Έντυπη Έκδοση

Μπάρμπαρα Λούνα στο «Χαφ Νόουτ»

Καυτοί ρυθμοί της Κούβας και τραγούδια από τη Βενεζουέλα μπλέκονται με μελωδίες από την Αργεντινή και αισθησιακές μπαλάντες από το Περού.

Σε λατινοαμερικανική φιέστα μετατρέπει τις συναυλίες της η Μπάρμπαρα Λούνα και αυτό κάνει και στις παραστάσεις που δίνει εδώ και δύο μέρες στο «Χαφ Νόουτ» (θα παραμείνει εκεί μέχρι την Πέμπτη).

Η Λούνα γεννήθηκε στο Ροκ Πιρέζ, ένα μικρό χωριό κοντά στην Πάμπα της Αργεντινής, και μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου η μουσική ήταν πάντοτε παρούσα. Ο Αστορ Πιατσόλα και η Μερσέντες Σόσα ήταν αγαπημένοι της.

Παρ' όλα αυτά, ο αρχικός της προσανατολισμός ήταν εντελώς διαφορετικός και όλη η διαδρομή της μέχρι σήμερα μοιάζει με μια ατέλειωτη περιπέτεια. Ξεκίνησε τη δεκαετία του '90 να σπουδάζει αρχιτεκτονική κι αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της αποφάσισε να ξεκινήσει μαθήματα κιθάρας και να ταξιδέψει στα βάθη της Λατινικής Αμερικής για να αναζητήσει τις ρίζες της παραδοσιακής μουσικής.

Η γνωριμία με τη μουσική τη συγκίνησε τόσο, που αποφάσισε να καταφύγει στη Γαλλία για να εκπληρώσει μια βαθιά επιθυμία: να τραγουδήσει και να δοκιμαστεί μπροστά σε κοινό. Για πρώτο σταθμό επέλεξε τη Λιόν, όπου και αναζήτησε την τύχη της σε διάφορα πιάνο-μπαρ της πόλης. Επί τρία χρόνια αγωνιζόταν ώσπου γνωρίστηκε και έκανε παρέα με τον φίλο της, Γιούρι, χωρίς να γνωρίζει την ενασχόλησή του με τη μουσική. Κι ένα βράδυ την προσκάλεσε σε μια συναυλία του, όπου διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον τροβαδούρο Γιούρι Μπουεναβεντούρα. Αμέσως μετά, την προσκάλεσε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Δισκογραφία σε αργές στροφές
Του κόσμου τα τραγούδια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Δισκογραφία σε αργές στροφές
Του κόσμου τα τραγούδια
Μπάρμπαρα Λούνα στο «Χαφ Νόουτ»
Χορός
Το τάνγκο που ταξιδεύει
Χορεύοντας με τους Μόμιξ
Σταχτοπούτα από τη Ρωσία
Συνέντευξη: Νικ Χόρνμπι
Ο Χόρνμπι και τα sixties
50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Γκρο πλαν σε τέσσερα πρόσωπα
Συνέντευξη: Αντρέα Αρνολντ
Πρωταγωνίστρια από ένστικτο
Κινηματογράφος
Ερωτας είναι η αιτία
Για τα γεγονότα του Δεκέμβρη
Οταν η τέχνη βγήκε στον δρόμο
Θέατρο
Μετωπική με το παρελθόν
Το ρίσκο που αξίζει
Δημοπρασίες
Ωραία μου κυρία
Εικαστικά
Οι αντιθέσεις της ανθρώπινης φύσης
Η τελευταία πινελιά
Βιβλίο
Πιεστήρια στο φουλ
Ο προβοκάτορας της Ιστορίας
Αναγνώστες εν δράσει
Η πόλις θα σ' ακολουθεί