Έντυπη Έκδοση

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ TAXIS

Ερχονται πακέτο τέλη κυκλοφορίας και χαράτσι

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXIS για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, αλλά και του φόρου πολυτελείας, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους και μάλιστα εφάπαξ.

Και φέτος τα ειδοποιητήρια με τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά, καθώς οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν από το TAXIS το εκκαθαριστικό των τελών και στη συνέχεια να το προσκομίσουν στις τράπεζες για την εξόφλησή του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο ίδιο ειδοποιητήριο περιλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και το χαράτσι για τα αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.929 κ.ε., το οποίο μάλιστα θα επιβληθεί αναδρομικά από το 2012.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επιβάλλεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης για οχήματα 1.929-2.500 κυβικών και για τα αυτοκίνητα από 2.501 κυβικά και άνω με συντελεστή 10%. Από το συγκεκριμένο φόρο εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο τελικός λογαριασμός, βέβαια, αυξάνεται ακόμα περισσότερο αν υπολογιστούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, για Ι.Χ. 1.929 κ.ε. πενταετίας τα τέλη είναι 660 ευρώ ενώ ο νέος φόρος πολυτελείας είναι 440 ευρώ, δηλαδή συνολικά ο φόρος θα είναι 1.100 ευρώ.

Αντίστοιχα για αυτοκίνητο 2.400 κ.ε. τα τέλη είναι 880 ευρώ και ο φόρος 620 ευρώ, συνολικά δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει 1.500 ευρώ, ενώ για αυτοκίνητο 3.100 κ.ε. τα τέλη είναι 1.100 ευρώ και θα πληρώσει για φόρο πολυτελείας 1.780 ευρώ, δηλαδή συνολικά 2.880 ευρώ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Θέματα καταναλωτή
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Taxis
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΟΓΑ
Συντάξεις του ΟΓΑ από το... 2028
Εφορία
Ερχονται πακέτο τέλη κυκλοφορίας και χαράτσι
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
«Μαζέψτε τα ληξιπρόθεσμα του 2013»
Αεροπορικές Εταιρείες
Ιπτάμενος παπάς ενώνει Αθήνα-Νέα Υόρκη
Καύσιμα/Ενέργεια
Πριν από ένα χρόνο το πετρέλαιο μεσουρανούσε
Παγκόσμια Τράπεζα
Προτιμούν την Γκάνα και όχι την Ελλάδα για δουλειές
Τράπεζες
Τράπεζα Πειραιώς: Φεύγουν οι Πορτογάλοι
Χαμηλή προσφορά της Fairfax
Καταθέσεις
Μειώνονται οι καταθέσεις των Ευρωπαίων
Δάνεια
Ανάσα λίγων μηνών στις εταιρείες με κόκκινα δάνεια
Βιομηχανία
ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΔΕΗ
Ξεκινά 1/11 το χειμερινό νυχτερινό ρεύμα
Αλιεία
Επενδύσεις 6,5 δισ. για την αλιεία