Έντυπη Έκδοση

59 γιατροί εκτός ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση

Εκτός ΕΟΠΥΥ, αλλά ουσιαστικά και χωρίς ιατρεία, μένουν για τέσσερις μήνες 59 γιατροί. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, προχώρησε σε διακοπή της σύμβασης με τους συγκεκριμένους γιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, εξαιτίας υπερσυνταγογράφησης και «κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων», όπως σημειώνει, κόβοντάς τους όμως και την πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά οι 59 γιατροί να μην μπορούν να δουν ασθενείς, καθώς δεν θα μπορούν να τους χορηγήσουν φάρμακα, αν χρειασθεί. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα, οι φάκελοί τους αποστέλλονται στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο.

Πάντως η συγκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει προβληματισμό στον ιατρικό κλάδο, καθώς ελήφθη χωρίς να έχει συνεδριάσει κάποιο πειθαρχικό όργανο και χωρίς να έχουν διερευνηθεί πλήρως όλα τα στοιχεία. Οι γιατροί τιμωρήθηκαν δηλαδή προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Είναι ενδεικτικό ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τους 59 γιατρούς, από τους συνολικά 87 που είχαν εντοπισθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, είναι να κληθούν προ μηνός να υποβάλουν εντός τακτής προθεσμίας τις απόψεις τους για τις αιτιάσεις του οργανισμού ότι έγραφαν αφειδώς φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις. Οι απαντήσεις των γιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς, έτσι κόπηκε ο δίαυλός τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι παραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ή κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
ΕΟΠΥΥ
Πληροφορική και διαδίκτυο
Σχετικά θέματα: ΕΟΠΥΥ
«Κλειστά» για ΕΟΠΥΥ και τα διαγνωστικά κέντρα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κύπρος
Ρουμάνος ο «Μπεν» είπε και το DNA
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Προικίζουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δημόσια επιδότηση
ΕΟΠΥΥ
59 γιατροί εκτός ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση
«Κλειστά» για ΕΟΠΥΥ και τα διαγνωστικά κέντρα
Υγεία
Θυσιάζουν έρωτα για τρυφερότητα
11.000 από την Υγεία στο βωμό της τρόικας
Δημόσιος Τομέας
«Αντίο» κάρτα, «καλώς ήλθες» barcode στο Δημόσιο
Πολεοδομία
Η ένοχη σχέση κράτους - ιδιοκτητών
Αρχή Προστασίας Δεδομένων
«Οχι» στο φακέλωμα των ψυχικά ασθενών
Θεσσαλονίκη
Η γεωργία ελκύει τους νέους
Ανθρώπινα
Προτρέπει τους νέους να μάθουν ιμβριώτικα
Η Ξανθίππη του Σωκράτη
Η «Αλισάχνη» της Σαββέριας