Έντυπη Έκδοση

Στόματα ερμητικά κλειστά

Στο Μαξίμου αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν φθάσει πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις

Δεν φαίνεται να εξεπλάγησαν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για τη μίζα Τομπούλογλου. Σήμερα όλοι κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν

Ο Χάρης Τομπούλογλου την ώρα που οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα§Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την τιμωρία του Χάρη Τομπούλογλου Ο Χάρης Τομπούλογλου την ώρα που οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα§Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την τιμωρία του Χάρη Τομπούλογλου Για πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. η υπόθεση Τομπούλογλου δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Περιέργως, φαίνεται πως δεν εξεπλάγησαν ιδιαίτερα με τη μίζα των 25.000 ευρώ που επιχείρησε να πάρει από διαφημιστική εταιρεία, καθώς τη θεώρησαν σχετικά μικρή έναντι όσων υπέθεταν ή υπολόγιζαν ότι θα μπορούσε να είχε ζητήσει.

Οπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, καιρό τώρα στο Μαξίμου αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν φθάσει πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις του Τομπούλογλου. Βέβαια, η αποκάλυψη μιας παράνομης δραστηριότητας ενός σχετικά προβεβλημένου στελέχους της Ν.Δ. δεν είναι απλή υπόθεση. Γι' αυτό και οι κινήσεις για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων του γίνονταν με αργά και προσεκτικά βήματα.

Εξάλλου, μόλις πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είχε συναντηθεί μαζί του σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου οι δύο άνδρες δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια από αγανακτισμένους πολίτες.

Σήμερα, ωστόσο, όλοι κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν. Ομως ο Χάρης Τομπούλογλου μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήξερε καλά ότι οι διασυνδέσεις του έφθαναν πολύ ψηλά και ίσως γι' αυτό και στην υπόθεση του «Αγλαΐα Κυριακού» να φέρθηκε με την αλαζονεία ενός ανθρώπου που έχει πολλά ερείσματα στην εξουσία.

Τιμωρία

Βέβαια, οι πολιτικοί του φίλοι φρόντισαν δεόντως να τον εγκαταλείψουν στην πολύ δύσκολη γι' αυτόν στιγμή. Γεγονός επίσης καθόλου τυχαίο. Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως ουσιαστικά η υπόθεση Τομπούλογλου χρησιμοποιήθηκε για να εξαγνιστεί το σύστημα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία, και δικαίως. Ωστόσο, κάποιοι επιχειρούν να «αξιοποιήσουν» τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση ώστε εκτός των άλλων να εκτονωθεί και η έντονη αντίδραση του λαού απέναντι στις αμέτρητες θυσίες που κάνει το τελευταίο διάστημα για να εξασφαλισθούν οι δόσεις των τροϊκανών.

Από τους ελάχιστους που έμειναν στο πλευρό του Χάρη Τομπούλογλου ήταν οι σύντροφοί του στη δημοτική κίνηση με την ονομασία «Καλημέρα όμορφη πόλη», μέσω της οποίας κατάφερνε να αποσπά συνήθως το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας.

Αλλά το παρελθόν του Χάρη Τομπούλογλου είχε στιγματιστεί και άλλη φορά, ενδεχομένως άδικα τότε. Ηταν κοντά στις εκλογές του 2000, όταν ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β' Αθηνών και μάλιστα θεωρείτο πως είχε στο τσεπάκι του την εκλογή και με μεγάλο αριθμό ψήφων.

Για κακή του τύχη όμως το όνομά του ενεπλάκη σε ροζ σκάνδαλο με συνέπεια να αναγκαστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του έπειτα και από σχετική απαίτηση της κομματικής ηγεσίας.

Και τότε ο Χάρης Τομπούλογλου έζησε την ίδια ακριβώς εγκατάλειψη όπως και σήμερα από τους πολιτικούς του φίλους, καθώς του είχαν γυρίσει... εντυπωσιακά την πλάτη κάνοντας πως δεν το γνωρίζουν.

Σχετικά με την υπόθεση τώρα του «Αγλαΐα Κυριακού», φαίνεται πως είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου μπροστά στα αμέτρητα σκάνδαλα που φέρονται να κρύβονται επιμελώς στο πολύπαθο ΕΣΥ.

Σκάνδαλα που συχνά πυκνά καταγγέλλονται αλλά ουδέποτε φθάνουν στη Δικαιοσύνη ή ανακοινώνονται από τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας.

Η περίπτωση Χάρη Τομπούλογλου φαίνεται πως ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τιμωρηθεί στο πρόσωπό του όλο το διεφθαρμένο σύστημα, όχι μόνο της Υγείας, αλλά και της πολιτικής. Και το πρόσωπο δεν είναι τυχαίο· πρόκειται για ένα καθαρά «γαλάζιο» παιδί βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της Ν.Δ.

Αλλωστε, στις δημοτικές εκλογές των 1986, 1990 και 1998 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα. Από την άλλη, και στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων, ενώ έχει αναδειχθεί πρώτος και στους δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

Ισως γι' αυτό και στο Μαξίμου να είναι τώρα σχετικά ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της υπόθεσης Τομπούλογλου, καθώς έτσι μπορεί να περνούν σε δεύτερη μοίρα οι άλλες υποθέσεις ατασθαλιών και κακοδιαχείρισης που αποδίδονται σε στελέχη της κυβερνώσας παράταξης.

Από την άλλη, χαρούμενος μπορεί να αισθάνεται και ο Αδωνις Γεωργιάδης, αφού οι αρμοδιότητες Τομπούλογλου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά την αποπομπή του περνούν στο υπουργείο Υγείας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Διαφθορά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Πυροτέχνημα τα μέτρα για την αιθαλομίχλη
Πρόσωπα & Γεγονότα
Ενα κακό σίριαλ σε επανάληψη
Πολιτική κουζίνα με 5 πιάτα
Πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την πληγωμένη Ελλάδα του 2013
Διαφθορά
Στόματα ερμητικά κλειστά
ΤΑΙΠΕΔ
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει
Σύγχρονη Τέχνη
Το εργαστήριο που γεννά ιδέες
Τζόγος/Καζίνο
Τζόγος, τρόπος φυγής από την οικονομική δυσχέρεια
Μέσα & Media
Καζαμίας 2014
Ρεπορτάζ
Η μόνη ελπίδα για άσπρη μέρα