Έντυπη Έκδοση

Λεφτά υπάρχουν, αλλά πυροσβέστες δεν προσλαμβάνονται

Τον περασμένο Μάιο, όταν κάποιοι από τους 725 επιτυχόντες δόκιμους πυροσβέστες επισκέφθηκαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να μάθουν τι θα γίνει με την περίπτωσή τους, άκουσαν έκπληκτοι τη φράση: «Αν είναι να διαλέξω ανάμεσα σε νοσηλευτές και πυροσβέστες, θα προτιμήσω να βάλω νοσηλευτές. Ας καούν και τα Λευκά Ορη».

Εχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από τη μέρα εκείνη, που στέλεχος του εν λόγω υπουργείου εκστόμισε με χαρακτηριστική ευκολία τα λόγια αυτά, συγκρίνοντας πράγματα εξίσου απαραίτητα. Νοσηλευτές δεν προσελήφθησαν. Τα Λευκά Ορη δεν κάηκαν, αντίθετα με τη Σέριφο, τη νότια Ρόδο και τη Μεσαρά του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά εκείνοι ακόμη περιμένουν...

Τι και αν πέτυχαν από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 στον αδιάβλητο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στις 13 Δεκεμβρίου του 2011; Τι κι αν υπάρχουν οργανικά κενά στην Πυροσβεστική; Τι κι αν το 2014 λήγει η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων; Τι κι αν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, δήλωσε από την αρχή του καλοκαιριού ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη»;

Τι κι αν οι ίδιοι βεβαιώθηκαν εγγράφως πως ο διορισμός τους δεν είναι ζήτημα χρημάτων, όπως πιστοποιείται και από έγγραφο που αποκάλυψε η «Κ.Ε.» (στις 19 Μαΐου), σύμφωνα με το οποίο έχουν προβλεφθεί οι πιστώσεις για την κάλυψη των αποδοχών τους και στο φετινό και στον περσινό κρατικό προϋπολογισμό;

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που μαρτυρά ότι έχει προβλεφθεί  η δαπάνη για τους 725 πυροσβέστες και στον προϋπολογισμό του 2012 και του 2013 Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που μαρτυρά ότι έχει προβλεφθεί η δαπάνη για τους 725 πυροσβέστες και στον προϋπολογισμό του 2012 και του 2013 Οι 725 επιτυχόντες δόκιμοι πυροσβέστες, ηλίκιας από 24 έως 29 ετών, περιμένουν μια απάντηση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά το γεγονός ότι δεν φοιτούν σε παραγωγική σχολή (ακαδημαϊκά έτη).

Οι ίδιοι καταγγέλλουν στην «Ε» ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει, καθώς, μετά το ανείπωτο για τα «Λευκά Ορη», τους πληροφόρησαν ότι «το εμπόδιο ήταν η τρόικα» και τελευταία: «Τώρα πρέπει να κάνουμε απολύσεις, όχι προσλήψεις».

«Μας έχουν σε ομηρία. Οσο αυτή η απάντηση δεν έρχεται, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας είναι αβέβαιο», επισημαίνουν και θυμίζουν: «Είναι πρόσφατες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί διαφάνειας και αξιοκρατικής επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων, πράγμα που την εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των Ελλήνων πολιτών».

Το ερώτημα «ποιο θα είναι άραγε το νόημα να διορίσουμε ως κράτος πυροσβέστες τον Νοέμβριο;», απευθύνει από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, Ηλίας Δ. Κολλύρης, ο οποίος τονίζει: «Αν η αδράνεια των συναρμόδιων υπουργείων ήταν μέχρι πρότινος ακατανόητη, πλέον η όποια καθυστέρηση στην απορρόφηση των 725 δοκίμων πυροσβεστών είναι εγκληματική και αντιβαίνει στη στοιχειώδη λογική».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΕΣΥ
Το ΕΣΥ στον Προκρούστη της διαθεσιμότητας
ΕΛΤΑ
Λουκέτο σε 80 γραφεία των ΕΛΤΑ
Πυροσβεστική υπηρεσία
Λεφτά υπάρχουν, αλλά πυροσβέστες δεν προσλαμβάνονται
Πυρκαγιές
Τα νησιά μετρούν τις πληγές τους
ΣΕΒΤ
Η μεθυσμένη τσιπούρα τούς έδωσε το βραβείο
Σωφρονιστικό σύστημα
Θανατική ήταν η ποινή για τον Χασάν
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό
Μαζικές συλλήψεις σε οικισμούς Ρομά
Ελληνική Αστυνομία
Ενοικιάζονται αστυνομικοί, περιπολικά, τιμές λογικές...
ΑμεΑ
Ανάπηροι στον Καιάδα
ΟΟΣΑ
ΟΟΣΑ: Δραματική μείωση των δαπανών Υγείας
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Σύγκρουση ΜΑΤ - ζηλωτών στη Μονή Εσφιγμένου
ΚΕΕΛΠΝΟ
Σαφάρι για τα κουνούπια του Νείλου
Διαχείριση απορριμμάτων
Δεν θέλουν το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
Κτηματολόγιο
Κάτι κινείται στο τέλμα του Κτηματολογίου
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Τηλεδίκες, τώρα και στις δικαστικές αίθουσες