Έντυπη Έκδοση

Σε αντάρτες και δυσαρεστημένους σκοντάφτει η Ν.Δ.

Ανοιξε μέτωπο στη Ν.Δ. με αντάρτικες υποψηφιότητες ή δυσαρέσκειες από τις επιλογές υποψηφίων που έκανε η Ρηγίλλης σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και η κατάσταση είναι δύσκολο να συμμαζευτεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε σύγκρουση νομαρχών και δημάρχων που διεκδικούν τη δημαρχία και σε άλλες αμφισβητούνται οι επιλογές της ηγεσίας της Ν.Δ., με την έννοια ότι δεν εκτιμήθηκαν οι απόψεις των τοπικών κομματικών δυνάμεων.

Στη Χαλκιδική ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος επικαλέστηκε διαφωνίες με τον «Καλλικράτη» και την κακή «χημεία» με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και δεν κατεβαίνει αντιπεριφερειάρχης. Η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει ως υποψήφιο δήμαρχο Πολυγύρου, όμως την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία είχε ανακοινώσει ήδη ο δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης. Στον Δήμο Σιθωνίας υπάρχει η υποψηφιότητα του άλλοτε βουλευτή Βαρσάμη Γιοβανούδα, εκτός του Γιάννη Τζίτζιου, που έχει τη στήριξη της Ν.Δ. Πληθώρα ενδιαφερομένων υπάρχει στους Δήμους Αριστοτέλη και Προποντίδος και η Ν.Δ. προσπαθεί να βρει άκρη με δημοσκοπήσεις.

Στη Δράμα η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του δημάρχου Θωμά Μαργαρίτη, όμως ο νομάρχης Κώστας Ευμοιρίδης δήλωσε ότι κατεβαίνει κι αυτός υποψήφιος δήμαρχος και παρουσίασε μέρος του ψηφοδελτίου του.

Στην Καστοριά ο νομάρχης Κώστας Λιάντσης έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καστοριάς, χωρίς να περιμένει την απόφαση της Ρηγίλλης. Αποφασισμένος να διεκδικήσει δεύτερη θητεία είναι και ο δήμαρχος Γιάννης Τσαμίσης, ο οποίος είχε κατέβει μια φορά με τη στήριξη της Ν.Δ., στις εκλογές του 2006 εκλέχτηκε ως ανεξάρτητος και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις τη στήριξη της Ν.Δ.

Στη Φλώρινα η στήριξη της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του νομάρχη Γιάννη Βοσκόπουλου για τον δήμο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του δημάρχου Στέφανου Παπαναστασίου, που ήθελε να είναι πάλι υποψήφιος. Φαίνεται, όμως, πως έγιναν κάποιες διαβουλεύσεις και ο δήμαρχος είπε ότι δεν θα αναμιχθεί στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στην Κοζάνη τα στελέχη της Ν.Δ. δεν μπορούν να καταλάβουν πώς δόθηκε η στήριξη στον δήμο στην Αννα Νανοπούλου, την οποία χαρακτηρίζουν «επιλογή ήττας». Τέσσερις φορές κατέβηκε σε εκλογές και απέτυχε και τις τέσσερις να εκλεγεί, λένε χαρακτηριστικά.

Τις δύο ήταν υποψήφια δήμαρχος και τις άλλες δύο υποψήφια βουλευτής. Γιατί να δοκιμάσει και πέμπτη, όταν το εκλογικό σώμα δεν την εμπιστεύτηκε τόσες φορές, αναρωτιούνται. Ανάμεσα σε αυτά τα στελέχη είναι και ο πρώην υπουργός Νίκος Τσιαρτσιώνης. Ο ίδιος είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος, αν ήθελαν να τον επιλέξουν ως υποψήφιο δήμαρχο Κοζάνης. Τώρα λέει πως δεν μπορεί να συμπράξει στην υποψηφιότητα που ανακοίνωσε η Ρηγίλλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ.: Δίλημμα των εκλογών το «ναι» ή «όχι» στο Μνημόνιο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Πάγκαλου
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιώργος
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ.: Δίλημμα των εκλογών το «ναι» ή «όχι» στο Μνημόνιο
Σε αντάρτες και δυσαρεστημένους σκοντάφτει η Ν.Δ.
ΚΚΕ
Ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καλεί το ΚΚΕ
ΣΥΝ
«Οχι» στον ΣΥΝ και από τον Μητρόπουλο
Υπόθεση Siemens
Απολογείται για τη «χορηγία» ο Μαντέλης
«Εφυγε» στα 104
Εκλεισε ο κύκλος ζωής του Αυγουστίνου Καντιώτη
Για το πολιτικό άσυλο
Στο εδώλιο η Ελλάδα
Κυπριακό
Ο θερμός Σεπτέμβρης του Κυπριακού
Πολεμική αεροπορία
Διπλό το πένθος, έχασε τη μάχη κι ο άλλος σμηναγός
Άλλες ειδήσεις
Υπερασπίζονται το προξενείο στο Ανόβερο