Έντυπη Έκδοση

6 χρόνια σε Στεφανάκο-Σκαφτούρο για «συνδικάτο του εγκλήματος»

Ενόχους για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης έκρινε για τρίτη φορά η Δικαιοσύνη, καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας ύστερα από αναίρεση που άσκησε ο Αρειος Πάγος, τους Β. Στεφανάκο και Γ. Σκαφτούρο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες και στην υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος».

Ακόμη το δικαστήριο έπειτα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία έκρινε ενόχους και τους Γ. Μπασταλή και Αργ. Δενζιτζόργλου ενώ κήρυξε αθώο τον Βασ. Στεφανάκο από τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, που αφορούσαν την επίθεση σε βάρος της πρώην μνηστής του και του τότε φίλου της στις 26 Μαΐου 2002 έξω από το κέντρο «Πανόραμα».

Βασική μάρτυρας κατηγορίας γι' αυτό το σκέλος της υπόθεσης ήταν η πρώην σύντροφος του Βασ. Στεφανάκου η οποία όμως στην κατάθεσή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακάλεσε τα όσα είχε υποστηρίξει στο παρελθόν σε βάρος του διατρανώνοντας πλέον τη βεβαιότητά της ότι δεν βρίσκεται αυτός πίσω από την επίθεση.

Το δικαστήριο επέβαλε τον Βασ. Στεφανάκο ποινή κάθειρξης έξι ετών, στον Γ. Σκαφτούρο ποινή έξι ετών και έξι μηνών, καταδικάζοντάς τον και για τα αδικήματα της προμήθειας όπλου και της οπλοφορίας, και ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή στους Γ. Μπασταλή και Αργ. Δενζιτζόργλου. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει στην αγόρευση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την καταδίκη του Β. Στεφανάκου και του Γ. Σκαφτούρου για όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζαν και την απαλλαγή του Γ. Μπασταλή και του Αργ. Δενζιτζόργλου.

Ο Φρ. Ραγκούσης, συνήγορος του Γ. Μπασταλή, σχολιάζοντας την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δήλωσε ότι αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία να καταδικάζονται άνθρωποι για εγκληματική οργάνωση «φάντασμα» και τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους θα αγωνιστούν με όσα δικονομικά όπλα διαθέτουν για να καταδείξουν την αλήθεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
WWF
Πώς θα σώσουμε τα δάση μας
Ανανέωσιμες Πηγές Ενέργειας
Στοίχημα για τις ανανεώσιμες πηγές η επιλογή Ζερβού στη ΔΕΗ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πέτρες - μολότοφ και φωτιά σε εκσκαφέα
Διαδίκτυο
Μόνο 4 στα 10 νοικοκυριά «μπαίνουν» στο Διαδίκτυο
Δικαστικό ρεπορτάζ
6 χρόνια σε Στεφανάκο-Σκαφτούρο για «συνδικάτο του εγκλήματος»
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
«Προφυλακίσεις με μέτρο»
Λογισμικό
Στα... άχρηστα το ανοιχτό λογισμικό!
Μετανάστευση
Ερευνητικό πρόγραμμα από ΕΛΙΑΜΕΠ
Μεταναστευτική πολιτική
Τι αλλάζει στην πολιτική για τους μετανάστες
Νέα γρίπη
Εμβόλια για όλους από αύριο
«Δεν αρκούν προσλήψεις στις ΜΕΘ, χρειάζεται και εκπαίδευση»
Πλημμύρες
SOS για Ραφήνα και Ν. Μάκρη
Συνέντευξη: Γκρασιέλα Τσιτσιλινίσκι
Πράσινο Νιου Ντιλ ακούμε αλλά δεν βλέπουμε...
Άλλες ειδήσεις
Ελληνικό: Προσφυγή για τις άδειες
Πράσινος χάρτης σωτηρίας
4ωρη στους δήμους της Βοιωτίας
Βραβείο από την Κρητική Εστία
Η ραπτική έχασε έναν πραγματικό μετρ
Σκότωσαν και λήστεψαν 75χρονη