Έντυπη Έκδοση

Πυροτέχνημα τα μέτρα για την αιθαλομίχλη

Η νέα κοινή απόφαση για τον περιορισμό του φαινομένου δεν λύνει κανένα πρόβλημα

Ελπίδα μας ο καιρός, για καθαρή ατμόσφαιρα
Ρητορικά τα ερωτήματα: Αν στη χώρα υπήρχαν δεκάδες ή εκατοντάδες θάνατοι τεκμηριωμένα αποδιδόμενοι στην αιθαλομίχλη, το πρωτογενές πλεόνασμα και η πάταξη του λαθρεμπορίου του πετρελαίου θέρμανσης θα εξακολουθούσαν να αποτελούν φραγμό στο μοναδικό μέτρο άμεσης αποδοτικότητας περιορισμού της αιθαλομίχλης, δηλαδή το φθηνότερο πετρέλαιο;

Πλήρες θέμα...

 • Πρόσωπα & Γεγονότα

  • ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Ενα κακό σίριαλ σε επανάληψη
   Η λίστα δώρων τρόικας - κυβέρνησης για τον ελληνικό λαό Το 2013 για την ελληνική οικονομία ήταν μια από αυτές τις χρονιές που τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου η πλειονότητα των Ελλήνων θα αναφωνήσει «τέτοια χρονιά να μην ξανάρθει». Ευχή απολύτως δικαιολογημένη μέσα στα «δίσεκτα» χρόνια του Μνημονίου, που ξημέρωσαν στη χώρα από το 2010 και μετά.
  • ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Πολιτική κουζίνα με 5 πιάτα
   Χρυσή Αυγή, ΕΡΤ, Παπακωνσταντίνου, Τσοχατζόπουλος και Κουτσούμπας οι ειδήσεις-σταθμοί της χρονιάς που φεύγει Ηεντεινόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση, όπως και το 2012, συνέχισε να επιδρά στο πολιτικό σκηνικό και μέσα στο 2013. Η επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων για τη μέση και φτωχή ελληνική οικογένεια, για εργαζομένους, συνταξιούχους, μεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες, αποτελεί πλέον τον καταλύτη για κάθε πολιτική μεταβολή ή αλλαγή.
  • ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την πληγωμένη Ελλάδα του 2013
   Ελλάδα 2013. Μια μικρή «περιήγηση» στα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν βαθιά την πληγωμένη κοινωνία μας. Οχι σε πρόσωπα του συρμού, σαν αυτά που συνηθίζαμε να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια. Και όχι σε γεγονότα ανούσια και κούφια σαν τη ζωή που κάναμε. Η Ελλάδα του 2013 έχει πληγωθεί βαθιά. Και έχει αλλάξει. Αναγνωρίζει τα λάθη της αλλά και την αλήθεια. Οσο κι αν την πονούν. Και ξαναπιάνει το νήμα από την αρχή. Στον καιρό της κρίσης, όλα είναι και φαίνονται πλέον διαφορετικά.
 • Διαφθορά

  • Στόματα ερμητικά κλειστά
   Στο Μαξίμου αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν φθάσει πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις Ο Χάρης Τομπούλογλου την ώρα που οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα§Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την τιμωρία του Χάρη Τομπούλογλου Δεν φαίνεται να εξεπλάγησαν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για τη μίζα Τομπούλογλου. Σήμερα όλοι κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν
 • ΤΑΙΠΕΔ

  • Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει
   Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ από πέντε μέλη της Ανοιχτής Πόλης, της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλουν σκανδαλώδη παραχώρηση 28 ακινήτων-«φιλέτων» του Δημοσίου σε θυγατρικές τραπεζών που ήταν και σύμβουλοι Παράνομη, αντισυνταγματική, αδιαφανή και επιβλαβή για την εθνική οικονομία χαρακτηρίζουν την παραχώρηση 28 ακινήτων-«φιλέτων» από το ΤΑΙΠΕΔ προς τις εταιρείες Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ πέντε μέλη της Ανοιχτής Πόλης, της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε εξώδικο που απέστειλαν προς το Ταμείο και τις δύο εταιρείες.
 • Σύγχρονη Τέχνη

  • ΑΝΝΑ ΚΑΦΕΤΖΗ (διευθύντρια ΕΜΣΤ) Το εργαστήριο που γεννά ιδέες
   Επειτα από τόσες κοσμογονικές αλλαγές, είναι ώρα να χτίσουμε μια νέα πραγματικότητα γι' αυτή τη χώρα. Με ωριμότητα, τόλμη και δικαιοσύνη «Αναζητώ διαφορετικές φωνές, έργα που θέτουν ερωτήματα, ασκούν κριτική, που έχουν ένα ποιητικό βάθος», τονίζει η Αννα Καφέτση «Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δεν είναι μόνο κιβωτός γνώσης, μνήμης, διανοητικός και αισθητικός τόπος ερμηνείας, αισθητικής εμπειρίας και τέρψης, αλλά και εργαστήριο που γεννά ιδέες, ένα φόρουμ που ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, τον ακτιβισμό, τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ισότητα, την έξοδο από περιχαρακωμένες εθνικές ταυτότητες, το άνοιγμα στον κόσμο.
 • Τζόγος/Καζίνο

  • Ο τζόγος φουντώνει μαζί με την κρίση
   Το μαύρο χρήμα που κινείται στον παράνομο τζόγο εκτιμάται πως ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως Ενώ τα νόμιμα καζίνα καταρρέουν, τα παράνομα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια
 • Μέσα & Media

 • Ρεπορτάζ

  • Οδηγός: Χιονοδρομικά κέντρα Λευκές αποδράσεις
   Οι Ελληνες παίρνουν τα βουνά για να δουν «άσπρη μέρα» Θέα απίστευτη, ομορφιά ανόθευτη, με τις νιφάδες χιονιού να ντύνουν το παραμύθι. Συνήθως κοντά σε δάσος με οξιές, μ' έλατα ντυμένα στα λευκά. Οποιος ξεναγηθεί σ' ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο αντιλαμβάνεται εξ αρχής ότι δεν πρόκειται απλώς γι' άλλη μία ωραία περιοχή, που επισκέφθηκε στη ζωή του. Βιώνει την ανεξάντλητη ενέργεια των ελληνικών βουνών, την απόλυτη ελευθερία, την πηγαία δύναμη της φύσης, που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται μικροί απέναντι στην απεραντότητα αλλά και τυχεροί, που τα προβλήματά τους τελικά δεν ήταν τόσο σημαντικά όσο τα είχαν υπολογίσει.