Έντυπη Έκδοση

Μικρές ειδήσεις

ΤΟ NISSAN LEAF αναδείχθηκε «Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς 2011». Η νέα διάκριση ανακοινώθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

 Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είχε αντιπάλους στην τελική φάση τη BMW σειρά 5 και το Audi Α8. Αυτό το βραβείο έρχεται ως επισφράγισμα μιας σειράς ανάλογων επιτυχιών για το ιαπωνικό μοντέλο, με πιο πρόσφατη τη βράβευσή του ως «Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο για το 2011». Εχει αυτονομία 170 χλμ. και η πλήρης φόρτιση των μπαταριών διαρκεί 8 ώρες. Το Nissan Leaf διατίθεται στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ, καθώς και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές. Παράγεται στην Ιαπωνία, αλλά στο τέλος του 2012 θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και ένα χρόνο μετά στη Μεγάλη Βρετανία. Στην Ελλάδα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα αντιμετωπίζουν δύο αρνητικούς παράγοντες: την υψηλή φορολόγηση λόγω της υπαγωγής τους στα πολυτελή οχήματα και την έλλειψη του δικτύου ανεφοδιασμού.

Η KOSMOCAR ανακοίνωσε τη διάθεση νέων αναβαθμισμένων εκδόσεων για τα περισσότερα μοντέλα της Audi, χωρίς επιπλέον αύξηση των τιμών πώλησης. Το Α3 Sportback 1.2 Turbo FSI Efficiency, 22.000 ευρώ, πλέον θα διατίθεται χωρίς να χρεώνονται το μεταλλικό χρώμα, ο αυτόματος κλιματισμός 2 ζωνών και το ηχοσύστημα Audi Concert (όφελος για τον πελάτη 1.470 ευρώ). Στο Α3 Sportback 1.2 Turbo FSI Ambition, 24.050 ευρώ, και στο 1.4 Turbo FSI Ambition, 26.450 ευρώ, προστέθηκε το πακέτο «S line Plus», που τονίζει τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο Α4 1.8 Turbo FSI 120PS 29.600 ευρώ, με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή multitronic, δημιουργήθηκε το πακέτο προαιρετικού εξοπλισμού «Business» το οποίο θα διατίθεται χωρίς επιβάρυνση (όφελος 7.730 ευρώ). Το Α4 1.8 Turbo FSI 160PS, σε νέα τιμή 35.600 ευρώ και quattro 38.350 ευρώ, με αναβαθμισμένο πακέτο Ambition Plus, όφελος 7.140 ευρώ. Το Α4 1.8TFSI 160 ίππων quattro, με νέο πακέτο Ambition Pl6us, επενδύσεις καθισμάτων σε δέρμα Milano, όφελος 9.510 ευρώ.

ΤΟ OPEL CORSA OPC Nurburgring Edi-tion είναι η ισχυρότερη έκδοση του δημοφιλούς σουπερμίνι. Η ισχύς του κινητήρα τούρμπο 1.600 κ.εκ. αυξήθηκε στους 210 ίππους. Για την καλύτερη αξιοποίηση της ισχύος, ο εμπρός άξονας εφοδιάζεται με μηχανικό πολύδισκο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8''. Τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα. Το πλαίσιο της ταχύτερης έκδοσης Corsa υιοθετεί νέο σετάρισμα. Μεταξύ των άλλων, έχει μειωθεί η απόσταση από το έδαφος, χρησιμοποιούνται νέα ελατήρια και αμορτισέρ Bilstein. Το νέο ελαφρύ σύστημα εμπρός φρένων Brembo διαθέτει ειδικά υλικά τριβής στα τακάκια. Η παραγωγή του περιορίσθηκε στις 500 μονάδες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μεγαλώνει η γκάμα των «πράσινων» ελαστικών
Μικρές ειδήσεις