Έντυπη Έκδοση

ΡΩΣΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ «ΝΙΕΦΣΚΙ ΕΞΠΡΕΣ», ΠΑΝΩ ΑΠΟ 26 ΝΕΚΡΟΙ, 12 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, 90 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ο εκτροχιασμός του τρόμου

Επειτα από δύο 24ωρα ορισμένης σύγχυσης, οι ρωσικές Αρχές χαμήλωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις τους για τον αριθμό των θυμάτων της έκρηξης, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην ταχεία αμαξοστοιχία «Νιέφσκι Εξπρές» λίγο πριν αφιχθεί στην Αγία Πετρούπολη προερχόμενη από τη Μόσχα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, η τρομοκρατική ενέργεια στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 επιβάτες, ενώ 12 παραμένουν αγνοούμενοι και περίπου 90 νοσηλεύονται τραυματισμένοι, εκ των οποίων 21 σε σοβαρή κατάσταση.

Πλήρες θέμα...

 • Ελβετία

  • ΕΛΒΕΤΙΑ Εθνικιστικό ντελίριο στο δημοψήφισμα με 57,5% κατά των μιναρέδων
   Η αφίσα της καμπάνιας του εθνικιστικού Λαϊκού Κόμματος, που ζητούσε την απαγόρευση των μιναρέδων ως «συμβόλων εξουσίας του πολιτικού Ισλάμ και του νόμου της σαρίας» (φωτ. ΑΠΕ) Υπέρ της απαγόρευσης κατασκευής μιναρέδων στα μουσουλμανικά τεμένη τάχθηκε η πλειοψηφία του ελβετικού λαού στο χθεσινό δημοψήφισμα, αποτέλεσμα-έκπληξη που θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας.
  • Γυαλιά-καρφιά, η Γενεύη
   Βίαια εξελίχτηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν οργανώσει το Σάββατο στη Γενεύη εργατικά σωματεία και το κόμμα των Πράσινων της Ελβετίας εν όψει της τριήμερης συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) που ξεκινά σήμερα.
 • Ιράν

  • ΙΡΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΕΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ Εμπλουτίζουν την αντιπαράθεση
   Με ολομέτωπη επίθεση εναντίον της διεθνούς κοινότητας απάντησε το Ιράν, στην επίπληξη από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΥΑΕ) για το μυστικό εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου.
 • Πειρατεία

  • Στα χέρια Σομαλών πειρατών, ελληνικό δεξαμενόπλοιο
   Στα χέρια Σομαλών πειρατών έπεσε, χθες, το ελληνικό δεξαμενόπλοιο Maran Centaurus, νηολόγιο Πειραιά 10714, στο οποίο επιβαίνουν ως πλήρωμα 19 αλλοδαποί και 9 Ελληνες ναυτικοί, οι οποίοι σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία «Κρίστεν Ναβιγκέισον» είναι καλά στην υγεία τους.
 • Ρωσία

  • Μεντβιέντεφ: Ιδού η ευρωπαϊκή ασφάλεια
   «Η συμφωνία είναι ανοικτή για υπογραφή σε όλους. Από το Βανκούβερ ώς το Βλαδιβοστόκ» (φωτ.: Ass. Press) Υλοποιώντας πρωτοβουλία του, που είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2008, ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, εν όψει μάλιστα και της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, σχέδιο συμφωνίας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
 • Σιδηροδρομικό δίκτυο

  • Η Ευρώπη σε ράγες...
   Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται στην Ευρώπη το σιδηροδρομικό δίκτυο που θα επιτρέπει στις ταχείες αμαξοστοιχίες να συνδέουν τις περισσότερες πόλεις της γηραιάς ηπείρου σε χρόνους άκρως ανταγωνιστικούς με εκείνους των αεροπλάνων -αν υπολογίσει κανείς τη μετακίνηση προς και από τα αεροδρόμια, τους ελέγχους και τους χρόνους αναμονής.