Έντυπη Έκδοση

Σκληρότερο μηχανισμό επιτήρησης φτιάχνει η Ε.Ε. για χώρες με μεγάλα ελλείμματα, όπως η Ελλάδα

Διαρκές το τούνελ

Γιώργος: Επιμήκυνση χρέους συζητάμε με ΔΝΤ

Για κοίτα με στα μάτια..
ΜΕΡΙΚΗ τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας αποφάσισαν χθες οι 27, ώστε να θεσπιστεί ένας μόνιμος μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων για χώρες με σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης πληρωμών, σαν την Ελλάδα. Οι όροι λειτουργίας του καθορίστηκαν από τη Γερμανία. Εκτός από το ΔΝΤ, προβλέπεται η συμμετοχή πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει αυστηρή πολιτική λιτότητας με λήψη πρόσθετων μέτρων, για να μην πέσει στις δαγκάνες του νέου μηχανισμού σε περίπτωση που δεν βγει από το τούνελ το 2013. Χθες, για πρώτη φορά επισήμως, ο πρωθυπουργός δημοσιοποίησε ότι η χώρα συζητεί με το ΔΝΤ επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Σκληρότερος μηχανισμός επιτήρησης Ε.Ε.

  • ΜΕΡΚΕΛ: ΠΕΤΥΧΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ Πήρε «ελεγχόμενη χρεοκοπία» με καρότο το «δικαίωμα ψήφου»
   Κάτι θέλει να πει και χρησιμοποίησε επανειλημμένα μια συγκεκριμένη κίνηση των χεριών η Γερμανίδα καγκελάριος Μία νέα «περιπέτεια» αρχίζει για την Ευρώπη των 27, που σημαίνει νέα «δοκιμασία» για τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, με τη χθεσινή απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να τροποποιηθεί σε περιορισμένο βαθμό η σημερινή Συνθήκη της Λισαβόνας, ώστε να θεσπιστεί ένας μόνιμος μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων.
  • ΠΑΠΑΡΗΓΑ Η χρεοκοπία ξεκίνησε ήδη για τον λαό
   «Αυτό που πρέπει να προσέξει ο λαός είναι ότι η συζήτηση για ελεγχόμενη χρεοκοπία έχει ξεκινήσει. Για τον λαό η χρεοκοπία ξεκίνησε και είναι ανεξέλεγκτη, ενώ γι' αυτούς θα είναι προγραμματισμένη», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας όσα έγιναν στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
  • ΣΥΝ Ολη η Ε.Ε. με ζουρλομανδύα περικοπών
   Τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, με παράκαμψη της βούλησης των ευρωπαϊκών λαών, βλέπει ότι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, Γιάννης Μηλιός.
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΡΗΓΙΛΛΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ 2-3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ 5-6, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ Τα αγκάθια, τα ντέρμπι και οι γαλάζιες προσδοκίες
   Μιχαλολιάκος, Δράκος και Κικίλιας, οι τρεις επιλογές που φορτώθηκε ο Αντ. Σαμαράς Πράσινοι αντάρτες, αστοχίες της Ιπποκράτους και η βαριά σκιά του Μνημονίου ανεβάζουν τον δείκτη προσδοκιών της Ν.Δ., ενώ δικά της λάθη κινδυνεύουν να βάψουν πράσινες περιφέρειες που ήταν παραδοσιακά γαλάζια κάστρα ή να προκαλέσουν σύγχυση ως προς την καθαρότητα της αντι-μνημονιακής ψήφου που προτάσσει ο Α. Σαμαράς.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Τσίπρας: «Οι εκλογές δεν είναι απειλή για το λαό»
   «Η σωτηρία της χώρας είναι ταυτόσημη με την απεμπλοκή μας από το Μνημόνιο της χρεοκοπίας», δήλωσε χθες στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι απειλή για τον λαό οι εκλογές».
 • Δημοκρατική Αριστερά

  • Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ Αναπαλαίωση δικομματισμού με εκλογολογία
   «Το φθαρμένο πολιτικό σύστημα στις «δόξες» του και πάλι επιδιώκει την αναπαλαίωσή του στη βάση του δικομματισμού», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από τα Γιάννενα, αναφερόμενος στην «εκλογολογία» των τελευταίων ημερών.
 • Συνέντευξη: Μανώλης Γλέζος

  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ «Ο «Καλλικράτης» μετατρέπει τους πολίτες σε υπόδουλους»
   Μανώλης Γλέζος: «Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση κ. Ραγκούση» «Ο «Καλλικράτης» απομακρύνει τον πολίτη ακόμα περισσότερο από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Με την αναγκαστική συνένωση καταργεί την ελεύθερη βούληση των πολιτών και τους μετατρέπει σε υπόδουλους. Είναι αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός».
 • Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

  • Ο δήμαρχος Ζωγράφου απαντάει στους δημότες
   Με επιστολή του στην «Ε», ο δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος απαντάει στους πολίτες που μίλησαν, στη στήλη «Οι δημότες για την πόλη τους» (23/10), για τα προβλήματα του Ζωγράφου και συγκεκριμένα για την έλλειψη καθαριότητας, πρασίνου και για τους σκαμμένους, τώρα προεκλογικά, δρόμους.
  • Κόβονται υπάλληλοι και εκλογικά επιδόματα
   «Μαχαίρι» πέφτει στο εκλογικό επίδομα και «ψαλίδι» στον αριθμό των υπαλλήλων που θα εργαστούν τελικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου, ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 42 εκατομμύρια ευρώ.
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Ψηφοφόροι-φαντάσματα
   Εξηγήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί ο Χρ. Ζώης, τον Δήμο Αθηναίων θεωρεί υπεύθυνο ο Γ. Ραγκούσης Εδώ και είκοσι μέρες είχε τεθεί το θέμα των «παράξενων» εγγραφών αλλοδαπών ψηφοφόρων σε ανύπαρκτες διευθύνσεις, όμως το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μόλις χθες τους ελέγχους στον Δήμο Αθηναίων.
  • ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Αέρας νίκης από το παρελθόν
   Με αιγαιοπελαγίτικο αέρα νίκης διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Οι δύο Νομαρχίες που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα, αλλά και τα πολύ υψηλά ποσοστά -από τα υψηλότερα που καταγράφονται πανελλαδικά- στις τελευταίες εκλογές αναμένεται -εκτός απροόπτου διότι κάλπες είναι αυτές- να δώσουν πράσινο χρώμα στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.
  • ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - Υποψήφιοι περιφερειάρχες Βούλιαξε η υγεία
   Πρόβλημα που ζητά άμεση λύση στο νότιο Αιγαίο το συγκοινωνιακό, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα στην περίθαλψη του πληθυσμού που συνδέονται και με τις μετακινήσεις ασθενών στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου και τα Κέντρα Υγείας.
  • ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Υποψήφιοι δήμαρχοι Οι δημότες για την πόλη τους
  • Το πράσινο τρένο έγινε πράσινο λεωφορείο
   Με λεωφορείο θα πραγματοποιηθεί τελικώς η σημερινή περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη της «Αττικής Οικολογικής Απάντησης» Κώστα Διάκου στη Δυτική Αττική, μετά την ακύρωση του έκτακτου δρομολογίου του πράσινου τρένου που θα μετέφερε το συνδυασμό.
 • Μίκης Θεοδωράκης

  • ΜΙΚΗΣ Εγχείρηση χωρίς αναισθητικό, οι αλλαγές
   Οτι «εκβιάζει τον ελληνικό λαό με πρόωρες εκλογές» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο Μίκης Θεοδωράκης, εκτιμά ότι ο Γ. Παπανδρέου «πρέπει να αλλάξει την πολιτική του» και επισημαίνει πως «η πολιτική της τρόικας φέρνει μόνο δεινά και η επόμενη χρονιά θα είναι χειρότερη από τη φετινή».
 • Πτήσεις τουρκικών μαχητικών

  • Το ΓΕΕΘΑ μπλέκει τις αναχαιτίσεις με το FIR
   Το ΓΕΕΘΑ αντέδρασε στο δημοσίευμα της «Ε», σχετικά με την πρόταση αποχαρακτηρισμού των τουρκικών μαχητικών για λιγότερες αναχαιτίσεις, με ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο!
 • Ονομασία των Σκοπίων

  • Προσήλωση στην εξεύρεση λύσης
   *Την προσήλωσή τους στη διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επιβεβαίωσαν χθες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και της FYROM Ν. Γκρούεφσκι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ελληνίδα Μάτα Χάρι ψάχνουν στην Τουρκία
   Τα σχέδια που ετοίμαζε το τουρκικό γενικό επιτελείο για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου είναι μεταξύ των εγγράφων που έχουν κλαπεί από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, έγραφε χθες η τουρκική εφημερίδα «Σταρ», αναφερόμενη στην υπόθεση «στρατιωτικής κατασκοπίας» για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 49 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.