Έντυπη Έκδοση

Στον αέρα η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου

Σε πολυήμερη διακοπή, άλλως σε αναβολή, αν τελικά δεν καταστεί δυνατή η παρουσία στην έδρα της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, με την οποία ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, οδηγείται η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της κ. Βλάχου προκάλεσε χθες, τρίτη ημέρα της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, τη διακοπή της συνεδρίασης για την ερχόμενη Τετάρτη.

Η τριήμερη όμως αυτή διακοπή (η επιβαλλόμενη κατά τον νόμο σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου, Αντζελίτα Παπαβασιλείου) δεν δίνει τη δυνατότητα στην εισαγγελέα -όπως εύλογα τονίζεται και από το περιβάλλον της κ. Βλάχου- να είναι παρούσα και στην ορισθείσα επόμενη συνεδρίαση.

Το ζήτημα που ανακύπτει, όπως επισημάνθηκε χθες στο δικαστήριο από όλες τις πλευρές, είναι ότι ο νόμος δεν επιτρέπει σ' αυτό το στάδιο την αντικατάσταση της εισαγγελέως, που βιώνει μια μεγάλη απώλεια, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία κι έχει εξετασθεί ο πρώτος μάρτυρας.

Αν η κληρωθείσα γι' αυτή τη δίκη εισαγγελέας της έδρας, Βασιλική Βλάχου, επικαλεσθεί λόγω του πένθους της ανυπέρβλητο κώλυμα να ασκήσει στο εγγύς μέλλον τα καθήκοντά της, η εξέλιξη της δίκης είναι μονόδρομος. Αναβολή και στη συνέχεια ορισμός νέας δικασίμου.

Πάντως χθες, για να καταστεί δυνατή η ολιγόλεπτη συνεδρίαση προκειμένου να διακοπεί η δίκη, στην εισαγγελική έδρα ανέβηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας, Χαρ. Λακαφώσης.

«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να αναγγείλω και δημόσια -είπε ο Λακαφώσης- το ανυπέρβλητο κώλυμα της κ. Βλάχου που δεν της επιτρέπει, τουλάχιστον για σήμερα, να ανεβεί στην έδρα. Η παρουσία μου εξυπηρετεί παρεμπιπτόντως σήμερα τη διευκόλυνση της διαδικασίας».

Απ' την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ο Αλέξ. Κατσαντώνης -με τον οποίο συμφώνησε και ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξ. Κούγιας- αναφέρθηκε στη νομολογία, σύμφωνα με την οποία «άμα τη ενάρξει της διαδικασίας η αρχή του ενιαίου και αδιαιρέτου της εισαγγελικής αρχής κάμπτεται και δεν μπορεί να συνεχισθεί η υπόθεση με άλλον εισαγγελέα».

Με προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον της δίκης παρακολούθησαν χθες τη διαδικασία από τα έδρανα του ακροατηρίου οι τραγικοί γονείς και η αδερφή του αδικοχαμένου Αλέξανδρου. Μαυροντυμένη η Τζίνα Τσαλικιάν, κάθισε δίπλα στην κόρη της, αλλά και στον πρώην σύζυγό της, πατέρα του 15χρονου παιδιού.

Στην αντίπερα όχθη, πίσω πίσω στα καθίσματα, βρίσκονταν οι γονείς και η σύζυγος του Επαμ. Κορκονέα, που στέκονται στο πλευρό του από την πρώτη ημέρα της δίκης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αλέξης Γρηγορόπουλος
Σχετικά θέματα: Δικαστικό ρεπορτάζ
Καταδίκη καθηγητή για «φακελάκι»
«Εφαγαν» 9 εκατ. από τον ΦΠΑ
«Διακριτική η μεταχείριση της Βαληνάκη ελέω Σανιδά»
Δικαίωση στον Αρειο Πάγο για τον δικαστή Ν. Βαζαίο
Στον Αρειο Πάγο το σχέδιο-τσιμέντο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγρότες
Βόρειοι και Νότιοι...
Επιχειρήσεις
71,4% έχουν πρόβλημα από τα μπλόκα, 87,2% από τα Τέμπη
Φάκελος: 10 χρόνια Μετρό
Το έργο που άλλαξε τη ζωή μας
Διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων
Κυκλοφορούν κι ανάμεσά μας
Περιβάλλον
Σκουπίδια στον «καθρέφτη»
Εθνικό Σύστημα Υγείας
Καταπέλτης η έκθεση για διαφθορά στην Υγεία
Φάρμακα
Φάρμακα: Η συνταγή της κερδοσκοπίας
Μηδέν ανταγωνισμός
Με το brand name και το ...χαρτζιλίκι
Η μηχανοργάνωση είναι μονόδρομος
Δικαστικό ρεπορτάζ
Καταδίκη καθηγητή για «φακελάκι»
Στον αέρα η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου
«Εφαγαν» 9 εκατ. από τον ΦΠΑ
«Διακριτική η μεταχείριση της Βαληνάκη ελέω Σανιδά»
Δικαίωση στον Αρειο Πάγο για τον δικαστή Ν. Βαζαίο
Στον Αρειο Πάγο το σχέδιο-τσιμέντο
Μετρό Θεσσαλονίκης
Εφτασε ο Γιωρίκας
Δημοσιογραφικά βραβεία
Τίμησαν τα ρεπορτάζ της ευαισθησίας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Νύχτα εμπρησμών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Άλλες ειδήσεις
Επιμένει στο τελεσίγραφο
Οικολογική παρέμβαση