Έντυπη Έκδοση

Τα λεφτά της πενθήμερης στον άρρωστο συμμαθητή τους

Ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς σε δύσκολους καιρούς στέλνουν σε όλη τη χώρα οι μαθητές της Γ' Λυκείου Δεμενίκων Αχαΐας, με την πράξη τους να δώσουν όλα τα χρήματα της πενταήμερης εκδρομής τους σε συμμαθητή τους που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οταν οι μαθητές πληροφορήθηκαν πριν από μερικές ημέρες, μέσω e-mail που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για την ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος, ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως. «Ηρθαν στο γραφείο των καθηγητών και μας ανέφεραν ότι θέλουν να προσφέρουν τα χρήματα της εκδρομής τους στον άρρωστο συμμαθητή τους. Η πράξη τους μας έδωσε μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Μείναμε έκπληκτοι. Τους δώσαμε τη συγκατάθεσή μας και τη δέχθηκαν με ικανοποίηση» λέει στην «Ε» ο διευθυντής του Λυκείου Δεμενίκων, Φώτης Μαυρουδής.

Χθες, αντιπροσωπεία μαθητών του Λυκείου Δεμενίκων επισκέφθηκε στο νοσοκομείο το συμμαθητή τους και παρέδωσαν στην οικογένειά του τα χρήματα της εκδρομής τους.

Λίγο αργότερα, όπως αποκάλυψε στην «Ε» ο κ. Φώτης Μαυρουδής, έδειξαν ξανά το μεγαλείο της ψυχής τους. Επιχειρηματίας της περιοχής που έμαθε για την πράξη τους προσέφερε τα χρήματα της εκδρομής τους αλλά και αυτό το ποσό οι μαθητές της Γ' Λυκείου Δεμενίκων Αχαΐας το προσέφεραν ξανά στον ασθενή συμμαθητή τους, τιμώντας με την πράξη τους τους ίδιους, τους καθηγητές τους και τους γονείς τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολεία
Παιδί
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αλλαζε τα φώτα στα... κονδύλια
Ο Δήμος Ζακύνθου κοντά στα ΑμεΑ
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Εν αναμονή νέου νόμου οι υπερχρεωμένοι
Ανεργία
Σωτηρία με επιστροφή σε γη και θάλασσα
Δημόσιος Τομέας
Υπάλληλοι με προσόντα- «μαϊμού» στο Δημόσιο
Γεωργία
Φρούτα και λαχανικά για το σπίτι σπέρνοντας τα δημοτικά «χωράφια»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στο εδώλιο βρέθηκαν 32 γιατροί λόγω... ψήφου
Παιδιά
Τα λεφτά της πενθήμερης στον άρρωστο συμμαθητή τους
Σωφρονιστικό σύστημα
Τα ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό
Χρυσή Αυγή
Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές έπαιξαν ξύλο σε Ξάνθη, Ρέθυμνο