Έντυπη Έκδοση

Οι νέοι «γονείς» του Spirou

ΟΙ αναρίθμητοι ανά τον κόσμο φαν των θρυλικών ηρώων του μεγάλου Andre Franquin (1924-1997), «Σπιρού και Φανταζιό», σειρά που για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε, μαζί με τον Τεντέν, το σήμα κατατεθέν της βελγικής σχολής κόμικς, σίγουρα περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία αυτό το άλμπουμ.

Από τότε που οι εκδόσεις Dupuis ανακοίνωσαν επίσημα τη διαδοχή τού (μάλλον ανεπιτυχούς) ζεύγους δημιουργών Morvan και Munuera από τους φρέσκους και ορεξάτους Yoann και Vehlmann, όλοι περίμεναν πώς και πώς να δουν τον τρόπο με τον οποίο ο πρώτος (που διεκδικεί μια «απευθείας σχεδιαστική συγγένεια» με τον Franquin) θα απεικόνιζε τους δύο ήρωες, και ο δεύτερος θα πετύχαινε τη συγγραφή ενός δυναμικού σεναρίου που να προσελκύσει το νεανικό γαλλικό κοινό. Η συνταγή φαίνεται απολύτως επιτυχημένη, αφού το «Alerte aux Zorkons» (που φέρει τον αριθμό 51 στη συνολική ιστορική αρίθμηση των άλμπουμ!) πέρασε αμέσως μετά την κυκλοφορία του στην πρώτη θέση των πωλήσεων κόμικς στη Γαλλία.

Με αυτό το μείγμα ταξιδιωτικής περιπέτειας, παραληρηματικής ιστορίας με εξωγήινους και καυστικής σάτιρας του στρατού και των «βιολογικών» προϊόντων, οι Σπιρού και Φανταζιό ξαναβρίσκουν το χιούμορ που είχαν πρόσκαιρα χάσει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη: Στάθης Σταμουλακάτος
Ο «Μαχαιροβγάλτης» δεν θα 'ξερε ποιος κυβερνά τη χώρα
Κριτική θεάτρου
Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση στο θέατρο
Συνέντευξη: Στάθης Λιβαθινός
Είμαστε όλοι παιδιά που μεγαλώνουν δύσκολα
Μουσείο Μπενάκη
Εργα τέχνης από χάρτινες τσάντες
Βιβλίο
Ο Εμφύλιος στοιχειώνει το μυθιστόρημα
Ποιοι θέλουν να καταστρέψουν τον Παρθενώνα;
Εικαστικά
Κόμικς από την ύλη των ονείρων του
Κομικςοδρόμιο
Οι νέοι «γονείς» του Spirou