Έντυπη Έκδοση

Η Μόσχα θα αναγνωρίσει τις εκλογές των αυτονομιστών στην Α. Ουκρανία

Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που πρόκειται να οργανώσουν στις 2 Νοεμβρίου οι φιλορώσοι αντάρτες στις περιφέρειες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους στην Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προεκλογική αφίσα για τις εκλογές στην ανατολική Ουκρανία Προεκλογική αφίσα για τις εκλογές στην ανατολική Ουκρανία Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια», ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως ελπίζει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί και πως η Ρωσία «εννοείται πως θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι εκλογές αυτές, που πρόκειται να διεξαχθούν στις δύο «δημοκρατίες» που ανακήρυξαν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, «θα είναι πολύ σημαντικές για τη νομιμοποίηση των αρχών».

Οι περιφέρειες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών δεν συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές που οργανώθηκαν την Κυριακή στην υπόλοιπη Ουκρανία. Οι αυτονομιστικές αρχές υποσχέθηκαν να οργανώσουν τη δική τους ψηφοφορία στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Λαβρόφ έκανε λόγο για «πολυάριθμες παραβιάσεις» που καταγράφηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία, παραδεχόμενος πάντως ότι η ψηφοφορία ήταν έγκυρη.

«Υπονόμευση»

Την άποψη ότι η στήριξη της Μόσχας στις εκλογές που οργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία «υπονομεύει τη διαδικασία» της ειρήνης, εξέφρασε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός διπλωμάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις του Λαβρόφ στη ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια» έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τις συμφωνίες του Μινσκ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, οι οποίες συνήφθησαν στις 5 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ουκρανών και αυτονομιστών με τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Η Πολωνία ανακοίνωσε χθες πως προετοιμάζει ένα σχέδιο για να μεταφέρει μέρος της στρατιωτικής ισχύος της στα ανατολικά σύνορά της, πλησιέστερα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ως απάντηση στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Πολωνία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, εκφράζει ανησυχίες ότι θα είναι ο επόμενος στόχος της επέκτασης του Κρεμλίνου μετά την προσάρτηση νωρίτερα φέτος της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC News)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
Ρωσία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Εμπολα
Ζητούνται εθελοντές κατά του Εμπολα
ΗΠΑ
Ναζί χρησιμοποιούσαν ως κατασκόπους οι ΗΠΑ
Μέση Ανατολή
Ερχομαι από την κόλαση του Κομπάνι
Ανοιξε τα σύνορα μόνο για Πεσμεργκά
Ουκρανία
Η Μόσχα θα αναγνωρίσει τις εκλογές των αυτονομιστών στην Α. Ουκρανία
ΠΟΦ
«Σαρωτικές αλλαγές» στις σχέσεις των δύο φύλων σε 105 χώρες
Ματιές στον κόσμο
Νέα κατάρρευση σε τουρκικό ορυχείο εγκλωβίζει είκοσι εργάτες
Ενέκρινε η Κομισιόν τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας
Τρεις ώρες κατέθετε για τη μαφία ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο
Βρετανία: Δεν συμμετέχουμε σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών