Έντυπη Έκδοση

Ξεκινούν διαμαρτυρίες κατά του ΕΝΦΙΑ

Ο Νοέμβρης μπαίνει με νέες δυναμικές διαμαρτυρίες από τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και απαιτούν την κατάργησή του. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται περί τις 30 οργανώσεις πολιτών, ξεκινάει νέο γύρο κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις στις κατά τόπους συνελεύσεις των γειτονιών, οι οποίες θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση διαδήλωσης στην πλατεία Κοραή στις έξι του μήνα.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ είναι μία αναγκαιότητα, καθώς το πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας είναι ήδη άδειο για να αντεπεξέλθει στη φορομπηχτική πολιτική της συγκυβέρνησης. Αναφέρουν δε, ότι δεν υπάρχει ισχυρότερη απόδειξη περί αυτού, όταν «1.000.000 πολίτες δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Ο λαός, που μετράει ήδη πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας, και 3,8 εκατομμύρια που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, δεν αντέχει άλλους φόρους. Δεν είναι πλούσιοι που πρέπει να τους γδέρνει η εφορία οι 4,1 εκατ. άνθρωποι με μόνο τεκμήριο ότι έχουν ακίνητα «αντικειμενικής» αξίας μέχρι 100.000 ευρώ».

Φοροληστεία

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, και παρά τα προαναφερθέντα δεδομένα, «για την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ το βαρέλι της φοροληστείας του λαού δεν έχει πάτο, καθώς το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 προβλέπει επιπλέον φόρους 1,735 δισ. ευρώ μέσα από: αύξηση του φορολογητέου εισοδήματος των μισθωτών, αύξηση της παρακράτησης φόρου από συντάξεις, φορολόγηση των αγροτών με συντελεστή 13% χωρίς αφορολόγητο και φορολόγηση των παροχών σε είδος ως εισόδημα, δηλαδή φορολόγηση ακόμη και των κουπονιών που παίρνουν εργαζόμενοι για το αρνί του Πάσχα! Και την ίδια ώρα μειώνονται και άλλο οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, ασφάλιση».

Τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής προτρέπουν τους πολίτες να μπουν στη λογική και να κάνουν πράξη την άρνηση του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο χαρακτηρίζουν μόνιμο «χαράτσι»: «Με τη φοροληστεία των ακινήτων από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο της ιδιοκατοίκησης, μέχρι το χωράφι και το μη ηλεκτροδοτούμενο, σε μια περίοδο ανεργίας, απλήρωτης δουλειάς, μείωσης μισθών και συντάξεων και αύξησης του κόστους για υγεία-παιδεία-πρόνοια μέσα από την καταβαράθρωσή τους, θέλουν να εισπράξουν 3,5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να μετατρέψουν χρωστούμενους φόρους 3 δισ. σε φορολογική απαίτηση και, ως τέτοια, να τη μετρήσουν στα διαθέσιμα κεφάλαιά τους, ενώ ψηφίζουν για τους εφοπλιστές να πληρώνουν, αν και όποτε θέλουν, φόρους 250.000 ― το χρόνο!».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κοινωνικά θέματα
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» θα φωνάξουν στη Θεσσαλονίκη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιφέρεια Αττικής
«Δεν δεσμεύτηκα για καμία πρόσληψη»
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ξεκινούν διαμαρτυρίες κατά του ΕΝΦΙΑ
«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» θα φωνάξουν στη Θεσσαλονίκη
Περιβάλλον
Μπαζώνουν ακόμη τον Υμηττό
Δικαστικό ρεπορτάζ
Οριστική παύση αποφάσισε το ΣτΕ
Φτώχεια
Ζωή γεμάτη στερήσεις για το 40,5% των Ελληνόπουλων
Δικαιώματα
Δημόσιος μητρικός θηλασμός
Ακραία καιρικά φαινόμενα
Θλιβερός ο απολογισμός από την κακοκαιρία
Σε επιφυλακή για τον ποταμό Εβρο
Αρθρα/Σχολιασμοί
Νέο success story της κυβέρνησης;
Δικαιοσύνη
Μετά θάνατον δικαίωση για τον εργάτη
ΟΣΥ
Απάτη στην προμήθεια ελαστικών
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
«Η Ελλάδα δεν έχει θυλάκους τζιχαντιστών»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σκοτεινές δολοφονίες δύο αλλοδαπών
Ασελγούσε σε ανηλίκους 68άχρονος
Επαιρνε τη σύνταξη της πρώην συζύγου
Παράνομη διακίνηση βιβλίων στο Διαδίκτυο
Ιστορία/Ιστορικά Γεγονότα
Από τον Θουκυδίδη στην Επανάσταση του 1821
Η νύφη του Θερμαϊκού σε ελληνικά χέρια
TV & Media
Αντιδράσεις πριν από το switch-off της Βόρειας Ελλάδας
Αντίθετη σε μονομερείς ενέργειες
«Καυτή καρέκλα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Ανθρώπινα
«Η ίδια η ζωγραφική είναι και πράξη αναδρομής»
Κωνσταντινούπολη