου.

Η ανανέωση των μηνιαίων καρτών για το μήνα Σεπτέμβριο ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού ευχαρίστησε τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, αλλά και τους εργαζομένους για την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τόνισε: «Από την 1η Σεπτεμβρίου οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται σημαντικά φθηνότερες με το νέο, μειωμένο τιμολόγιο που διαθέτουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών. Η μικρότερη δαπάνη για τα νοικοκυριά και η διευκόλυνση πρόσβασης όλων των κατοίκων στα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα, είναι οι στόχοι πάνω στους οποίους οικοδομήθηκαν οι αλλαγές που υλοποιούνται».

Αυξήσεις στη Θεσσαλονίκη

Οσον αφορά τη συμπρωτεύουσα, τα νέα για τους κατοίκους της που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ είναι δυσάρεστα: Από την 1η Οκτωβρίου 2014, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών στην πόλη αυξάνονται κατά 20%-30%, το ημερήσιο κόμιστρο καταργείται και οι γραμμές προς τους δήμους της επαρχίας Λαγκαδά θα έχουν εισιτήριο πλέον 2 ευρώ, ως αποτέλεσμα του νέου κύματος αυξήσεων έπειτα από εκείνες του 2011.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)
ΟΑΣΑ
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Κύριο θέμα
Οι τράπεζες μπαίνουν στις συγκοινωνίες με... λεωφορειοδάνεια
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Μεταφορών
Οι τράπεζες μπαίνουν στις συγκοινωνίες με... λεωφορειοδάνεια
Ποιες γραμμές αλλάζουν δρομολόγιο, ποιες καταργούνται
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Παιδείας
«Θερμή» υποδοχή
Χρονιά ανατροπών
Εντυπωσιακή άνοδος σε όλα τα πεδία
Ελπίζουν σε ισχυρό πτυχίο και γρήγορη αποφοίτηση
ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές
Αναλύσεις
Με απόκλιση μικρότερη του 1% οι εκτιμήσεις της «Ε»
Υπουργείο Μεταφορών
Οι τράπεζες μπαίνουν στις συγκοινωνίες με... λεωφορειοδάνεια
Ποιες γραμμές αλλάζουν δρομολόγιο, ποιες καταργούνται
Οι αλλαγές σε κάρτες και εισιτήρια
Νερό/Υδροδότηση
Μπήκε το νερό στ' αυλάκι
ΚΕΠΚΑ
Οδηγίες για εξεύρεση φοιτητικής γκαρσονιέρας
Πολύτεκνοι
Στοπ στο μπόνους για πολύτεκνους
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ραντεβού στη ΔΕΘ των εξαγγελιών έδωσαν οι ένστολοι
«Πουλούσε» ΕΣΠΑ
Πιστολίδι με νεκρό
Φωτογραφίες για αναγνώριση έδωσε η ΕΛΑΣ
Ανθρώπινα
30 χρόνια προσφοράς του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
Φεγγάρι, πλοίο, παφλασμός