Έντυπη Έκδοση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

«Δεν δεσμεύτηκα για καμία πρόσληψη»

Δεν έχει επικυρωθεί από την περιφέρεια η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του καθαρισμού των κτηρίων, λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη χαρακτηρίζει τα περί «ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία» του καθαρισμού των κτηρίων της περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος.

Πλήρες θέμα...

 • Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

  • Ξεκινούν διαμαρτυρίες κατά του ΕΝΦΙΑ
   Ο Νοέμβρης μπαίνει με νέες δυναμικές διαμαρτυρίες από τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και απαιτούν την κατάργησή του. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται περί τις 30 οργανώσεις πολιτών, ξεκινάει νέο γύρο κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις στις κατά τόπους συνελεύσεις των γειτονιών, οι οποίες θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση διαδήλωσης στην πλατεία Κοραή στις έξι του μήνα.
  • «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» θα φωνάξουν στη Θεσσαλονίκη
   Το κρύο γίνεται όλο και πιο έντονο και κάνει ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα επιβίωσης των φτωχών νοικοκυριών. Μαζί με το κρύο, επανέρχονται και οι κινητοποιήσεις κατά των διακοπών ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αναμένεται να καταφύγουν σε επικίνδυνες λύσεις ανάγκης, όπως τα θανατηφόρα μαγκάλια, για να ζεσταθούν.
 • Περιβάλλον

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ Μπαζώνουν ακόμη τον Υμηττό
   Το τεράστιο ζήτημα των συνεχών καταπατήσεων από ποικιλώνυμα κερδοσκοπικά συμφέροντα, στην αναδασωτέα περιοχή της Α' Ζώνης του Υμηττού, αναδεικνύουν με ερώτησή τους έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν ότι γίνεται εναπόθεση μπάζων σε ρέματα και χώρους του στρατοπέδου της Αεροπορίας, που είναι οριοθετημένο σε αναδασωτέα περιοχή της Α' Ζώνης στο Δήμο Γλυφάδας.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Οριστική παύση αποφάσισε το ΣτΕ
   Την αυστηρότερη ποινή, αυτή της οριστικής παύσης από τα καθήκοντά του, επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Η Παναγία», Δημήτρη Τσαβδαρίδη.
 • Φτώχεια

  • ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ 23 ΧΩΡΩΝ Στη φτώχεια ζουν 4 στα 10 Ελληνόπουλα
   Θλιβερή ελληνική πρωτιά μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών ΤΟ 40,5% των παιδιών στην Ελλάδα ζουν στη φτώχεια, γεγονός που -σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UNICEF- κάνει τη χώρα μας... πρωταθλήτρια παιδικής φτώχειας μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών. Το 2008, προ μνημονίων, το ποσοστό παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα ήταν 23%. Οπως αναφέρεται στην έκθεση, «όσο περισσότερο τα παιδιά μένουν παγιδευμένα στη φτώχεια τόσο πιο δύσκολα δραπετεύουν».
 • Δικαιώματα

  • Δημόσιος μητρικός θηλασμός
   Σε μια εποχή που πολλές Ελληνίδες μητέρες εγκαταλείπουν το θηλασμό ως πρακτική διατροφής των βρεφών τους, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα.
 • Ακραία καιρικά φαινόμενα

  • Η ΕΜΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Μετρούν ζημιές με το φόβο νέας κακοκαιρίας
   Οι αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν και πάλι σε επιφυλακή, καθώς η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα έως χθες στοιχεία της Πυροσβεστικής, 367 οχήματα και 975 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές
  • Σε επιφυλακή για τον ποταμό Εβρο
   Σε επιφυλακή βρίσκονται Πολιτική Προστασία, περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και τοπικοί δήμοι, λόγω της αυξημένης στάθμης του ποταμού Εβρου στην περιοχή του χωριού Πύθιο. Ο ποταμός έχει ανέλθει τις τελευταίες μέρες πάνω από τα 5,45 μέτρα, κοντά στο όριο συναγερμού των 5,70 μέτρων, ενώ ανησυχία προκαλούν οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις στο νομό.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Νέο success story της κυβέρνησης;
   Υδρογονάνθρακες: τα επιστημονικά δεδομένα και οι υπερφίαλες εκτιμήσεις Η κυβέρνηση επανειλημμένα προσπαθεί να στήσει ένα μύθο, ένα success story σε σχέση με την έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Αναλώνεται σε συνεχείς προσπάθειες καλλιέργειας μύθων και ιστοριών για θησαυρούς και πακτωλούς κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, τροφοδοτώντας και αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις με διαρροές απόρρητων εκθέσεων, υπερφίαλες εκτιμήσεις, που πολλές στερούνται επιστημονικού ερείσματος, ενώ γίνεται ουσιαστικά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
 • Δικαιοσύνη

  • Μετά θάνατον δικαίωση για τον εργάτη
   Μετά θάνατον ήρθε η δικαίωση για έναν εργάτη στο Κερατσίνι, ο οποίος προσεβλήθη από αμιάντωση και πέθανε τελικά φυματικός, εξαιτίας του ότι ο δήμος δεν είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της υγείας του. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνώρισε την ευθύνη του δήμου και επιδίκασε σε συγγενικό του πρόσωπο 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, αφού ο εργάτης πέθανε ενώ εκκρεμούσε η υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη.
 • ΟΣΥ

  • Απάτη στην προμήθεια ελαστικών
   Προσκόμιζε πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που «παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της ΟΣΥ Α.Ε. όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
 • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

  • Ο ΥΠ. ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ «Η Ελλάδα δεν έχει θυλάκους τζιχαντιστών»
   «Η αλήθεια όμως είναι ότι στη χώρα μας, όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα, δεν υπάρχει ζήτημα ύπαρξης θυλάκων τζιχαντιστών.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Σκοτεινές δολοφονίες δύο αλλοδαπών
   Δύο αλλοδαποί βρέθηκαν το τελευταίο 48ωρο δολοφονημένοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη και οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τις δύο υποθέσεις.
  • Ασελγούσε σε ανηλίκους 68άχρονος
   Στη δημοσιότητα, στοιχεία και φωτογραφίες του Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 68χρονου επαίτη, που συνελήφθη στις 16 Οκτωβρίου στον Πειραιά, κατηγορούμενος για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής κατ' εξακολούθηση, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.
  • Επαιρνε τη σύνταξη της πρώην συζύγου
   Αλλη μια υπόθεση με ηλικιωμένο, ο οποίος έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της πρώτης συζύγου του, παρά το γεγονός ότι είχε ξαναπαντρευτεί, «έπιασε» η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
  • Παράνομη διακίνηση βιβλίων στο Διαδίκτυο
   Δικογραφία σε βάρος ενός 48άχρονου και άλλων αγνώστων για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εξιχνίασε υπόθεση διακίνησης βιβλίων συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου μέσω Διαδικτύου.
 • Ιστορία/Ιστορικά Γεγονότα

  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ Από τον Θουκυδίδη στην Επανάσταση του 1821
   Ο Κανάρης δεν ήταν πειρατής, αλλά ένα από τα όπλα των Ελλήνων επαναστατών ήταν και το κούρσεμα πλοίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Οι άνθρωποι από τα πολύ παλιά χρόνια άσκησαν τη βία εναντίον άλλων ανθρώπων με τη μορφή της ληστείας ή της πειρατείας, με κεντρικό στόχο την επιβίωση αλλά και τον πλουτισμό τους. Η πειρατεία ασκήθηκε από ομάδες ανθρώπων ή και από κρατικές οντότητες που κρύβονταν πίσω από τους πειρατές.
  • ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η νύφη του Θερμαϊκού σε ελληνικά χέρια
   Με διαφορά ωρών τα ελληνικά στρατεύματα πρόλαβαν τα βουλγαρικά Τη 29η Οκτωβρίου 1912 τα ελληνικά στρατεύματα, υπό τον βασιλέα και το διάδοχο, παρήλασαν στην παραλιακή Ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος, που άρχισε τον Οκτώβριο του 1912, αποτέλεσε το αποκορύφωμα της προσπάθειας των βαλκανικών λαών να απαλλαγούν από τον οθωμανικό ζυγό και να επεκτείνουν τα εδάφη τους.
 • TV & Media

  • Αντιδράσεις πριν από το switch-off της Βόρειας Ελλάδας
   Λίγες μόλις ημέρες πριν από το επόμενο πέρασμα στην ψηφιακή εποχή μεγάλου μέρους της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, η Επιτροπή Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Κεντρικής Μακεδονίας διαμαρτύρεται έντονα κατά της Digea. Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιτροπή εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για το υψηλό τίμημα που πρέπει να καταβάλουν τα περιφερειακά κανάλια στην Digea προκειμένου να φτάσει το σήμα τους, ψηφιακά πλέον, στους τηλεθεατές αυτών των περιοχών.
  • Αντίθετη σε μονομερείς ενέργειες
   Στο πλαίσιο εφαρμογής του Π.Δ. 102/28.8.2014 για το νέο Οργανισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, το Δ.Σ. της Ενωσης Ακολούθων Τύπου έχει επανειλημμένα εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του.
  • «Καυτή καρέκλα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
   «Hot Seat» με τον Γιάννη Ζουγανέλη από σήμερα και κάθε μέρα από Δευτέρα ώς Παρασκευή στις 20.00 στον ΣΚΑΪ. Το τηλεπαιχνίδι, που στην κλασική του μορφή έχει κερδίσει εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, έρχεται ανανεωμένο για να χαρίσει χιλιάδες ευρώ. Εξι παίκτες διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ. Ενας μόνο θα είναι ο μεγάλος νικητής.
 • Ανθρώπινα

  • «Η ίδια η ζωγραφική είναι και πράξη αναδρομής»
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ «Η κρίση βοηθάει τη ζωγραφική που αντέχει ως σταθερά, δίπλα σε μια νέα λαϊκή τέχνη που αναπτύσσεται διαδικτυακά» Δ.Σ. Ηζωγραφική ως γλώσσα και η γενιά του ως βιωματική επικράτεια κτίζουν και ξανασχεδιάζουν μια έμμονη διαφωνία. Ο ζωγράφος, αρθρογράφος και πανεπιστημιακός Δημήτρης Α. Σεβαστάκης συγκεντρώνει σε μια αναδρομή έργα ενός παρατεταμένου προσωπικού ερωτήματος.
  • Κωνσταντινούπολη
   Είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που αγγίζει δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία, και αποτέλεσε την πρωτεύουσα τριών αυτοκρατοριών. Πολιορκίες, λεηλασίες, εξεγέρσεις, πυρκαγιές, διαδοχικές αλλαγές ονόματος, από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι τη σημερινή εποχή.