Έντυπη Έκδοση

Η ΕΠΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Πάσα στη Δικαιοσύνη

Με απόφαση του δ.σ. της ΕΠΟ η υπόθεση της έκδοσης της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών περνάει στα χέρια της Δικαιοσύνης. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής και στη Δικαιοσύνη θα «καταγγελθούν οι συμβάσεις με την εταιρεία PC Systems, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί, χωρίς ευθύνη της ΕΠΟ».

Με εισήγηση Σαρρή, στο χθεσινό δ.σ. της ΕΠΟ, καταγγέλλονται οι συμβάσεις Με εισήγηση Σαρρή, στο χθεσινό δ.σ. της ΕΠΟ, καταγγέλλονται οι συμβάσεις Οι συγκεκριμένες συμβάσεις επί της ουσίας είναι ανενεργές, παρ' ότι η Ομοσπονδία έχει καταβάλει συνολικά περίπου 10 εκατ. ευρώ και είναι να πληρώσει άλλα 14 εκατομμύρια! Ηδη εδώ και 40 ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, έχουν δώσει εντολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί ή όχι η πράξη της απιστίας στην υπηρεσία. Για το λόγο αυτό αναμένεται να ελεγχθούν ποινικά για την υπό διερεύνηση πενταετία 2006-2011 οι διοικήσεις της ΕΠΟ.

Η «Ε» σε ρεπορτάζ στις 6 Φεβρουαρίου είχε αποκαλύψει ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπέγραψε για το επίμαχο θέμα δύο συμβάσεις. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2005 και στις 19 Φεβρουαρίου 2010, με τις εταιρείες OPEDEK Α.Ε. και PC SYSTEMS αντίστοιχα, για τη χρήση λογισμικού προγράμματος τηλεϊατρικής στην Αθήνα και σε ακόμη 53 σταθμούς πανελλαδικά. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις προέβλεπαν ιατρικές εξετάσεις (υπέρηχος καρδιάς, αιματολογικές κ.ά.) των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα, με το κόστος (15 έως 30 ευρώ) να καταβάλλεται από τους ίδιους.

Το ετήσιο αντίτιμο που πλήρωνε η ΕΠΟ ήταν 2 εκατ. ευρώ. Ομως στην ουσία το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε, γιατί δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο για την έκδοση της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών από τους σταθμούς της Ομοσπονδίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο χθεσινό δ.σ. της ΕΠΟ ήταν έντονες οι αντιδράσεις παραγόντων της Σούπερ Λίγκας για την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Εισήγηση της ΕΠΟ είναι να γίνει ο τελικός στις 12 Μαΐου και τα πλέι οφ από 1 έως 26 Μαΐου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΠΟ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Ζέσταμα για... του χρόνου
«Ο θάνατός σου, η ζωή μου» στο «Βικελίδης»
Ταπεινός ο Μίτσελ στις ισπανικές εφημερίδες
«Κλείδωσε» η συμφωνία για τη Λεωφόρο
Ο Ζοσέ Μουρίνιο βοηθάει την Παρί
Μπάσκετ
Και ο Ράτζα στο «Παλέ»
ΕΠΟ
Πάσα στη Δικαιοσύνη