Έντυπη Έκδοση

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Ν.Δ. ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Βολές Γιώργου για την οικονομία

Πίστωση χρόνου για να φανούν τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ζητάει τώρα από τους πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου, βλέποντας ότι το πρόγραμμα των 100 ημερών δεν είναι ικανό, ακόμα κι αν υλοποιηθεί, να αντιμετωπίσει άμεσα τη μεγάλη οικονομική κρίση.

Πλήρες θέμα...

 • Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

  • ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Ψηφίζεται το επίδομα
   Τίνα Μπιρμπίλη και Σπύρος Κουβέλης θα ενημερώσουν τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για την κλιματική αλλαγή Δύο ολόκληρους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η Βουλή ψηφίζει το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης.
 • Ευρωκοινοβούλιο

  • **ΔΑΜΑΝΑΚΗ Η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρυθμιστική ατζέντα
   Για τελευταία φορά πριν βάλει το... καπέλο της επιτρόπου, η Μαρία Δαμανάκη μίλησε «από καρδιάς», όπως η ίδια είπε, στη συζήτηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη που διοργάνωσε στο Ζάππειο την περασμένη Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.
 • ΚΚΕ

  • ΚΚΕ για Γοργοπόταμο
   Ο καιρός κράτησε τις ισορροπίες και στο δεύτερο γιορτασμό της 67ης επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, αυτή τη φορά από το ΚΚΕ και τις ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις, που έγινε κάτω πολύ καλές καιρικές συνθήκες, όπως άλλωστε και την προηγούμενη Κυριακή στον επίσημο ή κυβερνητικό γιορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.
 • Νέα Δημοκρατία

  • Εξελέγη 7ος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Σαμαράς με την πρώτη
   Συγχαρητήρια από Ντόρα, που αποδέχθηκε την ήττα της πριν από τα τελικά Ο Αντώνης Σαμαράς είναι από σήμερα ο έβδομος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Η χθεσινή ψηφοφορία ήταν θριαμβευτική γι' αυτόν. Αντίθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη υπέστη μία βαριά ήττα, γεγονός που την υποχρέωσε να την αναγνωρίσει πριν καν ανακοινωθούν επίσημα τα πρώτα αποτέλεσματα από την οργανωτική επιτροπή. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αρχίσει από σήμερα την προσπάθεια να συνεφέρει τη Ν.Δ. από τη μεγάλη ήττα της 4ης Οκτωβρίου.

   * Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, σε 1.554 εκλογικά τμήματα επί 1.648, δηλαδή στο 94,76% του συνόλου οι υποψήφιοι λαμβάνουν :
   - Αντ. Σαμαράς 50,31% (370.995 ψήφους)
   - Ντόρα Μπακογιάννη 39,34% (290.107 ψήφους)
   - Παν. Ψωμιάδης 10,34% (76.256 ψήφους)

   Στις κάλπες προσήλθαν περισσότεροι από 740 χιλιάδες πολίτες.
  • Συγχαρητήρια Ντόρας πριν από την ανακοίνωση του Σιούφα
   Ενα τέταρτο μετά τη μία και πριν ο Δ. Σιούφας ανακοινώσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε τη νίκη του Αντ. Σαμαρά και το εκλογικό αποτέλεσμα.
  • «Επεσε» το σύστημα, τεράστια τα προβλήματα
   Πρόβλημα στο on line σύστημα των 3.400 υπολογιστών που καταχώριζε σε βάση δεδομένων τα στοιχεία των μελών που ψήφιζαν, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διπλοεγγραφών, παρ' ολίγον να τινάξει στον αέρα την εκλογική διαδικασία της Ν.Δ.
 • ΠΓΔΜ

  • * ΔΡΟΥΤΣΑΣ Καθαρή η θέση μας για Σκόπια
   Γκρούεφσκι, Παπανδρέου και Μπερίσα στη συνάντηση των Πρεσπών Η κυβέρνηση επιμένει -και μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ- ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ θα γίνει μετά την επίλυση του θέματος της ονομασίας, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ και μόνον.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ: ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ * ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΛΕΞΗ - ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΛΕΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει με «κάρτα μέλους» και νέο ρήγμα
   Ο Αλέκος Αλαβάνος στο βήμα της Συνδιάσκεψης Η «επιστροφή» του Αλέκου Αλαβάνου και το πρώτο βήμα για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό σχήμα με χαρακτηριστικά κόμματος κυριάρχησαν στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που ολοκλήρωσε τις διήμερες εργασίες της το βράδυ το Σαββάτου. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μη συγκρουστεί μ' όσους του άσκησαν κριτική.
  • ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ Επιστροφή για την «τελευταία λέξη»
   Η παρουσία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.
  • **Λ. ΚΥΡΚΟΣ Δείχνει την έξοδο από τον ΣΥΝ
   Η συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του με τον τίτλο «Λεωνίδας Κύρκος εκ βαθέων», προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα εντός του ΣΥΝ.
  • Τελικά, πού είναι ο εχθρός;
   Οι τοποθετήσεις μελών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εκείνων που προέρχονταν από τον ΣΥΝ είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πήγαν οι περισσότεροι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Παπαδημούλης αν και προέρχεται από την Ανανεωτική Πτέρυγα.
 • Υπόθεση Siemens

 • Υπόθεση ομολόγων

  • 25 εκατ. ευρώ ζητάει από την Τράπεζα της Ελλάδος η «Ακρόπολις»
   Λίγες μέρες μετά την παραλαβή των κλήσεών τους σε απολογία για σκέλος του σκανδάλου των ομολόγων που αφορά τη διαδρομή του «κρυφού» ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φέρεται ότι κατέληξε υπερκοστολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, οι νόμιμοι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» στράφηκαν με αγωγή τους σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος και τριών στελεχών της, διεκδικώντας αποζημίωση που αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.