Έντυπη Έκδοση

«Αντίο» κάρτα, «καλώς ήλθες» barcode στο Δημόσιο

Τέλος στις κάρτες για τον έλεγχο ωραρίου των υπαλλήλων στο Δημόσιο, έρχεται το σύστημα barcode. Με χθεσινή του εγκύκλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί την απαρέγκλητη τήρηση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες με την υπενθύμιση ότι οι «κοπανατζήδες», αλλά και οι προϊστάμενοί τους, εφόσον δεν τους ελέγχουν επαρκώς ή στη χειρότερη περίπτωση τους καλύπτουν, τίθενται σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αυτοδίκαια σε αργία.

Με χθεσινή του εγκύκλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες Με χθεσινή του εγκύκλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει στην ίδια εγκύκλιο ότι σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου πρέπει να υπάρχει ενιαίο σύστημα ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας.

Οπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και «για το λόγο αυτό θα πρέπει οι φορείς που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό - ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση». Επισημαίνεται δε ότι οι φορείς θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση orario@ydmed.gov.gr το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.

Στόχος του υπουργείου είναι να αναβαθμιστεί ο υπάρχων τρόπος της κάρτας και να εφαρμοστεί σε όλα τα υπουργεία το σύστημα του barcode, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε κάποια ακόμη από τα υπουργεία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η κουτός? έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ερωτηση ,πιθανόν χαζή., θέλω να κάνω στον κ. Υπουργό, ποίος και πόσα οικονομησε για αυτά τα μηχανάκια ? Διότι δεν πιστεύω να σοβαρολογει οτι με το μπαρκοουντ δεν θα μπορεί να λουφάρει ο πονηρός υπάλληλος! Πόσο θα μας χρεώσει για αυτό το έξυπνο κόλπο ο συνάδερφος του ο κ. Στουρναρας?
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δημόσιος Τομέας
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κύπρος
Ρουμάνος ο «Μπεν» είπε και το DNA
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Προικίζουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δημόσια επιδότηση
ΕΟΠΥΥ
59 γιατροί εκτός ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση
«Κλειστά» για ΕΟΠΥΥ και τα διαγνωστικά κέντρα
Υγεία
Θυσιάζουν έρωτα για τρυφερότητα
11.000 από την Υγεία στο βωμό της τρόικας
Δημόσιος Τομέας
«Αντίο» κάρτα, «καλώς ήλθες» barcode στο Δημόσιο
Πολεοδομία
Η ένοχη σχέση κράτους - ιδιοκτητών
Αρχή Προστασίας Δεδομένων
«Οχι» στο φακέλωμα των ψυχικά ασθενών
Θεσσαλονίκη
Η γεωργία ελκύει τους νέους
Ανθρώπινα
Προτρέπει τους νέους να μάθουν ιμβριώτικα
Η Ξανθίππη του Σωκράτη
Η «Αλισάχνη» της Σαββέριας