Έντυπη Έκδοση

Εύσημα στους πυροσβέστες από τον Γιώργο

Την ελπίδα να πάνε όλα καλά «γιατί είμαστε εν μέσω καλοκαιριού» εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην προσπάθεια» των πυροσβεστών, που έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαινόταν από τις 6 το πρωί στο Κοκκάρι της Σάμου.

Ο Γ. Παπανδρέου έφτασε στην... καρδιά του Πυροσβεστικού Σώματος συνοδευόμενος από τον υπουργό και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Σπ. Βούγια, αντίστοιχα, και από τους γ.γ. Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας, Γρ. Τασούλα και Θεοδ. Μπούφη. Τους υποδέχτηκαν ο αρχηγός του Σώματος, Στ. Στεφανίδης, και ο διοικητής του «199» Κ. Πετρόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις του Κέντρου σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το Π.Σ. και συγκεκριμένα για τη γεωχωρική βάση πληροφοριών, τα μοντέλα εξάπλωσης πυρκαγιάς, καθώς και για τη χρήση των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης (twitter, www.fetosprosexoume.gr) που στοχεύουν στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

Το ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου -ο οποίος εξήρε τη σημασία του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση- επικεντρώθηκε στον χάρτη εξέλιξης πυρκαγιάς από δορυφόρο, ο οποίος προβλέπει και την πορεία της πυρκαγιάς.

«Πιστεύω ότι υπάρχει κι άλλο περιθώριο για συνεργασία ανάμεσα σε μέσα και υπηρεσίες, αλλά ο συντονισμός είναι καθοριστικός παράγοντας ώστε η προσπάθεια να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Μάλιστα, μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές είναι το κλειδί για να μη δούμε ξανά τραγωδίες, όπως στο παρελθόν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Συγχαίρω το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους φορείς, που συνεργάζονται, για τη δουλειά και για την προσπάθειά τους. Ακόμη γίνονται θυσίες και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Επίσης, να σας συγχαρώ για τον συντονισμό τον οποίο έχετε πετύχει, γιατί αυτό νομίζω είναι από τα πιο βασικά, να αξιοποιούμε τα μέσα που διαθέτουμε» επισήμανε.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, όπου ενημερώθηκε για τον τομέα ευθύνης του Σταθμού, τη διασπορά δυνάμεων στην Πάρνηθα και συνομίλησε με πυροσβέστες και εθελοντές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διάστημα
Πέντε μαθητές μετρούν τ' άστρα
AEGEE
Φοιτητές του κόσμου, μια παρέα
Οικονομική κρίση
Γέμισαν... τα φοιτητικά οδοντιατρεία
Και κούρεμα στη σχολή με δύο ευρώ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία
Μπήκαν με... βαριοπούλες, ξέφυγαν πυροβολώντας
Η ελληνοαλβανική σύρραξη τελείωσε με μαχαιριές
Πυρκαγιές
Εκτός ελέγχου η φωτιά με 5 μέτωπα στη Σάμο
Πυροσβεστική
Εύσημα στους πυροσβέστες από τον Γιώργο
Απεργίες οδηγών φορτηγών Δ.Χ.
Δρομολόγιο διαπραγματεύσεων
Πάρκαραν την οργή τους έξω από το Μεταφορών
Νύχτα επιστράτευσης
Πόρτα πόρτα
Θυμωμένες νταλίκες - καημένοι ροδακινοπαραγωγοί
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Σχέδιο-ανάσα για τη Θεσσαλονίκη
Υπό συζήτηση η πετρελαιοκίνηση
Προσωπικά δεδομένα
Νόμιμη η αναγραφή του ΑΜΚΑ των γιατρών στις συνταγές
Αρχαιολογικοί χώροι
Σαλαμινομάχοι για την ανάδειξη της ιστορίας μας
Υπουργείο Παιδείας
Ρυθμίσεις της διά βίου μάθησης
Άλλες ειδήσεις
Δήμος Πειραιά: αδυνατεί να πληρώσει από 13 Αυγούστου
Πιο γρήγορα με τρένο σε Ναύπλιο και Τρίπολη
Κινητά: Το 95% έχει πλέον «ταυτότητα»
Κοζανίτες εναντίον ΔΕΗ: Μας έκαναν πρόσφυγες και μας ξέχασαν