Έντυπη Έκδοση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

«Δεν δεσμεύτηκα για καμία πρόσληψη»

Δεν έχει επικυρωθεί από την περιφέρεια η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του καθαρισμού των κτηρίων, λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη χαρακτηρίζει τα περί «ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία» του καθαρισμού των κτηρίων της περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που απέστειλε ύστερα από το σάλο που δημιούργησε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας αποσαφηνίζει ότι οι διαδικασίες για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας και επανεξετάζονται.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι στις 29 Αυγούστου του 2013, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Την 1η Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης ποσού 677.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων και στις 28 Φεβρουαρίου 2014 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού. Η σχετική διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, μετά την ανάδειξη μειοδότριας εταιρείας, έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014.

«Η διαδικασία για να ολοκληρωθεί» διευκρινίζει ο κ. Καραμάνος, «πρέπει να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειακή Αρχή, κάτι που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πράξει. Γεγονός που σημαίνει ότι η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είχε θεωρήσει το τίμημα υπερβολικό».

Η κ. Δούρου απαντώντας στο δημοσίευμα μέσα από τηλεοπτική εκπομπή (Αντέννα) τόνισε ότι «δεν υπάρχει προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης βολέματος ημετέρων». Η περιφερειάρχης χαρακτήρισε το δημοσίευμα «κατασκευή» προκειμένου «να πληγεί μια νέα Περιφερειακή Αρχή που έχει αποφασίσει να υλοποιήσει δεσμεύσεις που ενοχλούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιφέρειες
Εργασιακά θέματα
Υπουργείο Οικονομικών
Περιφέρεια Αττικής
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιφέρεια Αττικής
«Δεν δεσμεύτηκα για καμία πρόσληψη»
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ξεκινούν διαμαρτυρίες κατά του ΕΝΦΙΑ
«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» θα φωνάξουν στη Θεσσαλονίκη
Περιβάλλον
Μπαζώνουν ακόμη τον Υμηττό
Δικαστικό ρεπορτάζ
Οριστική παύση αποφάσισε το ΣτΕ
Φτώχεια
Ζωή γεμάτη στερήσεις για το 40,5% των Ελληνόπουλων
Δικαιώματα
Δημόσιος μητρικός θηλασμός
Ακραία καιρικά φαινόμενα
Θλιβερός ο απολογισμός από την κακοκαιρία
Σε επιφυλακή για τον ποταμό Εβρο
Αρθρα/Σχολιασμοί
Νέο success story της κυβέρνησης;
Δικαιοσύνη
Μετά θάνατον δικαίωση για τον εργάτη
ΟΣΥ
Απάτη στην προμήθεια ελαστικών
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
«Η Ελλάδα δεν έχει θυλάκους τζιχαντιστών»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σκοτεινές δολοφονίες δύο αλλοδαπών
Ασελγούσε σε ανηλίκους 68άχρονος
Επαιρνε τη σύνταξη της πρώην συζύγου
Παράνομη διακίνηση βιβλίων στο Διαδίκτυο
Ιστορία/Ιστορικά Γεγονότα
Από τον Θουκυδίδη στην Επανάσταση του 1821
Η νύφη του Θερμαϊκού σε ελληνικά χέρια
TV & Media
Αντιδράσεις πριν από το switch-off της Βόρειας Ελλάδας
Αντίθετη σε μονομερείς ενέργειες
«Καυτή καρέκλα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Ανθρώπινα
«Η ίδια η ζωγραφική είναι και πράξη αναδρομής»
Κωνσταντινούπολη