Έντυπη Έκδοση

Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΟ 2019

Προικίζουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δημόσια επιδότηση

Συζητούνται ακόμα και σενάρια για ξαφνικό θάνατο του ΟΣΕ στα πρότυπα της ΕΡΤ

Πωλείται το κρατικό μονοπώλιο εκμετάλλευσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνεχίσει να επιδοτείται ως ιδιωτικό μονοπώλιο από το Δημόσιο με 50 εκατομμύρια ευρώ έως το 2019! Πρόκειται για «απόλυτη διαστροφή: Η ιδιωτικοποίηση με πώληση του κρατικού μονοπωλίου προφανώς δημιουργεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που θα διαθέτει κατ' αποκλειστικότητα την επιδότηση δημόσιας υπηρεσίας για ακόμα έξι χρόνια».

Πλήρες θέμα...

 • Κύπρος

  • Ρουμάνος ο «Μπεν» είπε και το DNA
   Αρνητικός ήταν ο έλεγχος ταυτοποίησης του δείγματος DNA που λήφθηκε από 23χρονο Ρουμάνο στην Κύπρο, με αυτό της οικογένειας του Μπεν Νίντχαμ που εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.
 • ΕΟΠΥΥ

  • 59 γιατροί εκτός ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση
   Εκτός ΕΟΠΥΥ, αλλά ουσιαστικά και χωρίς ιατρεία, μένουν για τέσσερις μήνες 59 γιατροί. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, προχώρησε σε διακοπή της σύμβασης με τους συγκεκριμένους γιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, εξαιτίας υπερσυνταγογράφησης και «κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων», όπως σημειώνει, κόβοντάς τους όμως και την πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
  • Χωρίς ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα τα διαγνωστικά κέντρα
   Πήραν σειρά, μετά το εμπάργκο που ξεκίνησαν χθες στον ΕΟΠΥΥ οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές Tα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ξεκινούν από τη Δευτέρα επίσχεση, ζητώντας χρήματα από τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ για τις υπηρεσίες τους.
 • Υγεία

  • ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ Θυσιάζουν έρωτα για τρυφερότητα
   Ερευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας έδειξε ότι για περισσότερες από τις μισές γυναίκες υπερισχύει η ανάγκη για συναισθηματική πληρότητα και οικογενειακή ηρεμία στην επιλογή ερωτικού συντρόφου «Δεν έχω να σου δώσω παλάτια και λεφτά. Εσύ αν έχεις πλούτη, εγώ έχω καρδιά» λέει το λαϊκό άσμα και φαίνεται ότι το «τραγουδούν» πια οι Ελληνίδες, καθώς εν μέσω κρίσης δεν κοιτούν το πορτοφόλι των ανδρών! Η Ελληνίδα του Μνημονίου κάνει στροφή και «επενδύει» στην τρυφερότητα που βλέπει να σβήνει.
  • Σε κινητικότητα 11.000 από νοσοκομεία της περιφέρειας
   Στο στόχαστρο του υπουργού Υγείας μπαίνουν 11.000 εργαζόμενοι, κυρίως από τα νοσοκομεία της περιφέρειας, που προορίζονται για κινητικότητα ώς το τέλος Νοεμβρίου, ενώ τη σειρά τους περιμένουν άλλοι 10.000 από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας.
 • Δημόσιος Τομέας

  • Barcode αντί κάρτας υπαλλήλων στο Δημόσιο
   Με χθεσινή του εγκύκλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες Τέλος στις κάρτες για τον έλεγχο ωραρίου των υπαλλήλων στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει ο Κυρ.Μητσοτάκης με το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα barcode. Οι φορείς του Δημοσίου, όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο, θα πρέπει να οργανωθούν έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.
 • Πολεοδομία

  • ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤ. ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ Η ένοχη σχέση κράτους - ιδιοκτητών
   Δασικά και πολεοδομικά προβλήματα δεκαετιών στη Βουλή Πέντε καυτοί φάκελοι, με ανεπίλυτα επί πολλές δεκαετίες δασικά και πολεοδομικά προβλήματα, που αφορούν περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες και υπολογίζεται ότι επηρεάζουν πάνω από 10 εκατομμύρια στρέμματα του δασικού οικοσυστήματος της χώρας, άνοιξαν χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
 • Αρχή Προστασίας Δεδομένων

  • «Οχι» στο φακέλωμα των ψυχικά ασθενών
   «Κόκκινη κάρτα» έβγαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο υπουργείο Υγείας που ζητούσε την άδειά της για τη δημιουργία αρχείου με ευαίσθητα στοιχεία πολιτών που προσφεύγουν στις μονάδες ψυχικής υγείας.
 • Θεσσαλονίκη

  • ΤΟ 70,5% ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ Η γεωργία ελκύει τους νέους
   Οι νέοι και οι άνεργοι θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, να ασχοληθούν με τη γεωργία και τον πρωτογενή τομέα, αλλά θέλουν την πολιτεία σύμμαχό τους, με κίνητρα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να πετύχουν.
 • Ανθρώπινα

  • Προτρέπει τους νέους να μάθουν ιμβριώτικα
   Συνέντευξη με τον ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ «Κάνουμε μόνο το χρέος μας και αυτό είναι η καταγραφή και η διάσωση της Ιστορίας του Ελληνισμού» ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΙΟΓΛΟ Εκδόθηκε από το Σύλλογο Ιμβρίων το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών (2010) «Λεξικό του Ιμβριακού Ιδιώματος (Ερμηνευτικό - Ετυμολογικό)», καρπός της δεκαπενταετούς συστηματικής ενασχόλησης του διδάκτορα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφώντα Τζαβάρα, το οποίο προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.
  • Η Ξανθίππη του Σωκράτη
   Ακαταμάχητες σκηνές γυναικείας ζηλοτυπίας, πικρά παράπονα αλλά και καυστικά σχόλια διαδέχονται με καταιγιστικό τρόπο το ένα το άλλο, στο θεατρικό μονόλογο «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α.Χριστοδούλου, που παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση», Λέσβου 8, Κυψέλη, τηλ.: 210-8645400, η ηθοποιός Τζένη Κολλάρου-Καλλέργη.
  • Η «Αλισάχνη» της Σαββέριας
   Μία από τις πιο αξιόλογες νέες παρουσίες τής ελληνικής μουσικής σκηνής, η Σαββέρια Μαργιολά, κάνει την Πέμπτη, ώρα 9.30 μ.μ., την πρώτη «ζωντανή» ολοκληρωμένη παρουσίαση της νέας της δισκογραφικής δουλειάς «Αλισάχνη», στο Σταυρό του Νότου +(plus), Φραντζή 14, Νέος Κόσμος, τηλ.