Έντυπη Έκδοση

Οι επίσημοι όλο και σε μεγαλύτερη απόσταση από τους απλούς πολίτες

ΠΡΙΒΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ πίσω από τα κάγκελα!

ΠΑΡΕΛΑΣΗ για λίγους χθες στη Θεσσαλονίκη, με τους επισήμους «προφυλαγμένους» με κάγκελα και χιλιάδες αστυνομικούς, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. «Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας;» αναρωτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης. Τη δυσφορία τους εξέφρασαν ακόμη ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Στο Χαλάνδρι οι μαθητές παρήλασαν κι ενώ η μπάντα του δήμου παιάνιζε τον ύμνο του ΕΑΜ και όχι κάποια στρατιωτικά εμβατήρια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Ρεπορτάζ: Β. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗΣ, Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ

Πλήρες θέμα...

 • Κυβέρνηση

  • ΣΕ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» ΚΑΛΟΥΝ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ Θέλουν το δικό τους «ναι» να ακουστεί σαν «όχι»
   ...και στο βάθος ΕΧΙΤ... Πολιτικό πρεσάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα τη «συναίνεση» θα επιδιώξουν στο εξής Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη, με βασικό στόχο να εμφανίσουν τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ως κύριο παράγοντα της πολιτικής σταθερότητας που θέλουν οι δανειστές.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ: Κλείστε τα «κόκκινα» δάνεια
   Δύο ερωτήματα θέτει προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών, με την επισήμανση ότι τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών, άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων, ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά το σημερινό ΑΕΠ.
  • Σε Φανάρι και Κομπάνι αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης
   Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε τη Δευτέρα, στο Φανάρι, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής, Νάντια Βαλαβάνη, το διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, και τον αρμόδιο για τα θρησκεύματα βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Συνέδριο με διορισμένους συνέδρους σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ
   Το μήνυμα ότι μπαίνουν στην τελική ευθεία για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θέλουν να στείλουν προς κάθε κατεύθυνση οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο το εγχείρημα προχωρεί με πάρα πολλές δυσκολίες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναθεωρήσει τα αρχικά του πλάνα και τους στόχους που είχε θέσει.
 • ΑΟΖ

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ανησυχεί την Αγκυρα η τριμερής
   Από την προηγούμενη τριμερή του περασμένου Σεπτεμβρίου Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου συναντώνται σήμερα στη Λευκωσία προετοιμάζοντας την τριμερή συνάντηση κορυφής της 8ης Νοεμβρίου στο Κάιρο και εμβαθύνοντας παράλληλα τη συνεργασία των τριών χωρών στα θέματα ενέργειας.
 • Κινήματα

 • Μνημόνιο

  • ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Μας πάνε γραμμή σε νέο Μνημόνιο
   ΠΡΟΣ νέο Μνημόνιο οδηγούν τη χώρα οι δανειστές, το οποίο θα συνοδεύει τη νέα συμφωνία για την ενεργοποίηση της «προαιρετικής γραμμής χρηματοδότησης». Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης αναζητεί η κυβέρνηση, ώστε να αποφύγει τους νέους όρους του Μνημονίου. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει νέους ελέγχους, αλλά και αυστηρούς όρους για την εκταμίευση των χρημάτων, τα οποία θα καλύπτουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
 • Το Ποτάμι

  • Ποτάμι: Σώθηκαν οι τράπεζες, όχι και η οικονομία
   Θετικά αποτιμά την έκβαση των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες το Ποτάμι, ωστόσο επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι «συγχωροχάρτι» για τις ευθύνες των τραπεζικών πρακτικών που οδήγησαν στα «κόκκινα» δάνεια αλλά και την ελλιπή εποπτεία των τραπεζών.
 • ΚΚΕ

  • ΚΚΕ: Ο λαός δεν πανηγυρίζει, μόνο οι επιχειρηματίες
   Για συζήτηση που δεν αφορά το λαiκό κόσμο αλλά την καπιταλιστική ανάπτυξη της επόμενης μέρας κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τα stress tests των τραπεζών, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. «Η «επιτυχία» των τραπεζών στις πρόσφατες δοκιμασίες αντοχής δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική ελάφρυνση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, αλλά σε μεγαλύτερο ξεζούμισμά τους, αφού αυτές πραγματοποιήθηκαν με προϋπόθεση ότι τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια, μεγάλο τμήμα των οποίων είναι τα υπέρογκα δάνεια των λαϊκών στρωμάτων, θα πρέπει να καταβληθούν στις τράπεζες πρακτικά στο σύνολό τους.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Oι επίσημοι όλο και σε μεγαλύτερη απόσταση από τους απλούς πολίτες ΠPIBE ΠAPEΛAΣH πίσω από τα κάγκελα!
   ΠAPEΛAΣH για λίγους χθες στη Θεσσαλονίκη, με τους επισήμους «προφυλαγμένους» με κάγκελα και χιλιάδες αστυνομικούς, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. «Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας;» αναρωτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης. Τη δυσφορία τους εξέφρασαν ακόμη ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Στο Χαλάνδρι οι μαθητές παρήλασαν κι ενώ η μπάντα του δήμου παιάνιζε τον ύμνο του EAM και όχι κάποια στρατιωτικά εμβατήρια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Pεπορτάζ: B. ΠAΠANAΣTAΣOYΛHΣ, K. KAPTAΛHΣ