Έντυπη Έκδοση

ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Το πιο ακριβό εισιτήριο...

Περιμένοντας το λεωφορείο να ξεκινήσει από τη Γάζα
Το εισιτήριο του ταξιδιού στον Δρόμο της Φιλαδέλφειας είναι το ακριβότερο στον κόσμο. Οι ταξιδιώτες που θα ανεβούν στα λεωφορεία, δεν πληρώνουν για να ταξιδέψουν κατά μήκος του. Πληρώνουν για να τον διασχίσουν.

Πλήρες θέμα...

 • Νταβός

  • Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ Σε Κλίμα... Μπιν Λάντεν το Νταβός
   «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί οικονομική δαπάνη», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν, που η χώρα του θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο για το κλίμα (φωτ. Reuters) Τη χρηματοδότηση ανέδειξε στο Νταβός, ως μείζον ζήτημα για την υλοποίηση και την αποτελεσματικότητα του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, ο Φελίπε Καλντερόν, πρόεδρος του Μεξικού, της χώρας που στο τέλος του έτους θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο για το κλίμα. Η Κοπεγχάγη μπορεί να απογοήτευσε εξαιτίας της μη δεσμευτικότητας της συμφωνίας, χθες όμως, 48 ώρες πριν από τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας που είχε θέσει ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν επισήμως ότι την υιοθετούν.
 • Τόνι Μπλερ

  • Ο ΜΠΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΣΙΛΚΟΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ «Είχα στενή σχέση με τον Μπους...»
   Εκατοντάδες διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα έξω από το κτίριο, αποκαλώντας τον Μπλερ «εγκληματία πολέμου» και «ψεύτη» (φωτ. Reuters) Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής Τσίλκοτ, που διερευνά τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο του Ιράκ, την περασμένη Παρασκευή, δεν έδωσε τις απαντήσεις που πολλοί επιθυμούσαν.
 • Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  • «Τσουνάμι» προσφυγών στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
   Πάνω από 120.000 προσφυγές εκκρεμούν, αυτή τη στιγμή, για εξέταση και εκδίκαση, ενώπιον του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και μία στις δύο, απ' αυτές τις προσφυγές, έχει υποβληθεί από αδικημένους πολίτες της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και της Ρουμανίας.
 • Γαλλία

  • Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού άσκησε έφεση στην απαλλαγή του Ντομινίκ ντε Βιλπέν!
   Δεύτερη δίκη θα γίνει για την υπόθεση Clearstream, ύστερα από απόφαση του γενικού εισαγγελέα Παρισιού Ζαν-Κλοντ Μαρέν, να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, με την οποία απαλλάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν από την κατηγορία συμμετοχής σε συνωμοσία δυσφήμησης του Νικόλα Σαρκοζί κατά την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία το 2007.
 • Ιταλία

  • Ιταλία: εχθρικοί με τους μετανάστες οι μαθητές Λυκείου
   Ηπλειονότητα των μαθητών Λυκείου στην Ιταλία διάκεινται πολύ αρνητικά ή αρκετά αρνητικά έναντι των μεταναστών, δείχνει έρευνα ινστιτούτου, διαπιστώνει όμως επίσης ότι οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος σε ειδικό πρόγραμμα κριτικής ανάγνωσης των εφημερίδων στην τάξη παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής των μεταναστών.
 • Άλλες ειδήσεις