Έντυπη Έκδοση

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Πάγκαλου

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην αναζήτηση μέσω της Βουλής ευθυνών σε πολιτικά ή άλλα πρόσωπα για την κατάσταση της οικονομίας η άποψη που διατύπωσε χθες ο Θ. Πάγκαλος ότι «εξεταστική για την οικονομία δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα».

Ταράζει πάλι τα νερά... Ταράζει πάλι τα νερά... Η άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης διατυπώνεται ενώ στη Βουλή έχει ήδη κατατεθεί αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, υπέρ της οποίας έχει ταχθεί κατ' επανάληψη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που είχε δώσει εντολή τον περασμένο Φεβρουάριο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσή να καταθέσει τη σχετική πρόταση. Χθες επικρατούσε αμηχανία σε κυβερνητικούς κύκλους, αλλά και σε κύκλους της Κ.Ο. και είναι χαρακτηριστικό ότι από την κυβέρνηση και το Μαξίμου δεν έγινε κανένα σχόλιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στη «Real News» υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί αν ελήφθησαν ή όχι σωστές αποφάσεις στην οικονομική πολιτική και η μόνη καταδίκη είναι η λαϊκή αποδοκιμασία.

Αγνοια

Η άποψη αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης διατυπώνεται ενώ ήδη στη Βουλή έχει κατατεθεί από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πρόταση για εξεταστική για την οικονομία και αναμένεται να συζητηθεί όταν οι εξεταστικές επιτροπές, που λειτουργούν ήδη για άλλα θέματα, ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Κορυφαίοι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος δήλωναν άγνοια για το αν η άποψη του κ. Πάγκαλου σημαίνει και αλλαγή της κυβερνητικής στάσης και απορρίπτοντας το σκεπτικό του έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά να διερευνηθεί αν έγινε παραποίηση οικονομικών στατιστικών στοιχείων και με ποιων την εντολή, που οδήγησαν στον διασυρμό της Ελλάδας στην Ε.Ε., λόγω του χαμηλού δημοσιονομικού ελλείμματος που έδειχναν.

Ο Θ. Πάγκαλος στη συνέντευξή του ακόμα δείχνει να μη δέχεται να του μπει «καπέλο» άλλος υπουργός -η ερώτηση αφορούσε τα δημοσιεύματα ότι ο Γ. Ραγκούσης θα γίνει υπερυπουργός. Τόνισε όμως απαντώντας στο ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πάγκο. Υποστήριξε ότι πρωτίστως στα υπουργεία Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού καθυστερούν επενδυτικά σχέδια λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αργήσει στον τομέα της ανάπτυξης.

Για την Αριστερά

Επίσης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί η Ν.Δ. με την Αριστερά για τη συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, απάντησε ότι «αν η Ν.Δ. θέλει να παίξει ρόλο διαλυτικού παράγοντα έχει δικαίωμα να το κάνει, δεν θα τους εμποδίσουμε να αυτοκτονήσουν». Χαρακτήρισε ως «τερατώδη» τη σύμπραξη της Ν.Δ. «με τους σταλινικούς κομμουνιστές της κ. Παπαρήγα και τους αναρχοαυτόνομους κομμουνιστές του κ. Τσίπρα» -οι χαρακτηρισμοί δικοί του- και τόνισε ότι ο κόσμος της Ν.Δ. δεν θα δεχθεί «τέτοιες αλητείες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιώργος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Πάγκαλου
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιώργος
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ.: Δίλημμα των εκλογών το «ναι» ή «όχι» στο Μνημόνιο
Σε αντάρτες και δυσαρεστημένους σκοντάφτει η Ν.Δ.
ΚΚΕ
Ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καλεί το ΚΚΕ
ΣΥΝ
«Οχι» στον ΣΥΝ και από τον Μητρόπουλο
Υπόθεση Siemens
Απολογείται για τη «χορηγία» ο Μαντέλης
«Εφυγε» στα 104
Εκλεισε ο κύκλος ζωής του Αυγουστίνου Καντιώτη
Για το πολιτικό άσυλο
Στο εδώλιο η Ελλάδα
Κυπριακό
Ο θερμός Σεπτέμβρης του Κυπριακού
Πολεμική αεροπορία
Διπλό το πένθος, έχασε τη μάχη κι ο άλλος σμηναγός
Άλλες ειδήσεις
Υπερασπίζονται το προξενείο στο Ανόβερο