Έντυπη Έκδοση

Ιταλική καμπάνια για προαιρετικά θρησκευτικά

Οι άθεοι της Ιταλίας δεν το βάζουν κάτω! Επανέρχονται με μια καινούρια καμπάνια που αφορά τα θρησκευτικά και τη διδασκαλία τους στα σχολεία.

Οι καταχωρίσεις της οργάνωσης UAAR (βλέπε Ενωση Αθέων, Αγνωστικιστών και Ορθολογιστών), εμφανίζονται στα μεγαλύτερα ιταλικά περιοδικά και δείχνουν έναν μαυροπίνακα με το εξής σύνθημα: «Δεν υπάρχει μάθημα θρησκευτικών για όποιον δεν το θέλει»! Και πιο κάτω στη σελίδα, φιλοξενείται η παρότρυνση: «Υπάρχει εναλλακτική λύση για την ώρα των θρησκευτικών. Διεκδίκησε το δικαίωμά σου».

Ποιο δικαίωμα ακριβώς; Παρά τη δύναμη του καθολικισμού, το μάθημα των θρησκευτικών είναι προαιρετικό στην Ιταλία. Τα σχολεία μάλιστα είναι υποχρεωμένα να βρίσκουν εναλλακτικό μάθημα στους αμφισβητίες μαθητές. Τις παλαιότερες εποχές που ήταν ελάχιστα τα αντιθρησκευτικά κρούσματα, φρόντιζαν οι διευθυντές να βάζουν το μάθημα πρώτη ή τελευταία ώρα και οι μαθητές είτε γλίτωναν μια ώρα ύπνο, είτε έφευγαν μια ώρα νωρίτερα. Τώρα όμως που πλήθυναν οι αμφισβήτιοι σε αρκετές περιπτώσεις, δεν φροντίζουν οι καθηγητές να τους ενημερώσουν για τις εναλλακτικές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Media
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Ιταλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Media της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Τρομοκρατικά εξώφυλλα
Ιταλική καμπάνια για προαιρετικά θρησκευτικά
Η Eurovision μας έλειπε
3 ερωτήσεις