Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ

«Διορθώσεις» στον ΕΝΦΙΑ μόνο για ορισμένους

Με τις αντοχές των οικονομικά αδυνάμων παίζει η κυβέρνηση, καθώς δεν τους αναγνωρίζει τις μειώσεις που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να τους καλεί να πληρώσουν ολόκληρο το φόρο και να περιμένουν τον Δεκέμβριο ή με το νέο χρόνο για συμψηφισμό.

Πλήρες θέμα...

 • Εκπαίδευση

  • Μπαίνουν ιδιώτες και στη ναυτική εκπαίδευση
   Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σπουδή του υπουργείου Ναυτιλίας για την προώθηση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης. Με νομοθετήματα-εξπρές και κατόπιν παραινέσεων από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το υπουργείο Ναυτιλίας έθεσε προς δημόσια διαβούλευση, μόλις για πέντε ημέρες, το προσχέδιο «κανονιστικών πράξεων ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) - Ειδικών Τμημάτων Ναυτικής Εκπαίδευσης».
 • Τουρισμός

  • ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Δώστε χρήματα στον τουρισμό...
   Καλό το success story του τουρισμού, αλλά οι πιέσεις έπειτα από 5 χρόνια ύφεσης είναι αφόρητες, γι' αυτό αυξήστε την τραπεζική ρευστότητα, ειδάλλως το πλοίο θα γείρει... Αυτό ήταν εν ολίγοις το μήνυμα κατά τη συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με επικεφαλής τον Γιάννη Ρέτσο, με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα μετά τους ελέγχους των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
  • Λύσεις για τα ενεργοβόρα ξενοδοχεία
   Οι δυνατότητες για εξοικονόμηση ενέργειας των ξενοδοχειακών μονάδων αναμένεται ν' αναλυθούν στο σημερινό συνέδριο που διοργανώνεται από τις 10 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα.
  • Από τη Χαϊνάν στην Κρήτη
   Πρωτόκολλο συνεργασίας στους τομείς τουρισμού, εμπορίου-πρωτογενή τομέα, πολιτισμού υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κι ο πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κίνας-πολιτικός σύμβουλος Επιτροπής κινεζικών λαών της επαρχίας Χαϊνάν, Γιου Ξουν.
 • Οικονομικές έρευνες και μελέτες

  • Ε.Ε.: Αύξηση επενδύσεων με μείωση κερδών
   Ολο και λιγότερα αποταμιεύουν οι Ευρωπαίοι Η σταθερή συμμετοχή των επενδύσεων στο ΑΕΠ με πτωτικό το μερίδιο των κερδών στην Ευρωζώνη το β' τρίμηνο θέτει κάποια ερωτηματικά για τη δυνατότητα συνέχισης της ανάπτυξης στην Ε.Ε. Πολύ περισσότερο που η αύξηση του εισοδήματος και της κατανάλωσης των νοικοκυριών δεν βασίστηκε μόνο σε αυξήσεις μισθών, αλλά και σε μείωση των αποταμιεύσεων.
 • Τράπεζες

  • ΜΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Τράπεζες - αφέντες τού επιχειρείν
   Στουρνάρας, Τουρκολιάς και Σάλλας πατούν γερά στα πόδια τους μετά τα stress tests Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των stress tests εκφράζουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων, προδιαγράφοντας τις κινήσεις της επόμενης ημέρας.
 • Ασφάλεια/Ι.Χ.

  • «Ανθούν» τα ανασφάλιστα Ι.Χ.
   Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 50 περιπτώσεις στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου κατέγραψαν οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν προχθές στη Θεσσαλία.