Έντυπη Έκδοση

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιώργος

Τα (μάλλον άδεια) πακέτα κοινωνικής στήριξης και οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές οριστικοποιούνται και αποφασίζονται τούτη την εβδομάδα στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να ανοίγει τα χαρτιά του την Παρασκευή, ημέρα που το κυβερνών κόμμα συμπληρώνει 36 χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εκτός αυτού, όμως, για την τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου (3-5 Σεπτεμβρίου) ακονίζουν τα ξίφη τους και τα μέλη του Συμβουλίου, που ασκούν σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λόγω Μνημονίου, καθώς η τριήμερη συνεδρίαση δίνει άνεση χρόνου για ομιλίες και συζήτηση. Η ομιλία του πρωθυπουργού την Παρασκευή θα είναι ενωτική, θα κάνει απολογισμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης, θα εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση υπέγραψε το Μνημόνιο και θα προσπαθήσει να δώσει ελπίδα για το μέλλον και να προσδιορίσει χρονικά το φως στο τούνελ. Οι λεγόμενες κοινωνικές εξαγγελίες του θα έχουν στόχο να ανακουφίσουν τις ευπαθείς ομάδες, χωρίς όμως πρόσθετες παροχές και χωρίς άμεσα αποτελέσματα, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα, όπως λένε, στην κυβέρνηση.

Την Κυριακή, τελευταία μέρα, θα ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Αν μεταξύ αυτών είναι μέλη της κυβέρνησης, οι θέσεις τους θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες από άλλους, χωρίς όμως αυτό, όπως επιμένουν πηγές του Μαξίμου, να συνιστά ανασχηματισμό. Η συζήτηση ενοχλεί τον πρωθυπουργό που έχει ζητήσει απ' όλους να τη σταματήσουν -χωρίς ωστόσο να εισακουστεί- ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν ούτε υπερυπουργεία ούτε σαρωτικές αλλαγές στην κυβερνητική σύνθεση.

Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται ο Θανάσης Τσούρας, επικεφαλής της επιτροπής για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών, να παραδώσει στον πρωθυπουργό τις προτάσεις της επιτροπής, προκειμένου να τις εγκρίνει. Ωστόσο, η απόφασή του για τον Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Πάγκαλου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Πάγκαλου
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιώργος
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ.: Δίλημμα των εκλογών το «ναι» ή «όχι» στο Μνημόνιο
Σε αντάρτες και δυσαρεστημένους σκοντάφτει η Ν.Δ.
ΚΚΕ
Ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καλεί το ΚΚΕ
ΣΥΝ
«Οχι» στον ΣΥΝ και από τον Μητρόπουλο
Υπόθεση Siemens
Απολογείται για τη «χορηγία» ο Μαντέλης
«Εφυγε» στα 104
Εκλεισε ο κύκλος ζωής του Αυγουστίνου Καντιώτη
Για το πολιτικό άσυλο
Στο εδώλιο η Ελλάδα
Κυπριακό
Ο θερμός Σεπτέμβρης του Κυπριακού
Πολεμική αεροπορία
Διπλό το πένθος, έχασε τη μάχη κι ο άλλος σμηναγός
Άλλες ειδήσεις
Υπερασπίζονται το προξενείο στο Ανόβερο