Έντυπη Έκδοση

Παιχνίδια εξουσίας στο Διαδίκτυο

Ο Παγκόσμιος Ιστός θεωρείται πλέον ο κυρίαρχος φορέας των πληροφοριών και της αμφίδρομης επικοινωνίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Ο κυβερνοχώρος, το άυλο σύμπαν από υπηρεσίες, πληροφορίες και πόρους, που αναδύθηκε από τη δημιουργία του Ιντερνετ, αποτέλεσε εξαρχής αντικείμενο της πιο στυγνής εκμετάλλευσης από τις πολυεθνικές εταιρείες που μας παρέχουν τα τεχνολογικά μέσα για την εξερεύνησή του.

Πλήρες θέμα...

 • Διαδίκτυο

  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Επινόησαν μηχανή «ψηφιακής αυτοκτονίας»
   Πρόγραμμα επιτρέπει την οριστική αποχώρηση των χρηστών από τα κοινωνικά δίκτυα Το μεγάλο μπουμ των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει. Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τις ψηφιακές τους κοινωνικές συναναστροφές. Οσο εύκολο όμως είναι να μπεις σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το Myspace ή το Linkedln, άλλο τόσο δύσκολο είναι να βγεις οριστικά από αυτές.
  • «Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στο Ιντερνετ είναι πιο ορθή επιλογή απ' ό,τι η βράβευση του Ομπάμα»
   Ο ελληνικής καταγωγής Νικόλας Νεγροπόντης θεωρείται αυθεντία σε θέματα κοινωνικών εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας. Καθηγητής στο περίφημο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, όπου ίδρυσε και διευθύνει το πρωτοποριακό εργαστήριο Media Lab Με αυτά τα προκλητικά λόγια ο Νικόλας Νεγροπόντης, ένας από τους πιο επιφανείς και μαχητικούς ευαγγελιστές της νέας ψηφιακής εποχής, αποφάσισε να προβάλει δημοσίως τη συμβολή του Διαδικτύου στην υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης.
 • Υγεία

  • ΥΓΕΙΑ Τα τροφαντά οπίσθια είναι δείκτης καλής υγείας
   Οι γυναίκες με πλούσια περιφέρεια κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν καρδιοπάθειες και διαβήτη Τα παραπανίσια κιλά, που στο γυναικείο σώμα τείνουν να συγκεντρώνονται στην περιοχή των γλουτών δίνοντάς του το χαρακτηριστικό σχήμα του αχλαδιού, αντί να προβληματίζουν ή να προκαλούν πανικό στις γυναίκες θα πρέπει μάλλον να τις καθησυχάζουν!