Έντυπη Έκδοση

Και κούρεμα στη σχολή με δύο ευρώ

Εξω από το εκπαιδευτικό κομμωτήριο «Αμάραντου» στην οδό Ακαδημίας 79 συναντούμε την κ. Ι. Παράσχου που θα μας πει: «Η σύνταξή μου είναι χαμηλή αλλά εγώ θέλω να είμαι ευπαρουσίαστη. Το χτένισμα έχει μεγάλη σημασία ειδικά για την εμφάνιση ενός ηλικιωμένου ανθρώπου. Εδώ στον Αμάραντο μου δίνεται η δυνατότητα να χτενίζομαι συχνά όπως όταν ήμουν νεότερη και εργαζόμουν».

«Μου αρέσει να είμαι περιποιημένη και πάντα πήγαινα συχνά στο κομμωτήριο. Τώρα με την κρίση τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Ηξερα για τον Αμάραντο αλλά δεν τον είχα δοκιμάσει, μια στιγμή μού ήρθε στο μυαλό. Σε πολύ λογικές τιμές μπορείς να κάνεις συχνά όλες τις βασικές εργασίες και να νιώθεις ανανεωμένη», μας λέει η κ. Μ. Σαμπάνη.

Εύστροφες και αποφασιστικές αποδεικνύονται κυρίως οι γυναίκες όσον αφορά την εμφάνισή τους αλλά και άντρες που απέναντι από το κομμωτήριο στη Σχολή Ν. Αμάραντου έχουν την ευκαιρία να κουρευτούν με 2 ευρώ συν 1 ευρώ το λούσιμο.

«Εχουμε πράγματι λόγω κρίσης μια αύξηση του κόσμου που έρχεται στο κομμωτήριό μας, που όμως πάντα από το 1977 μας προτιμούσε, γιατί οι τιμές μας είναι τιμές κόστους, ενώ οι άνθρωποί μας έχουν ολοκληρώσει το φάσμα της εκπαίδευσης, ήδη έχουν εμπειρία αλλά και αυτοί κερδίζουν από την επαφή με τον κόσμο και την εργασία πάνω σε αληθινό μαλλί. Από το τέλος της δεκαετίας του '50 που ο πάτερας μου Νίκος Αμάραντος συνέλαβε την ιδέα ίδρυσης της πρώτης συγκροτημένης Σχολής Κομμωτών μέχρι σήμερα το εγχείρημα έχει εξελιχθεί ιδιαιτέρως και μία τεχνική σχολή πλέον πιστοποιημένη μετατράπηκε σε κυψέλη δημιουργίας και "φυτώριο" χιλιάδων νέων κομμωτών που παρακολουθούν τις εξελίξεις και στο εξωτερικό», μας λέει η κ. Χλόη Ν. Αμάραντου.

Η ίδια μας πληροφορεί πως η Σχολή παρέχει σε σταθερή βάση υπηρεσίες καλλωπισμού και μανικιούρ - πεντικιούρ σε συνεργασία με ΜΚΟ που φιλοξενούν άτομα με ειδικές ανάγκες ή ψυχιατρικά προβλήματα. «Με μεγάλη προθυμία οι άνθρωποί μας εθελοντικά συμμετέχουν σ' αυτές τις συνεργασίες», συμπληρώνει.

Στο εκπαιδευτικό κομμωτήριο υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν όλες οι τεχνικές εργασίες όπως βάψιμο με 17,5- 19 ευρώ, αλλαγή χρώματος με 21-35 ευρώ ανάλογα με το μήκος των μαλλιών, χτένισμα με 7,5-10 ευρώ, φρεσκάρισμα με 3-4,5 ευρώ, κούρεμα με 5-7 ευρώ, ολική περμανάντ με 19-23 ευρώ αλλά και ανταύγειες, μες, θεραπείες. Ακόμη σε ξεχωριστό τμήμα παρέχονται υπηρεσίες περιποίησης των άκρων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (μανικιούρ 4 ευρώ - πεντικιούρ 6 ευρώ).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Σχετικά θέματα: Οικονομική κρίση
Γέμισαν... τα φοιτητικά οδοντιατρεία
Για το ίδιο θέμα
Γέμισαν... τα φοιτητικά οδοντιατρεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διάστημα
Πέντε μαθητές μετρούν τ' άστρα
AEGEE
Φοιτητές του κόσμου, μια παρέα
Οικονομική κρίση
Γέμισαν... τα φοιτητικά οδοντιατρεία
Και κούρεμα στη σχολή με δύο ευρώ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία
Μπήκαν με... βαριοπούλες, ξέφυγαν πυροβολώντας
Η ελληνοαλβανική σύρραξη τελείωσε με μαχαιριές
Πυρκαγιές
Εκτός ελέγχου η φωτιά με 5 μέτωπα στη Σάμο
Πυροσβεστική
Εύσημα στους πυροσβέστες από τον Γιώργο
Απεργίες οδηγών φορτηγών Δ.Χ.
Δρομολόγιο διαπραγματεύσεων
Πάρκαραν την οργή τους έξω από το Μεταφορών
Νύχτα επιστράτευσης
Πόρτα πόρτα
Θυμωμένες νταλίκες - καημένοι ροδακινοπαραγωγοί
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Σχέδιο-ανάσα για τη Θεσσαλονίκη
Υπό συζήτηση η πετρελαιοκίνηση
Προσωπικά δεδομένα
Νόμιμη η αναγραφή του ΑΜΚΑ των γιατρών στις συνταγές
Αρχαιολογικοί χώροι
Σαλαμινομάχοι για την ανάδειξη της ιστορίας μας
Υπουργείο Παιδείας
Ρυθμίσεις της διά βίου μάθησης
Άλλες ειδήσεις
Δήμος Πειραιά: αδυνατεί να πληρώσει από 13 Αυγούστου
Πιο γρήγορα με τρένο σε Ναύπλιο και Τρίπολη
Κινητά: Το 95% έχει πλέον «ταυτότητα»
Κοζανίτες εναντίον ΔΕΗ: Μας έκαναν πρόσφυγες και μας ξέχασαν