Έντυπη Έκδοση

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

30 χρόνια συγγραφικοί αγώνες

Από αριστερά, Ελενα Χουζούρη, Ρούλα Κακλαμανάκη, Θανάσης Βαλτινός, Ρέα Γαλανάκη, Αλέξης Ζήρας, Κώστας Μουρσελάς και Βασίλης Βασιλικός στη χθεσινή εκδήλωση. Δεξιά: Οδυσσέας Ελύτης, Νικόλαος Κάλας, Μανόλης Αναγνωστάκης, τρία από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων
Είχαν περάσει μόλις επτά χρόνια από την πτώση της δικτατορίας. Ο πολιτικός λόγος και οι προσδοκίες του σ' αυτόν είχαν τη φρεσκάδα της αγωνιστικής χειρονομίας, αφού οι δάφνες της αντιδικτατορικής δράσης δεν είχαν ακόμη τοποθετηθεί στο εικονοστάσιο της ελληνικής Ιστορίας.

Πλήρες θέμα...

 • Βραβεία Κουν

  • ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ Οι υποψήφιοι για τα βραβεία θεάτρου και μουσικής
   Για τη σκηνοθεσία του στην «Τριλογία του παραθερισμού» του Γκολντόνι, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, ο Νίκος Μαστοράκης είναι υποψήφιος στα φετινά βραβεία «Κουν» Με την εκπνοή της χρονιάς είθισται να απονέμονται τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής καθώς και τα βραβεία «Κάρολος Κουν».
 • Εικαστικά

 • Κινηματογράφος

  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» Ωδίνες ζωής
   Ο σκηνοθέτης της «Πόλης των παιδιών» Γιώργος Γκικαπέππας Μια απελπισμένη και ολομόναχη Ιρακινή μετανάστρια φέρνει στον κόσμο το μωρό της με τη βοήθεια του Ελληνα γείτονά της σε πολυκατοικία της Κυψέλης. Μια εύπορη νέα γυναίκα προσπαθεί μάταια να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση και καταρρέει από την αμφιθυμία της.
 • Μουσική

  • 140 ΧΡΟΝΙΑ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ * «ΧΡΟΝΙΚΟ» ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ Αγνωστος Μητρόπουλος
   Το «Χρονικό» προσφέρει στον αναγνώστη μια νέα εικόνα για την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Μητρόπουλου με φόντο τη μουσική Αθήνα του Μεσοπολέμου Ο Δημήτρης Μητρόπουλος σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από πρόβες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών. Πρόσωπο μποξέρ, πλάτες παλαιστή. Ομως το βλέμμα του, βλέμμα παιδιού. Το λευκό κοντομάνικο φανελάκι επιτείνει την έκφραση αφέλειας, ενώ το βλέμμα του, που είναι στραμμένο προς τα επάνω, συντονίζει το μουσικό χρόνο με όρους αιωνιότητας.
 • Νέες ταινίες

  • Φιλοσοφικός μύθος και παραμύθι για μεγάλους
   Σκηνή από τη βραβευμένη ταινία με Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, «Φάουστ», του Αλεξάντερ Σοκούροφ ο «Φάουστ» του Αλεξάντερ Σοκούροφ και «Το παιδί με το ποδήλατο» των αδερφών Νταρντέν ξεχωρίζουν από τις συνολικά 8 ταινίες που αρχίζουν να προβάλλονται από αύριο Πέμπτη. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν η ελληνική ταινία «Το τανγκό των Χριστουγέννων», η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Real Steel», το δράμα «Πολεμώντας για τη νίκη», το θρίλερ αγωνίας «Trespass», η κατασκοπική περιπέτεια «The double» και η φαντεζίστικη «Ο άγγελος του πάθους».
 • Τηλεόραση

  • Οδηγία ΕΣΡ για τις μεταβιβάσεις εταιρειών
   Οδηγία προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς εξέδωσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με στόχο να διευκολυνθεί ο οικονομικός έλεγχος εταιρειών που μεταβιβάζονται. Η ανεξάρτητη αρχή κατέληξε σε αυτήν την οδηγία καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο μεταβιβάσεων με αποτέλεσμα εξ αυτού να δημιουργείται μια σειρά προβλημάτων.