Έντυπη Έκδοση

«Κλειστά» για ΕΟΠΥΥ και τα διαγνωστικά κέντρα

Αρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση και τον Αδωνι Γεωργιάδη που εδώ και καιρό σφυρίζουν αδιάφορα για τα υπέρογκα χρέη τού υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ. Οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ξεκίνησαν από χθες το «εμπάργκο» στον Οργανισμό ζητώντας χρήματα από τους ίδιους τους ασθενείς για τη νοσηλεία τους, οι οποίοι στη συνέχεια θα πρέπει να τα διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ. Από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου επίσχεση ξεκινούν και τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αφήνοντας στο έλεος τους ασθενείς.

Πήραν σειρά, μετά το εμπάργκο που ξεκίνησαν χθες στον ΕΟΠΥΥ οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές Πήραν σειρά, μετά το εμπάργκο που ξεκίνησαν χθες στον ΕΟΠΥΥ οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές Η κυβέρνηση, αμήχανη πια, δηλώνει διά του Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι θα πρέπει να ξανασκεφτούν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών καθ' ότι δημιουργούν πρόβλημα στους ασφαλισμένους, ενώ αντί να φροντίσει για την εξεύρεση χρημάτων, υπαινίσσεται ότι θα προχωρήσει και σε διακοπή των συμβάσεων.

«Θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω (σ.σ. τις κλινικές) να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Ομως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρημένη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του», απεφάνθη ο υπουργός Υγείας.

Πάντως δεν έλειψε η ταλαιπωρία χθες, πρώτη μέρα της επίσχεσης. Οσοι ασθενείς πέρασαν την πύλη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους ότι θα πρέπει εάν θέλουν να νοσηλευθούν, να καταβάλουν όλο το κόστος από την τσέπη τους. Σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκε ένταση, καθώς εν μέσω κρίσης οι ασφαλισμένοι που είχαν προγραμματίσει χειρουργεία θα πρέπει τώρα να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Δεν έλειψαν, φυσικά, οι γκρίνιες και τα παράπονα, ενώ κάποιοι επέλεξαν ακόμη και να αποχωρήσουν από το να πληρώσουν «χρυσάφι» την επέμβασή τους. Βέβαια λύση στα δημόσια νοσοκομεία λίγο δύσκολα θα βρεθεί, καθώς εκεί δεν υπάρχει το προσωπικό αλλά και η υποδομή για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες ασθενείς που μέχρι πρόσφατα νοσηλεύονταν στον ιδιωτικό τομέα.

Τα ιδιωτικά κέντρα που κάνουν επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ είναι: Υγεία, Ιατρικό Κέντρο, ΙΑΣΩ, Euromedica, Βιοϊατρική, Ευρωκλινική, Λευκός Σταυρός, Κυανούς Σταυρός, Μετροπόλιταν, Mediterraneo hospital, ο Αγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη καθώς και μία κλινική στα Χανιά.

Ομως ο τσαμπατζής ΕΟΠΥΥ συνεχίζει ακάθεκτα την... απλήρωτη πορεία του, καθώς χρωστά σχεδόν σε όσους... μιλούν ελληνικά. Μεταξύ αυτών και στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων αποφάσισαν από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου να ξεκινήσουν επίσης επίσχεση.

Να σημειωθεί ότι ο οργανισμός οφείλει περίπου 300 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές και 200 εκατ. στα διαγνωστικά κέντρα των μεγάλων αστικών κέντρων για το 2013, περίπου 40 εκατ. από το 2012 καθώς και ληξιπρόθεσμα χρέη από το 2010 και το 2011.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
ΕΟΠΥΥ
Σχετικά θέματα: ΕΟΠΥΥ
59 γιατροί εκτός ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κύπρος
Ρουμάνος ο «Μπεν» είπε και το DNA
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Προικίζουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δημόσια επιδότηση
ΕΟΠΥΥ
59 γιατροί εκτός ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση
«Κλειστά» για ΕΟΠΥΥ και τα διαγνωστικά κέντρα
Υγεία
Θυσιάζουν έρωτα για τρυφερότητα
11.000 από την Υγεία στο βωμό της τρόικας
Δημόσιος Τομέας
«Αντίο» κάρτα, «καλώς ήλθες» barcode στο Δημόσιο
Πολεοδομία
Η ένοχη σχέση κράτους - ιδιοκτητών
Αρχή Προστασίας Δεδομένων
«Οχι» στο φακέλωμα των ψυχικά ασθενών
Θεσσαλονίκη
Η γεωργία ελκύει τους νέους
Ανθρώπινα
Προτρέπει τους νέους να μάθουν ιμβριώτικα
Η Ξανθίππη του Σωκράτη
Η «Αλισάχνη» της Σαββέριας