Έντυπη Έκδοση

Πόλεμος διαφθοράς στην Τουρκία

Η σκανδαλολογία στη γείτονα δεν πλήττει απλώς την αξιοπιστία της κυβέρνησης στο εσωτερικό, αλλά απειλεί να δημιουργήσει και ρήγματα στις διεθνείς σχέσεις της

Σκηνικό αοριστίας επικρατεί στην Τουρκία, με την υπόθεση διαφθοράς να προκαλεί τριγμούς στα θεμέλια της κυβέρνησης Ερντογάν. Ταυτόχρονα εγείρει τεράστιο ζήτημα λειτουργίας στο κράτος, με δεδομένο το διχασμό ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας και το δικαστικό σώμα.

Πλήρες θέμα...

 • Πρόσωπα & Γεγονότα

  • ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 5+1 γεγονότα-σταθμοί της χρονιάς που φεύγει
   Γεγονότα που συγκλόνισαν, συγκίνησαν και προκάλεσαν παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην επικαιρότητα, τόλμησαν, ανέτρεψαν τα δεδομένα κι άφησαν το στίγμα τους -για καλό ή για κακό- σε μια χρονιά ή μια ολόκληρη εποχή.
 • ΗΠΑ

  • ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ «Οχι, δεν μπόρεσε» το 2013
   Ξεθωριάζει επικίνδυνα το προφίλ του προέδρου των ΗΠΑ, που βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο ΜΜΕ,φιλικών και μη, παρά τα δείγματα ανάκαμψης στην οικονομία και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν Πόσο άσχημο ήταν το 2013 για τον Μπαράκ Ομπάμα; Η αμερικανική οικονομία μπορεί να έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, η μεγαλύτερη πολεμική εκστρατεία στο Αφγανιστάν μπορεί να φθάνει στο τέλος της, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος λαμβάνει τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής από την ημέρα που εισήλθε στο Λευκό Οίκο.
 • Ρωσία

  • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ Στοχοπροσήλωση για τη... νέα Ρωσία
   Κερδισμένος στη γεωπολιτική σκακιέρα, κυρίαρχος στο εσωτερικό. Ο θρόνος του τσάρου δεν φαίνεται να κινδυνεύει, αν και επιδίδεται σε κινήσεις υψηλού ρίσκου «Η Συρία και το Ιράν θα είχαν ισοπεδωθεί από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και σήμερα οι εμφύλιες συγκρούσεις στις χώρες αυτές θα είχαν λάβει όμοιες ή και σφοδρότερες διαστάσεις από τις αντίστοιχες του Ιράκ και της Λιβύης.
  • ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΦΕΓΕΒΙΤΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ Με όνομα βαρύ σαν Ιστορία
   «Τα όπλα γίνονται για να υπερασπίζονται την τιμή και την ακεραιότητα της πατρίδας», είχε δηλώσει κάποτε. Και σίγουρα ο ίδιος είχε κάνει στο ακέραιο το καθήκον απέναντι στην πατρίδα του, παραμένοντας μέχρι το τέλος του βίου πιστός στις αρχές του. Σοβιετικός πολίτης και σταλινικός... «Ο Μιχαήλ Τιμοφέγεβιτς Καλάσνικοφ, ο σχεδιαστής του όπλου που φέρει το όνομά του, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου σε ηλικία 94 χρόνων». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ανήγγειλε το θάνατό του.
 • Πρόσωπα

  • ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Πρωταγωνιστές του 2013
   Τα πρόσωπα της χρονιάς που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην Ιστορία. Πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά και πρόσωπα που έδρασαν δυναμικά, αλλάζοντας τους συσχετισμούς... Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ