Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αλλαζε τα φώτα στα... κονδύλια

Για εξωταμειακή διαχείριση των δημοτικών τελών, απ' ευθείας ανάθεση έργου ακόμη και για άσχετη... χρήση ποσού, που προοριζόταν για την κατασκευή κτηρίου συνοριακής φύλαξης, παραπέμπεται να δικαστεί ο πρώην δήμαρχος Παναγίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Δρούγκας.

Το έργο φωτοδότησης του χωριού «έκαψε» το δήμαρχο Το έργο φωτοδότησης του χωριού «έκαψε» το δήμαρχο Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενος για «απιστία κατ' εξακολούθηση», «απιστία στην υπηρεσία» και «πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση».

Μαζί του θα δικαστούν: μια υπάλληλος-ελεγκτής εσόδων-εξόδων με την κατηγορία της «άμεσης συνέργειας στην απιστία κατ' εξακολούθηση», δύο διατελέσαντες πρόεδροι της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Παναγίας, κατηγορούμενοι για «απιστία κατ' εξακολούθηση» και ένας πρώην προϊστάμενος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της ΔΟΥ Αρναίας, με την κατηγορία της «ανοχής υπαλλήλου σε τέλεση εγκλήματος από υφιστάμενο κατ' εξακολούθηση».

Χέρι και στα τέλη

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 182/2013 βούλευμα, ο πρώην δήμαρχος το 2004 ανέθεσε με απ' ευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο εργολάβο το ενιαίο έργο «συντήρησης- επισκευής ΦΟΠ του Δήμου Παναγίας» (έργα φωτισμού συνολικής δαπάνης 25.925 ευρώ). «Προκειμένου να γίνει συγκάλυψη της ανάθεσης συνέταξε με ιδιαίτερο τέχνασμα το από 20/10/2003 εικονικό συμφωνητικό με τα πρακτικά δημοπρασίας τα οποία υπογράφηκαν από τον ίδιο. Ακολούθως εκδόθηκαν πέντε χρηματικά εντάλματα τα οποία εξοφλήθηκαν με αντίστοιχα ποσά με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην απ' ευθείας ανάθεση και όχι σε δημοπρασία [...]

Επίσης από το ποσό των 192.533 ευρώ της χρηματοδότησης που είχε δοθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προς το δήμο Παναγίας μέσω του ΥΠΕΣΔΑ για το έργο "κατασκευής κτηρίου συνοριακής φύλαξης και δίωξης της λαθρομετανάστευσης", ποσό 14.712 ευρώ αναλώθηκε σε δαπάνες άσχετες με το εν λόγω έργο κατά παράβαση της αρχής της ειδικότητας των πιστώσεων [...]

Επιπλέον από τις εισπράξεις των δημοτικών τελών έτους 2005, που πραγματοποιήθηκαν το οικονομικό έτος 2006, το ποσό των 93.857 ευρώ δεν εισήχθη στο ταμείο του δήμου και διαχειρίστηκε εξωταμειακά από τον κατηγορούμενο δήμαρχο χωρίς να εκδοθούν αντίστοιχα γραμμάτια είσπραξης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της ΔΟΥ Αρναίας, που διενεργούσε την ταμειακή υπηρεσία του δήμου, και χωρίς να εκδοθούν χρηματικά εντάλματα κατά την πληρωμή των δαπανών».

Στο ίδιο βούλευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο πρώην δήμαρχος «νόθευσε έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση τους άλλους, με συνολική ζημιά πάνω από 120.000 ευρώ».

Ο Δ. Δρούγκας εξελέγη δήμαρχος για δύο τετραετίες με τη στήριξη της Ν.Δ. Είναι κουμπάρος με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χ. Πάχτα, που είναι δήμαρχος του διπλανού Δήμου Αριστοτέλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Δήμος Ζακύνθου κοντά στα ΑμεΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αλλαζε τα φώτα στα... κονδύλια
Ο Δήμος Ζακύνθου κοντά στα ΑμεΑ
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Εν αναμονή νέου νόμου οι υπερχρεωμένοι
Ανεργία
Σωτηρία με επιστροφή σε γη και θάλασσα
Δημόσιος Τομέας
Υπάλληλοι με προσόντα- «μαϊμού» στο Δημόσιο
Γεωργία
Φρούτα και λαχανικά για το σπίτι σπέρνοντας τα δημοτικά «χωράφια»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στο εδώλιο βρέθηκαν 32 γιατροί λόγω... ψήφου
Παιδιά
Τα λεφτά της πενθήμερης στον άρρωστο συμμαθητή τους
Σωφρονιστικό σύστημα
Τα ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό
Χρυσή Αυγή
Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές έπαιξαν ξύλο σε Ξάνθη, Ρέθυμνο