Έντυπη Έκδοση

Ανακάλεσαν απολύσεις συνδικαλιστών

Απολύονται Δευτέρα, τρώνε λίγο ξύλο από τα ΜΑΤ την Τρίτη και μερικές ώρες αργότερα οι απολύσεις τους ανακαλούνται. Είναι το τελευταίο, για την ώρα τουλάχιστον, επεισόδιο στο υποκατάστημα της βιοτεχνίας ΑΓΝΟ στο Κορωπ

Τα προβλήματα εκεί, όπως λένε οι εργαζόμενοι, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο. Παρά τις περικοπές των «100 ευρώ εδώ, 120 εκεί» που είχαν προηγηθεί, οι μισθοί τους μέχρι και τον Σεπτέμβριο καταβάλλονταν κανονικά. Εκτοτε, άρχισαν να δουλεύουν απλήρωτοι. Τουλάχιστον «τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου μπήκαν στα τέλη Οκτωβρίου».

Συνδικαλίστηκαν, έφτιαξαν μια εργοστασιακή επιτροπή, «στα κρυφά στην αρχή και με λίγους, γιατί εδώ τα πράγματα είναι σφιχτά», προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Παρακάμπτοντας, στην ουσία, το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο της βιοτεχνίας, πραγματοποιούν μερική στάση εργασίας στις 5 Νοεμβρίου. «Πήραμε τότε γραπτή συμφωνία από τη διοίκηση. Τα δεδουλευμένα μας λέει θα μπουν, συν μια προκαταβολή από τον Οκτώβριο», λέει ο Κώστας Αθανασόπουλος, πρόεδρος της εργοστασιακής επιτροπής. Τη συμφωνημένη όμως ημέρα καταβολής των δεδουλευμένων «η διοίκηση δεν έκανε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί και επειδή ήταν αθέτηση συμφωνίας προχωρήσαμε σε 24ωρη απεργία, την πρώτη που έχει γίνει ποτέ στην ΑΓΝΟ, και καταφέραμε να πληρωθεί όλος ο απλήρωτος εδώ κόσμος».

Τα μέλη όμως της εργοστασιακής επιτροπής, όπως καταγγέλλει ο κ. Αθανασόπουλος, δέχτηκαν πόλεμο. «Τους είχαμε πει να μην προχωρήσουν σε απολύσεις ως αντίποινα» αλλά μερικές μέρες μετά «απολύθηκαν πέντε εργαζόμενοι, ένας από κάθε τμήμα». Ωστόσο, «δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Κατάφεραν να μας διασπάσουν και πάνω στην ασυμφωνία μας πάτησαν και έκαναν τις απολύσεις». Δεν είχε περάσει μια εβδομάδα όταν, τη Δευτέρα που πέρασε, «δεν μας λέει η διοίκηση τίποτα και γύρω στις 17.00 ήρθε δικαστικός κλητήρας στο σπίτι μου, το σπίτι του αντιπροέδρου και το σπίτι του γραμματέα της επιτροπής, για να υπογράψουμε την απόλυσή μας. Χωρίς καμία αιτιολογία. Ηθελαν να χτυπήσουν το προεδρείο για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους».

Οι εργαζόμενοι κατέβηκαν χθες σε απεργία, απέκλεισαν την πύλη και κάποιοι κάλεσαν τα ΜΑΤ με την ίδια ευκολία που καλεί ο κόσμος το 100. Τα ΜΑΤ ήρθαν και προσπάθησαν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, να απελευθερώσουν την πύλη. Λίγες αψιμαχίες και τα ΜΑΤ έφυγαν. Αργά χθες το απόγευμα, οι διοίκηση ανακάλεσε τις απολύσεις του προεδρείου. Οι διαπραγματεύσεις για ανάκληση και των προηγούμενων απολύσεων συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Παράνομες μεταμοσχεύσεις
Μαφίες παράνομων μεταμοσχεύσεων και κοινωνίες του ενός νεφρού
ΔΕΗ
Νέα χαστούκια στο χαράτσι
Δήμος Αθηναίων
Κα-μίνι Χριστούγεννα
Ηλέκτωρ
Τα ερωτηματικά της «Ηλέκτωρ» και τα έργα προς ανάθεση
Ναρκωτικά
Ξεπουλάει η «κόκα των φτωχών»
Μετανάστες
Μεθαύριο στο ΣτΕ ο νόμος περί ιθαγένειας
«Δεν γίνεται κοινωνική ένταξη μεταναστών χωρίς ιθαγένεια»
Χρέος Ελλάδας
«Παζαρέψτε εκ νέου το χρέος σας»
ΑΓΝΟ
Ανακάλεσαν απολύσεις συνδικαλιστών
Κτηματολόγιο
Υποθηκοφύλακες: Αστοχίες και λάθη στο Κτηματολόγιο
Λιμενικό Σώμα
Αναδιπλώνεται το Λιμενικό για τα σχέδια κατά της πειρατείας
3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού
Φεστιβάλ που στάζει μέλι
Απεργία
Γενική απεργία κατά του μνημονιακού προϋπολογισμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Γκαζάκια
Μήνυμα- απάτη σε κινητά
Πυρκαγιές σε οχήματα στο Χαλάνδρι
ΕΥΔΑΠ
Ιδρύθηκε η ΕΥΔΑΠ Νήσων
Θέματα ζώων
Φλαμίνγκο ετών 21
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Καλούν για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών
Άλλες ειδήσεις
Προσεχώς η διάλεξη
Εκαναν «φτερά» 700 σχάρες χυτοσίδηρου από τα φρεάτια της ΕΥΑΘ
Για το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ