Έντυπη Έκδοση

«ΕΡΧΟΝΤΑΙ» ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Σχέδιο-ανάσα για τη Θεσσαλονίκη

Τρεις άξονες δράσης για τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σε επίπεδο σχεδιασμού θα έχουν ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού έως το τέλος του χρόνου, παρουσίασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Η υπ. Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη Η υπ. Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη Είναι ένας σχεδιασμός, όπως εξήγησαν οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που δεν είναι αποτέλεσμα δουλειάς ενός μόνο φορέα, αλλά όλων των δυνάμεων της πόλης, με τους οποίους συσκέφθηκαν, πριν από τις εξαγγελίες, στα γραφεία της «Εγνατία Α.Ε.» και στην έδρα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.

Οι 3 βασικές κατευθύνσεις, διά στόματος Τίνας Μπιρμπίλη, αφορούν:

1 Την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, το οποίο είναι από τα ομορφότερα των ευρωπαϊκών πόλεων. Επομένως εκεί πρέπει να πέσει το κέντρο βάρους και βέβαια στη δημιουργία του Θερμαϊκού ως μιας ζωντανής θάλασσας και όχι όπως είναι σήμερα μια νεκρή θάλασσα τόσο περιβαλλοντικά όσο και λειτουργικά, με την αναβάθμισή του και γιατί όχι, με την ύπαρξη μιας μικρής ευέλικτης θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

2 Τα δίκτυα πρασίνου, πεζοδρόμων και πεζοδρομήσεων. Εκεί πρέπει να προστατεύσουμε το γραμμικό κέντρο που αναπτύσσεται κατά μήκος της παραλίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν μελέτες γι' αυτό. Πρέπει να αποδώσουμε χώρο στον πεζό ούτως ώστε να κινείται ελεύθερα ο πεζός και ο ποδηλάτης.

3 Αναπλάσεις-ανασυγκροτήσεις περιοχών που αρχίζουν να βρίσκονται σε μια παρακμιακή φάση, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι καταστάσεις είναι αναστρέψιμες και η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας ζωντανός πόλος. Το επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας συνολικά.

«Δεν θέλουμε ούτε να δημιουργήσουμε αναστατώσεις, ούτε να ξεκινήσουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Θεσσαλονίκη έχει πάρα πολλές μελέτες στα συρτάρια. Αυτές τις μελέτες πρέπει να τις βγάλουμε έξω και νομίζω ότι αυτό που θα ήθελα να συγκρατηθεί από τη δικιά μου παρουσία είναι ότι θα κάνουμε βιώσιμες, ήπιες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την ποιότητα ζωής, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και ευρύτερα», τόνισε η υπουργός, για να προσθέσει ο Γιάννης Μαγκριώτης ότι: «Μπαίνει τέλος στην αποσπασματικοποίηση, την προχειρότητα και τον ανορθολογισμό, τα χαρακτηριστικά εκείνα που μας άφησαν πίσω. Πάμε σε ένα σχέδιο συναινετικά διαμορφωμένο από όλους και πρωτίστως από τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Αρνητικά στην επίσκεψη Μπιρμπίλη αντέδρασε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, και για τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις της για χώρους που είναι αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και για το γεγονός αποκλεισμού του από όλες τις συσκέψεις. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Υπουργείο Ανάπτυξης
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Περιβάλλοντος
Υπό συζήτηση η πετρελαιοκίνηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διάστημα
Πέντε μαθητές μετρούν τ' άστρα
AEGEE
Φοιτητές του κόσμου, μια παρέα
Οικονομική κρίση
Γέμισαν... τα φοιτητικά οδοντιατρεία
Και κούρεμα στη σχολή με δύο ευρώ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία
Μπήκαν με... βαριοπούλες, ξέφυγαν πυροβολώντας
Η ελληνοαλβανική σύρραξη τελείωσε με μαχαιριές
Πυρκαγιές
Εκτός ελέγχου η φωτιά με 5 μέτωπα στη Σάμο
Πυροσβεστική
Εύσημα στους πυροσβέστες από τον Γιώργο
Απεργίες οδηγών φορτηγών Δ.Χ.
Δρομολόγιο διαπραγματεύσεων
Πάρκαραν την οργή τους έξω από το Μεταφορών
Νύχτα επιστράτευσης
Πόρτα πόρτα
Θυμωμένες νταλίκες - καημένοι ροδακινοπαραγωγοί
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Σχέδιο-ανάσα για τη Θεσσαλονίκη
Υπό συζήτηση η πετρελαιοκίνηση
Προσωπικά δεδομένα
Νόμιμη η αναγραφή του ΑΜΚΑ των γιατρών στις συνταγές
Αρχαιολογικοί χώροι
Σαλαμινομάχοι για την ανάδειξη της ιστορίας μας
Υπουργείο Παιδείας
Ρυθμίσεις της διά βίου μάθησης
Άλλες ειδήσεις
Δήμος Πειραιά: αδυνατεί να πληρώσει από 13 Αυγούστου
Πιο γρήγορα με τρένο σε Ναύπλιο και Τρίπολη
Κινητά: Το 95% έχει πλέον «ταυτότητα»
Κοζανίτες εναντίον ΔΕΗ: Μας έκαναν πρόσφυγες και μας ξέχασαν