Έντυπη Έκδοση

Νύχτα εμπρησμών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Μπαράζ εμπρησμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκδηλώθηκε χθες τη νύχτα σε αυτοκίνητα και άλλους προσφιλείς στόχους, όπως κομματικά γραφεία και τραπεζικά υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές και «πήγαιν' - έλα» των πυροσβεστικών οχημάτων επί ένα εξάωρο, σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.

Στις 28-1-2010, ώρα 22.35 στα Εξάρχεια, οδός Εμμ. Μπενάκη 23, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (γκαζάκια), με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας μεταφοράς εικόνων. Στο σημείο βρέθηκαν άλλα δύο γκαζάκια, τα οποία δεν εξερράγησαν. Τρεις ώρες αργότερα στου Ζωγράφου, οδός Ούλοφ Πάλμε 17, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.

Περίπου την ίδια ώρα στη Ν. Σμύρνη, οδός Ραιδεστού 24, άγνωστοι δράστες προξένησαν πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα διπλωματικά οχήματα του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς. Ταυτοχρόνως στη συμβολή των οδών Ψαλτώφ και Αιγαίου, ομάδα (8-10) αγνώστων ατόμων, αφού έσπασαν υαλοπίνακα γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ., περιέλουσαν το εσωτερικό μέρος με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

* Αλλεπάλληλοι εμπρησμοί καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και στη Θεσσαλονίκη. Αγνωστοι δράστες πυρπόλησαν τουλάχιστον εννιά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, από τις 2.30 έως τις 4.00, σε περιοχές της Τούμπας, της Ανω Πόλης και του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Στις 4.30 στην οδό Κομνηνών άγνωστοι δράστες πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στο ΑΤΜ υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία.

Αλλος ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, που δεν εξερράγη, εντοπίστηκε μπροστά σε κατάστημα γνωστής αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων, στην ίδια οδό. Δύο άθικτοι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στην οδό Μουσών 39, στις 9.50 το πρωί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγρότες
Βόρειοι και Νότιοι...
Επιχειρήσεις
71,4% έχουν πρόβλημα από τα μπλόκα, 87,2% από τα Τέμπη
Φάκελος: 10 χρόνια Μετρό
Το έργο που άλλαξε τη ζωή μας
Διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων
Κυκλοφορούν κι ανάμεσά μας
Περιβάλλον
Σκουπίδια στον «καθρέφτη»
Εθνικό Σύστημα Υγείας
Καταπέλτης η έκθεση για διαφθορά στην Υγεία
Φάρμακα
Φάρμακα: Η συνταγή της κερδοσκοπίας
Μηδέν ανταγωνισμός
Με το brand name και το ...χαρτζιλίκι
Η μηχανοργάνωση είναι μονόδρομος
Δικαστικό ρεπορτάζ
Καταδίκη καθηγητή για «φακελάκι»
Στον αέρα η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου
«Εφαγαν» 9 εκατ. από τον ΦΠΑ
«Διακριτική η μεταχείριση της Βαληνάκη ελέω Σανιδά»
Δικαίωση στον Αρειο Πάγο για τον δικαστή Ν. Βαζαίο
Στον Αρειο Πάγο το σχέδιο-τσιμέντο
Μετρό Θεσσαλονίκης
Εφτασε ο Γιωρίκας
Δημοσιογραφικά βραβεία
Τίμησαν τα ρεπορτάζ της ευαισθησίας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Νύχτα εμπρησμών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Άλλες ειδήσεις
Επιμένει στο τελεσίγραφο
Οικολογική παρέμβαση