Έντυπη Έκδοση

Στο εδώλιο βρέθηκαν 32 γιατροί λόγω... ψήφου

Ψήφισαν συνάδελφό τους για πρόεδρο, αλλά κατέληξαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 32 γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών. Ο λόγος, ότι εκκρεμούσαν εις βάρος του συγκεκριμένου συναδέλφου τους ποινικές αποφάσεις.

Τους γιατρούς έστειλαν στην εισαγγελέα οι Επιθεωρητές Υγείας κι εκείνη με τη σειρά της άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Μαζί με τους γιατρούς, κάθισαν στο εδώλιο και διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου. Αιτία, σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας, είναι ότι σε βάρος του γιατρού που εξελέγη πρόεδρος εκκρεμούσαν ποινικές αποφάσεις.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2005, και η εκλογή του προέδρου είχε γίνει ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση του νοσοκομείου. Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται και δύο πρώην διοικητές του Νοσοκομείου Σερρών, ο ένας γιατί κατά την περίοδο της διοίκησής του, το 2005, υπέγραψε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών, και η δεύτερη γιατί κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, το 2007, δεν κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικού για το διευθυντή του ΕΣΥ Σερρών, αν και υπήρχε ήδη η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών.

Οι γιατροί απάντησαν ότι η απόφασή τους να τον ψηφίσουν βασίστηκε σε επιστημονικά και δεοντολογικά κριτήρια και στην ανταπόκριση στο ιατρικό επάγγελμα και όχι στα τυχόν νομικά κωλύματα που εκκρεμούσαν σε βάρος του ιατρού. Η εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει αναστατώσει τον ιατρικό κόσμο και το νοσοκομείο της πόλης, αναμενόταν να ολοκληρωθεί αργά χθες το απόγευμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αλλαζε τα φώτα στα... κονδύλια
Ο Δήμος Ζακύνθου κοντά στα ΑμεΑ
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Εν αναμονή νέου νόμου οι υπερχρεωμένοι
Ανεργία
Σωτηρία με επιστροφή σε γη και θάλασσα
Δημόσιος Τομέας
Υπάλληλοι με προσόντα- «μαϊμού» στο Δημόσιο
Γεωργία
Φρούτα και λαχανικά για το σπίτι σπέρνοντας τα δημοτικά «χωράφια»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στο εδώλιο βρέθηκαν 32 γιατροί λόγω... ψήφου
Παιδιά
Τα λεφτά της πενθήμερης στον άρρωστο συμμαθητή τους
Σωφρονιστικό σύστημα
Τα ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό
Χρυσή Αυγή
Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές έπαιξαν ξύλο σε Ξάνθη, Ρέθυμνο