Έντυπη Έκδοση

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Δεν γλιτώνουν ούτε οι μικροοφειλέτες

ΠΑΓΙΔΑ Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ * ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΕΙ * ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Πλήρες θέμα...

 • Πλειστηριασμοί

  • Ακόμη και αν είσαι άνεργος, δεν το σώζεις
   ΚΑΤΑ τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής (20.12.2013) ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ισχυρίστηκε ότι καλώς ετέθη το όριο των 200.000 ευρώ με βάση την αντικειμενική αξία και όχι την εμπορική, διότι προστατεύονται περισσότερα ακίνητα.
 • Οικονομικές έρευνες και μελέτες

  • Βαθαίνει διεθνώς το χάσμα ανισοτήτων
   Η κάτοχος μικρής περιουσίας μεσαία τάξη -η μεγάλη κοινωνική καινοτομία του 20ού αιώνα- εξαφανίζεται * ΗΠΑ και Βρετανία παρουσιάζουν τη μικρότερη διαγενεακή κινητικότητα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ομιλία του (4.12.2013) ο Μπ. Ομπάμα χαρακτήρισε την ανισότητα ως «το πρωταρχικό ζήτημα της εποχής μας». Μια βδομάδα νωρίτερα (26.11.2013), ο Πάπας Φραγκίσκος σε βαρυσήμαντο κείμενό του επετέθη στην οικονομία του αποκλεισμού και της ανισότητας και, εμμέσως πλην σαφώς, χλεύασε τις νεοφιλελεύθερες απόψεις περί διανομής των εισοδημάτων και του πλούτου. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Το χάσμα στα εισοδήματα δεν παύει να διευρύνεται μέρα με τη μέρα.
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα το 2014
   Η νέα διεθνής ύφεση είναι κοντά και αναμένεται να σκάσει το 2014, άντε το 2015. Αυτό που θα πρέπει να προλάβει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να ζητήσει άμεσα κούρεμα του χρέους, αλλιώς σε ένα, αναμενόμενο, δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον θα είναι δύσκολο, για μεγάλο διάστημα, να σηκώσει κεφάλι.
 • Πετρέλαιο

  • ΑΠΟ ΤΟ 1,647 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ, ΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ Ανάχωμα για τους καταναλωτές το ευρώ στο ακριβό πετρέλαιο
   Η ύφεση που εξαπλώνεται δεν συμβαδίζει με τις προβλέψεις του OPEC για αυξημένη ζήτηση και άνοδο των τιμών ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ να έχει σκαρφαλώσει στα υψηλά διετίας, καθώς η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στο 1,37 δολάριο, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές και μαζί τους και οι Ελληνες έχουν ένα ανάχωμα στις ανατιμήσεις του αργού πετρελαίου, το οποίο με τις διακυμάνσεις του επηρεάζει τις τιμές των καυσίμων.
  • Σπέκουλα με φουλ αποθέματα στις ΗΠΑ
   Τα 100 δολ. το βαρέλι άγγιξαν την Παρασκευή που πέρασε τα συμβόλαια του αμερικανικού πετρελαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τις εκτιμήσεις των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών και φυσικά του OPEC (που δεν είναι άλλωστε θέσφατο, γιατί η τιμή του αργού μπορεί να επηρεαστεί από κάθε λογής εξωγενείς παράγοντες και πολιτικές), οι κερδοσκόποι έχουν «δικό τους Θεό».
 • Δάνεια

  • Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου για τους ενήμερους
   ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ημερομηνίες που σχετίζονται με ρυθμίσεις δανείων περιλαμβάνεται και αυτή που αφορά το νόμο 4161/2013 για τους ενήμερους δανειολήπτες ή Πρόγραμμα διευκόλυνσης Οφειλών για Ενήμερους Δανειολήπτες που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Ιούλιο.
 • Τηλεπικοινωνίες

  • FORTHNET Πολύφερνη νύφη με προίκα τη Nova
   ΟΤΕ - Cosmote, Vodafone - HOL, Wind - Forthnet συνθέτουν το τρίπτυχο της αγοράς Το αύριο της αγοράς τηλεπικοινωνιών εξαρτάται από το εάν η Wind προχωρήσει στη συνεργασία με την εταιρεία που έφερε το Ιντερνετ στην Ελλάδα, κίνηση που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα αλλάξει τις ισορροπίες.
 • ΣΕΤΕ

  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Ο τουρισμός θα μας βγάλει από την κρίση
   22-24 εκατομμύρια αφίξεις τα επόμενα 8 με10 χρόνια **Η ανάπτυξη του κλάδου φέρνει 300.000 νέες θέσεις εργασίας Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θεωρεί υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα την ανυπαρξία ηλεκτρονικής βίζας.
 • Επιχειρηματικότητα

  • 25.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Η ελληνική σόγια κερδίζει το στοίχημα
   Η Φυτοενέργεια Α.Ε. απορροφά την παραγωγή Οταν είδα τους πρώτους καρπούς να βγαίνουν, γελούσα σαν μικρό παιδί, λέει ο Θέμης Καλπακίδης Ο ΚΟΣΜΟΣ της Καβάλας τον γνώρισε κυρίως μέσα από τον αγώνα του για τον αζερικό αγωγό φυσικού αερίου, ώστε να βρεθεί τρόπος να μην περάσει από τα χωράφιά τους.
  • Με συνταγή καλτσούνια
   Δυναμικό «παρών» της εταιρείας Βολικάκη στις εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων ΜΕ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ που αξίζουν τον κόπο ταΐζουν τον κόσμο στις εκθέσεις, όπου πηγαίνουν, κερδίζοντας διαρκώς το δικό τους κοινό, αφού έτσι κι αλλιώς η κρητική κουζίνα έχει αποκτήσει φανατικούς τα τελευταία χρόνια.Τα μελλοντικά σχέδια δεν λείπουν από την εταιρεία της οικογένειας Βολικάκη Α.Ε., η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στα Χανιά το 1998 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και σήμερα έχει κατακτήσει τη δική της θέση στον ουρανίσκο όποιου έχει δοκιμάσει τα προϊόντα της.