Έντυπη Έκδοση

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΜΕΞΙΚΟΥ Η HALLIBURTON ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Το «σάπιο» τσιμέντο και η ΒΡ

Η ΒΡ γνώριζε την ακαταλληλότητα του υλικού που χρησιμοποίησε η Halliburton για την εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Τώρα, οι δύο «κολοσσοί» αλληλοκατηγορούνται... (φωτ. Ass. Press)
Οι εταιρείες ΒΡ και Halliburton γνώριζαν ότι υπήρχαν προβλήματα με το μείγμα τσιμέντου που χρησιμοποιήθηκε στην πετρελαιοπηγή Μακόντο πολύ πριν από την έκρηξη της 20ής Απριλίου, που προκάλεσε την καταστροφική πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, αποκαλύπτουν Αμερικανοί ερευνητές υποδεικνύοντας έναν από τους παράγοντες του δυστυχήματος.

Πλήρες θέμα...

 • Βραζιλία

  • Η Βραζιλία στις κάλπες για πρόεδρο
   Ξανανοίγουν αύριο οι κάλπες στη Βραζιλία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και με τη χθεσινή δημοσίευσή τους τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ήδη έχουν διαμορφώσει κλίμα υπέρ του Εργατικού Κόμματος του απερχόμενου προέδρου Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
 • Γαλλία

 • Γερμανία

  • ΝΕΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΚΕΡ Σε βλέπω κι ας κάνεις προσφυγές
   Χάκερ της γερμανικής κολεκτίβας Chaos Computer Club έκαναν, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, επίδειξη παραβίασης του περιεχομένου στο μικροτσίπ της ταυτότητας (φωτ. Reuters) Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που βλέπετε στη φωτογραφία είναι βιομετρική, θα αντικαταστήσει την παλαιά αστυνομική ταυτότητα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. και παρουσιάστηκε χθες από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο. Περιέχει μικροτσίπ, φέρει ψηφιακή φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και δίνει αθέατα κρίσιμα προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες, ακόμη και για αγορές μέσω Διαδικτύου. Στην Ελλάδα χορό αντιδράσεων ανοίγουν δύο αστυνομικοί που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.
 • Ε.Ε.

  • Η Ε.Ε. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Πέρα από τη μαντίλα
   Η ενσωμάτωση του μουσουλμανικού στοιχείου στην ευρωπαϊκή κοινωνία θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα στοιχήματα των προσεχών δεκαετιών. Ηδη θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και χειρισμού θρησκευτικών και ιδεολογικών αντιθέσεων ανάμεσα σε κοινωνίες παραδοσιακά διαφορετικές, για να μην πούμε και κατά καιρούς αντίπαλες, δημιουργούν πολιτικές πιέσεις και ενίοτε κοινωνικές εκρήξεις.
 • Παλαιστινιακό

  • ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ Ο πόλεμος της ελιάς
   Εις το όνομα της Βίβλου, στη «Γη της Επαγγελίας» δεν πρέπει να ριζώσουν ελιές Παλαιστινίων. Αυτό υποστηρίζουν οι έποικοι Εβραίοι, όταν καίνε και ξεριζώνουν τα δέντρα... (φωτ. Ass. Press) Ακόμα και για το μάζεμα της ελιάς οι Παλαιστίνιοι πρέπει να δίνουν μάχες χαρακωμάτων με τους Ισραηλινούς στρατιώτες και τους Εβραίους εποίκους. Γιατί είναι το δέντρο που τους κράτησε χιλιάδες χρόνια στη γη.
 • Ρωσία

 • Άλλες ειδήσεις

  • Σαν τα χιόνια...
   Ο Βρετανός freestyle σκιέρ Ρίτσαρντ Χουκ προπονείται πριν λάβει μέρος στο τριήμερο διεθνές τουρνουά freestyle σκι, που διεξάγεται στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Μπέιτερσι, στο Λονδίνο. Οι μεγαλύτεροι σκιέρ αυτού του είδους, από όλο τον κόσμο, θα αγωνιστούν σε 32 μέτρα ύψος πάνω από το σταθμό-πίστα που έχει «στρωθεί» με 500 τόνους χιόνι.