Έντυπη Έκδοση

Η SKYGREECE ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ BOEING 274 ΘΕΣΕΩΝ

Ιπτάμενος παπάς ενώνει Αθήνα-Νέα Υόρκη

Αύξηση των επιβατών από και προς τη Βόρεια Αμερική με την Ελλάδα βλέπει και η γερμανική Lufthansa

Την έλλειψη απ' ευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με ΗΠΑ και Καναδά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αρκετές αεροπορικές εταιρείες. Μία από αυτές είναι η νεοσύστατη εταιρεία SkyGreece, η οποία φιλοδοξεί να εγκαινιάσει απ' ευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του 2014.

Ο πατέρας Νικόλαος στο κόκπιτ του «Ταξιάρχη» Ο πατέρας Νικόλαος στο κόκπιτ του «Ταξιάρχη» Στον αντίποδα, η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε χθες ότι, μέσω Φρανκφούρτης ή Μονάχου (ενδιάμεσος σταθμός), προσφέρει, από την Αθήνα, δρομολόγια σε 20 προορισμούς των ΗΠΑ και του Καναδά, γνωστοποιώντας ότι σημειώνεται σημαντική αύξηση επιβατών από και προς τη Βόρεια Αμερική.

Είναι γεγονός ότι τόσο η SkyGreece όσο και η Lufthansa διαβλέπουν ευκαιρίες από την άνοδο του εισερχόμενου τουρισμού. Αν και η Lufthansa είναι μια ευρέως γνωστή εταιρεία στο ελληνικό κοινό, αυτή που είναι «άγνωστη» είναι η SkyGreece.

Η SkyGreece έχει επικεφαλής έναν κληρικό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, τον πατέρα Νικόλαο Αλεξανδρή. Ο πατέρας Νικόλαος, ο οποίος ακούγεται ότι συμμετείχε παλαιότερα σε σχήμα για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συνεπικουρείται από τους Βασίλη Αλεφαντή και Παναγιώτη Χειλάκη, ιδιοκτήτες του ΗΙ Tours (τουριστικό πρακτορείο της Β. Αμερικής).

Η εταιρεία «SkyGreece Αερογραμμές» ιδρύθηκε στα τέλη του 2012. Με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα Boeing 767-300, 274 θέσεων, το οποίο θα ονομαστεί «Ταξιάρχης» προς εκπλήρωση τάματος του πατέρα Νικολάου. Επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί η έναρξη πτήσεων από Αθήνα προς Νέα Υόρκη, τον Μάρτιο του 2014, με δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Από τα μέσα Απριλίου, με την προσθήκη και του δεύτερου αεροσκάφους, θα πραγματοποιούνται και δύο πτήσεις προς Τορόντο και Μόντρεαλ εβδομαδιαίως.

Εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν συναντηθεί με αρκετά στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, όπως με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ έχουν αποταθεί και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Εάν όλα πάνε καλά και αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια, η SkyGreece θα προμηθευτεί και τρίτο αεροσκάφος, αυξάνοντας τις συχνότητες από Αθήνα προς Νέα Υόρκη (πέντε την εβδομάδα) και προσθέτοντας ακόμη ένα σταθμό, το Σικάγο. Το Σικάγο θα ενωθεί για πρώτη φορά με την Ελλάδα, όπου θα γίνονται δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Στον αντίποδα, η γερμανική Lufthansa, η οποία παρέθεσε χθες στην Αθήνα συνέντευξη Τύπου, εξήρε το γεγονός ότι εβδομαδιαίως διεξάγει 100 πτήσεις, από και προς την Ελλάδα. Στη συνέχεια, ο Jens Bischof, εμπορικός διευθυντής της Lufthansa, στάθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, ειδικά από τη Β. Αμερική. Γι' αυτό το λόγο τόνισε την ύπαρξη 20 συνδέσεων σε ΗΠΑ και Καναδά, από την Αθήνα, αλλά με ενδιάμεσο σταθμό στη Γερμανία.

Πάντως, η γερμανική εταιρεία ενισχύει τους δεσμούς της με το ελληνικό κοινό και την ελληνική επιχειρηματικότητα, αφού (από τον Οκτώβριο του 2013) τα φυσικά προϊόντα Korres θα προσφέρονται στις πτήσεις της Lufthansa.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Αεροπορικές Εταιρείες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΟΓΑ
Συντάξεις του ΟΓΑ από το... 2028
Εφορία
Ερχονται πακέτο τέλη κυκλοφορίας και χαράτσι
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
«Μαζέψτε τα ληξιπρόθεσμα του 2013»
Αεροπορικές Εταιρείες
Ιπτάμενος παπάς ενώνει Αθήνα-Νέα Υόρκη
Καύσιμα/Ενέργεια
Πριν από ένα χρόνο το πετρέλαιο μεσουρανούσε
Παγκόσμια Τράπεζα
Προτιμούν την Γκάνα και όχι την Ελλάδα για δουλειές
Τράπεζες
Τράπεζα Πειραιώς: Φεύγουν οι Πορτογάλοι
Χαμηλή προσφορά της Fairfax
Καταθέσεις
Μειώνονται οι καταθέσεις των Ευρωπαίων
Δάνεια
Ανάσα λίγων μηνών στις εταιρείες με κόκκινα δάνεια
Βιομηχανία
ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΔΕΗ
Ξεκινά 1/11 το χειμερινό νυχτερινό ρεύμα
Αλιεία
Επενδύσεις 6,5 δισ. για την αλιεία