Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΘΡΑΚΗ - ΑΙΓΑΙΟ

Ανοιξε η όρεξη της Αγκυρας

Το «Μπαρμπαρόσα», το νέο ερευνητικό σκάφος που παρέλαβε η Τουρκία
Νέα πρόκληση της Τουρκίας, αυτή τη φορά στη Θράκη. Μέσω των τοπικών τουρκικών τραπεζικών ιδρυμάτων συνδράμει επιχειρήσεις και ιδιώτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επαναφέρει και το casus belli στην περίπτωση που προχωρήσει η ΑΟΖ.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Τρόικα

  • *Αποκρατικοποιήσεις: Τίποτα δεν έχει προχωρήσει. ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ: τα μεγάλα αγκάθια *Ανακεφαλαιοποίηση: Παρά τις διαψεύσεις, η κρίση και οι διοικήσεις τη μεταθέτουν για Ιούνιο *Χαράτσι ΔΕΗ: Πρόταση-παγίδα για -20% φέτος, που θα το αναπληρώσουν το 2014 Στη μέγκενη ΗΠΑ-Ρωσίας-τρόικας
   Το τρίο των δανειστών έρχεται, η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει Οι εκπρόσωποι της τρόικας βγαίνουν από το Μαξίμου στις 14 Μαρτίου. Λίγα έγιναν από τότε... Η δαμόκλειος σπάθη της λήψης νέων μέτρων επικρέμαται και πάλι. Οι αποκρατικοποιήσεις του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ δεν φαίνεται να υλοποιούνται. Η πίεση των Ρώσων από τη μία πλευρά και οι αντιδράσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ για τον τομέα της ενέργειας, από την άλλη, παραμένουν άλυτο σταυρόλεξο. Η μείωση κατά 20% στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ οδηγεί σε αύξηση των συντελεστών του ενιαίου φόρου.
  • Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη
   Το απόγευμα της Τετάρτης, μία ημέρα πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μαξίμου, μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, Πέμπτη και Παρασκευή.
  • ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ Απολύσεις και χαράτσι τα κύρια μέτωπα
   Η διατήρηση του χαρατσιού στα ακίνητα μπορεί να ικανοποιεί την τρόικα, δοκιμάζει όμως την κυβερνητική συνοχή Κοντά σε συμφωνία για τον αριθμό δόσεων των ληξιπρόθεσμων χρεών. Οι ουρές στις εφορίες δεν είναι στην ατζέντα... Τα έσοδα στο τέλος Φεβρουαρίου παρουσίαζαν υστέρηση 206 εκατ. ευρώ και τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2013 είναι ήδη 1,3 δισ. ευρώ
 • Χρηματοπιστωτικό σύστημα

  • ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ Πονοκέφαλος για τραπεζίτες
   «Παγωμάρα» πριν από τις καθοριστικές αυξήσεις κεφαλαίου επικρατεί στα επιτελικά γραφεία των Εθνικής/Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς. Οπως σημείωνε τραπεζικός παράγοντας, η ανακεφαλαιοποίηση βρίσκεται επί... ξυρού ακμής, καθώς η κυπριακή κρίση απειλεί να εκτροχιάσει τη σχετική διαδικασία.
 • Κύπρος

  • * ΔΝΤ «Πραγματική» η πιθανότητα να βγει από την Ευρωζώνη η Κύπρος
   Είναι «πραγματική» η πιθανότητα να βγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη, μετά την αμφιλεγόμενη διάσωσή της, σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη.
  • ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΘΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ * ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ «Παρά την αναλγησία θα μείνουμε στο ευρώ»
   Μεγάλες ουρές στο λαϊκό παντοπωλείο της Λάρνακας Η Κύπρος θα μείνει στο ευρώ παρά την αναλγησία που επέδειξαν κάποιοι εταίροι στο Eurogroup, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην πρώτη του δημόσια εκτίμηση για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
  • * ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ Βροχή οι λίστες
   Οι εισαγγελικές αρχές της Κύπρου εξετάζουν τις λίστες με τα ονόματα νομικών και φυσικών προσώπων, στα οποία διαγράφτηκαν ή μειώθηκαν τραπεζικά δάνεια. Ο πρόεδρος της χώρας Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Κύπρος θα παραμείνει στο ευρώ, παρά την αναλγησία που επέδειξαν κάποιοι εταίροι στο Eurogroup.
  • Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΧΙΟΥΓΚΟ ΝΤΙΞΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Τα λάθη έκαναν μια κρίση, καταστροφή
   «Το μέλλον της Κύπρου θα είναι μαύρο», υποστηρίζει Το νησί μπορεί να υποφέρει λιγότερο εάν η Λευκωσία επενδύσει και πάλι σε μονάδες όπως αυτές της Αγίας Νάπας «Διαπραγματευτικά λάθη μετέτρεψαν μια κρίση σε καταστροφή για την Κύπρο» λέει στην «Ε» ο Χιούγκο Ντίξον, ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς αναλυτές και αρθρογράφους του Reuters, που υποστηρίζει ότι το μέλλον του νησιού «θα είναι μαύρο», αλλά μπορεί να υποφέρει λιγότερο εάν η Λευκωσία επενδύσει ουσιαστικά και πάλι στον τομέα του τουρισμού. Οσο για το μέλλον... μιας Ευρωζώνης ενωμένης αλλά και υγιούς, ο Ντίξον υποστηρίζει ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με δομικές διαρθρωτικές αλλαγές, ειδικά στις χώρες του Νότου, που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα.
 • Ευρωζώνη

  • Ευρωπαϊκή κρίση Τα... βαμπίρ της Ευρωζώνης
   Κεφάλαια και νέοι επιστήμονες μετακομίζουν από το Νότο στο Βορρά JOEL SAGET / AFP Με οικονομικό... βαμπίρ μοιάζει ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης, καθώς η αφαίμαξη των χωρών της περιφέρειας ισχυροποιεί τη Γερμανία και δευτερευόντως τη Γαλλία. Από πολύτιμη ρευστότητα μέχρι εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, η 4ετία 2009-2012 χαρακτηρίζεται από μαζική μετακίνηση κεφαλαίων και μετανάστευση νέων επιστημόνων.
 • ΚΚΕ

  • ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Επίθεση-καρμπόν Μαΐλη στους διαφωνούντες
   Ο Μάκης Μαΐλης με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» απάντησε στον Αντώνη Σκυλλάκο για την κριτική που άσκησε στην ηγεσία του κόμματος Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους μέσα από ολοσέλιδο άρθρο στον «Ριζοσπάστη» και αναφορές στη διάσπαση του ΚΚΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μάκης Μαΐλης απαντά στους διαφωνούντες και προσωπικά στον πρώην βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Αντώνη Σκυλλάκο για την κριτική που άσκησε στην ηγεσία και τις επιλογές της.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ «Κάν' το όπως η Ιρλανδία»
   Να απεμπλακούν η Ελλάδα και η Κύπρος από τη λογική του «μονόδρομου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Δραματικές συνέπειες στην κυπριακή και ελληνική οικονομία μετά την απόφαση του Eurogroup προβλέπει το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, εγκαλεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των εκατοντάδων offshore εταιρειών που βρίσκονται στη χώρα, ζητώντας να ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Οργή για την επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σ. Κεδίκογλου
   Η επαναλαμβανόμενη τρομοκράτηση νηπίων είναι εξοργιστική, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη νέα επίθεση στο αφύλακτο σπίτι του αδελφού του, ο οποίος έχει ανήλικο παιδί. Σε έντονο ύφος, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε εξωφρενικές τις συνεχιζόμενες θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον συγγενικών του προσώπων και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να καταδικάσει σύσσωμος αυτές τις πρακτικές, χωρίς καμία παραφωνία.
  • Μπαίνουν από δεξιά, με το βλέμμα σε κυβέρνηση συνεργασίας
   Νέα ή υπό ζύμωση κόμματα φιλοδοξούν να απαντήσουν στις απαιτήσεις των καιρών Κέντρο, ριζοσπαστισμός, μεταρρυθμιστικός χώρος, φιλελευθερισμός, πατριωτικός χώρος: στο κενό που πιστεύουν ότι υπάρχει σε αυτό το ευρύτερο κομμάτι, από την Κεντροδεξιά και προς το Κέντρο, στοχεύουν τα νέα ή υπό ζύμωση κόμματα (Νέα ΜΕΡΑ, Δράση, Δημιουργία Ξανά, Πατριωτικό Κέντρο), που φιλοδοξούν να απαντήσουν στις απαιτήσεις των καιρών και βεβαίως να «πιάσουν στασίδι» σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.