Έντυπη Έκδοση

Υπερασπίζονται το προξενείο στο Ανόβερο

Να μην παύσει η λειτουργία του ελληνικού γενικού προξενείου στο Ανόβερο, αντίθετα να αναβαθμιστεί, ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους από τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου οι κοινότητες Ανόβερου και Γκέτινγκεν, η ενορία, οι σύλλογοι και οι εκεί εκπρόσωποι ελληνικών κομμάτων.

Οπως επισημαίνουν: Ο Ελληνισμός της Κάτω Σαξονίας, κρατιδίου με πρωτεύουσα το Ανόβερο, ξεπερνά σε πληθυσμό τις 35.000 και διαμαρτύρεται έντονα γιατί η πόλη είναι κέντρο των ομογενειακών οργανώσεων και πολλών συλλόγων, αλλά και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που με εκείνη του Gifhorn αποτελούν τα δύο ελληνορθόδοξα κέντρα στην περιοχή.

Στην Κάτω Σαξονία λειτουργούν απογευματινά σχολεία μητρικής γλώσσας για περισσότερα από 2.500 Ελληνόπουλα τρίτης γενιάς. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που διαφημίζουν τα προϊόντα και τη χώρα μας, ενώ η πόλη είναι παγκοσμίου ενδιαφέροντος, λόγω διεθνών εκθέσεων και υψηλών τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Εάν το προξενείο κλείσει, αναφέρεται στην επιστολή, οι Ελληνες πρέπει να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν με υπηρεσίες που μόνο η ελληνική πολιτεία προσφέρει. Η ελληνική παρουσία στην περιοχή πρέπει να είναι δυναμική και εμβληματική, ώστε να αποτραπεί η σκέψη πολλών Ελλήνων της παροικίας να πάρουν τη γερμανική υπηκοότητα και να στηριχθεί ο αγώνας των ομογενών για αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την πατρίδα, μέσω της καθημερινής κοινωνικής, εργασιακής πνευματικής και πολιτιστικής τους παρουσίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Πάγκαλου
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιώργος
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ.: Δίλημμα των εκλογών το «ναι» ή «όχι» στο Μνημόνιο
Σε αντάρτες και δυσαρεστημένους σκοντάφτει η Ν.Δ.
ΚΚΕ
Ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καλεί το ΚΚΕ
ΣΥΝ
«Οχι» στον ΣΥΝ και από τον Μητρόπουλο
Υπόθεση Siemens
Απολογείται για τη «χορηγία» ο Μαντέλης
«Εφυγε» στα 104
Εκλεισε ο κύκλος ζωής του Αυγουστίνου Καντιώτη
Για το πολιτικό άσυλο
Στο εδώλιο η Ελλάδα
Κυπριακό
Ο θερμός Σεπτέμβρης του Κυπριακού
Πολεμική αεροπορία
Διπλό το πένθος, έχασε τη μάχη κι ο άλλος σμηναγός
Άλλες ειδήσεις
Υπερασπίζονται το προξενείο στο Ανόβερο