Έντυπη Έκδοση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εκκληση για εθελοντές στη μάχη κατά Εμπολα

Ακτιβιστές σχεδιάζουν με τα σώματά τους την Αφρική, το μεγαλύτερο θύμα του Εμπολα. Εκεί χτυπά η ασθένεια, εκεί πρέπει να εξαλειφθεί
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ στην ευαισθησία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Υγείας, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησε προσφορά εθελοντών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του Εμπολα. Την ίδια ώρα σφοδρές επικρίσεις δέχεται η απόφαση της Αυστραλίας να καταργήσει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε όσους προέρχονται από χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες πλήττονται από την επιδημία.

Πλήρες θέμα...

 • ΗΠΑ

  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «Ν.Υ. TIMES» Ναζί εγκληματίες στην υπηρεσία των ΗΠΑ
   Οι ναζί κατάσκοποι ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Αμερικανών στη διάρκεια της ανάμιξής τους στον πόλεμο. Μετά, τους χρησιμοποίησαν Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χίλιους και πλέον Γερμανούς επιστήμονες και στρατιωτικούς του ναζιστικού καθεστώτος, που θα μπορούσαν να έχουν καταδικαστεί ως εγκληματίες πολέμου, στις μυστικές υπηρεσίες τους μέχρι και τη δεκαετία του '90.
 • Μέση Ανατολή

  • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Ερχομαι από την κόλαση του Κομπάνι
   Στην ελεύθερη ζώνη, δηλαδή τη στενή λωρίδα γης ανάμεσα στο Κομπάνι και τα τουρκικά σύνορα, στοιβάζονται δεκάδες αυτοκίνητα. Τα τουρκικά σύνορα παραμένουν κλειστά, φρουρούνται από σημαντικό αριθμό τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Οι συνοροφύλακες μας ζητούν να μην πλησιάζουμε.
  • Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ Ανοιξε τα σύνορα μόνο για Πεσμεργκά
   Πανηγυρίζουν οι μικροί Κούρδοι για τον «τουρκικό διάδρομο», αλλά πρόκειται για μονόδρομο: οι Κούρδοι της Τουρκίας δεν μπορούν να τον περάσουν για να πάνε στο Κομπάνι Το ταξίδι τους προς τη συροτουρκική μεθόριο ολοκλήρωσαν χθες τη νύχτα οι Πεσμεργκά και φθάνουν στο Κομπάνι για να το υπερασπιστούν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνει ότι δεν πρέπει να αναμένεται από την κυβέρνησή του να εμπλακεί με αποστολή στρατευμάτων, τονίζοντας ότι μόνο οι Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές και η συριακή μετριοπαθής αντιπολίτευση μπορούν να σώσουν την πόλη.
 • Ουκρανία

 • ΠΟΦ

  • «Σαρωτικές αλλαγές» στις σχέσεις των δύο φύλων σε 105 χώρες
   Το αίτημα «ίση αμοιβή για ίση εργασία» παραμένει ακόμη, σε πολλές χώρες, ζητούμενο... Η αυξημένη πρόσβαση της γυναίκας στην πολιτική και την αγορά εργασίας έχει αμβλύνει το χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEC). Η ετήσια σχετική έρευνα που διεξήγαγε το Φόρουμ επιβεβαίωσε «σαρωτικές αλλαγές», αφού σε 105 κράτη έγιναν τεράστια βήματα στον τομέα της ισότητας από το 2005.
 • Ματιές στον κόσμο