Έντυπη Έκδοση

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

Η συμμορία «πάρ' τα όλα»

Ερχονται εντάλματα, συλλήψεις και άνοιγμα λογαριασμών * Στο στόχαστρο των ανακριτών ο εντοπισμός ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα * Λιακουνάκος στην «Κ.Ε.»: Είναι ψέματα όσα λέει ο Κάντας

ΕΝΑ αδιαφανές, διαχρονικό και διακομματικό σύστημα διαπλοκής, διαφθοράς και χρηματισμού έφερε στο φως η πολυσέλιδη κατάθεση Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Οι ανακριτές καλούνται να αξιοποιήσουν το πλούσιο υλικό της δικογραφίας και να εντοπίσουν όσους εμπλέκονται. Προτεραιότητα δίνεται στα πολιτικά πρόσωπα που καλύπτονται πίσω από την παραγραφή και την εκτεταμένη ατιμωρησία. Ρεπορτάζ: ΒΑΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πλήρες θέμα...

 • Διαφθορά

  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α. ΚΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ «Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα μου είχαν δώσει»
   «Σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό το παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού ηγετικά στελέχη του ιδίου κόμματος πρότειναν διαφορετικά προϊόντα και αντιδικούσαν μεταξύ τους, συμμαχώντας με στελέχη από άλλα κόμματα» Νέα αποσπάσματα από τη μαραθώνια απολογία του Α. Κάντα, με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα και πρώην πρωθυπουργούς, σε επιχειρηματίες οπλικών συστημάτων που, όπως ισχυρίζεται ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, του έδωσαν μίζες, αλλά και σε λεπτομερή περιγραφή του μηχανισμού για τη διαδικασία επιλογής και υλοποίησης ενός εξοπλιστικού προγράμματος, δημοσιεύει η «Κ.Ε.»:
  • Θ. ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ ΣΤΗΝ «Κ.Ε.» «Ψέματα στη σφαίρα της φαντασίας»
   «Ιδιαίτερα κρίσιμη η Διεύθυνση Προγραμμάτων Εξοπλισμών» Με δήλωσή του στην «Κ.Ε.» ο Θωμάς Λιακουνάκος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του και διαψεύδει το περιεχόμενο της απολογίας του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών. «Είναι ψέματα και κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας κάποιου που έχει χάσει τον έλεγχο. Δεν γνωρίζω καν πού ήταν το γραφείο του κ. Κάντα».
 • Κυβέρνηση

  • ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΥΡΙΖΑ Οι 6 μήνες που κρίνουν τα πάντα
   Η κυβέρνηση, προκειμένου να κερδίσει λίγο χρόνο, ευελπιστεί ότι η τρόικα και οι δανειστές θα σεβαστούν τα «κόκκινα χαλιά» της προεδρίας Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 Η ρύθμιση του χρέους, τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα και η πολιτική αστάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε κάλπες
  • 2014... αγκάθια για την κυβέρνηση
   Η ατζέντα της νέας χρονιάς περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα και το δημοσιονομικό κενό, την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου, τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την επιστροφή της οικονομίας στις αγορές Οι ελεγκτές της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στα μέσα Ιανουαρίου Το 2014 αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει χρονιά μεγάλων αποφάσεων για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση προσδοκά, ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου (ευρωεκλογές - αυτοδιοικητικές), αλλά και των διαφαινόμενων εθνικών εκλογών, να πραγματοποιήσει περαιτέρω πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως επιτυχίες που θα μπορεί να τις πιστωθεί.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Με το άρωμα της πρωτιάς, φουλ για την εξουσία
   Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα με διαφορά ικανή να του δώσει ακόμη και αυτοδυναμία Δικαιωμένος αισθάνεται ο Αλέξης Τσίπρας για τις θέσεις του και τις προβλέψεις του Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται στο 2014 έχοντας παγιωθεί στο νέο πολιτικό τοπίο ως αντιμνημονιακός πόλος, γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούν πρόσωπα και δυνάμεις από ευρύτερους πολιτικούς χώρους με αντιμνημονιακό πρόσημο και όχι μόνον από την Κεντροαριστερά
 • Συνεντεύξεις

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ JAN Α. KREGEL Η λιτότητα σας διώχνει από το ευρώ
   Η Γερμανία με την πολιτική της κυριολεκτικά κλέβει ζήτηση από τους εμπορικούς της εταίρους - και είναι γνωστό ότι οι κλέφτες συνήθως είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και ο ένας δεν προσπαθεί να κλέψει από τον άλλον «Η Γερμανία θέλει να είναι οικονομικά υπεύθυνη μόνο για τους δικούς της θεσμούς, που συνεπάγεται ότι θέλει να είναι η ίδια επόπτης της συμπεριφοράς τους. Συνεπώς, δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει επιπλέον κόστος για την επίλυση της ελληνικής κρίσης μέσω της διαγραφής χρέους»
 • Κυπριακό

  • Τουρκικά παζάρια για το κοινό ανακοινωθέν
   Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό σκοντάφτει εκ νέου στην αδιαλλαξία της Αγκυρας, η οποία αφ' ενός συνδέει την όποια λύση με αναγνώριση του ψευδοκράτους και συνιδιοκτησία στα κυπριακά κοιτάσματα πετρελαίου - φυσικού αερίου και αφ' ετέρου προσπαθεί να εξαγάγει την εσωτερική της κρίση... Η τουρκική πλευρά, διά του κ. Ερογλου, διαμηνύει πως ο χρόνος που έχει διατεθεί για το κοινό ανακοινωθέν είναι χαμένος. Επιμένει σε επανέναρξη των συνομιλιών χωρίς κοινό ανακοινωθέν, με στόχο να τεθούν στο τραπέζι όλα τα θέματα, ακόμη και αυτά που θεωρούνται κλειστά... «Στο ίδιο έργο θεατές»... Αν δεν ήταν στίχοι τραγουδιού, θα μπορούσε να είναι η περίληψη των εξελίξεων των τελευταίων ημερών στο Κυπριακό. Προτάσεις, αντιπροτάσεις, παρεμβάσεις, παρασκήνιο και βήμα σημειωτόν. Το ίδιο σκηνικό στήθηκε άπειρες φορές από το 1974 έως σήμερα και η κατοχή παραμένει κατοχή, οι έποικοι έποικοι και οι προοπτικές λύσης τόσο κοντά όσο και μακριά.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Μονόδρομος η σύμπραξη με τους «58»
   Ως προσωπικό του στοίχημα αλλά και τελευταίο χαρτί0 αντιμετωπίζει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς ο Ευ. Βενιζέλος, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη φοβούνται ότι αυτόνομη κάθοδος του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα φέρει μη διαχειρίσιμο πολιτικά αποτέλεσμα, τόσο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και για τον Α. Σαμαρά.