Έντυπη Έκδοση

ΑΥΡΙΟ, Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γενική απεργία κατά του μνημονιακού προϋπολογισμού

Την πρώτη γενική απεργία με πολυκομματικό κυβερνητικό αντίπαλο και με αιτήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού διοργανώνουν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η νέα γενική απεργία, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου μνημονιακού προϋπολογισμού περικοπών, συμπίπτει με τις νέες εξαγγελίες για συρρίκνωση των συντάξεων και την αποκάλυψη ότι παρά τις (μονομερείς, εκ μέρους των εργαζομένων και των συνταξιούχων και με βαρύ τίμημα την ανεργία) θυσιών, η κρίση στην Ευρώπη βαθαίνει.

Με αποτέλεσμα, ναι μεν η ΓΣΕΕ να επιβεβαιώνεται ως προς την κρίση, που αποδεικνύεται συστημική και για την αντιμετώπισή της απαιτείται ένα διαφορετικό -αναπτυξιακό- οικονομικό μοντέλο, αλλά, από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της επιβολής νέων μέτρων, που οδηγούν στην εμβάθυνση της ύφεσης, η οποία προκαλεί νέα ελλείμματα στα δημόσια οικονομικά, τα οποία καλούνται να καλύψουν οι μισθωτοί με νέες θυσίες.

Αδιέξοδες συνταγές

Αύριο παραλύει κάθε οικονομική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους απεργούς στις 11 το πρωί στο Πεδίον τους Αρεως. Ακολούθως θα σχηματιστεί πορεία προς το Σύνταγμα. (Το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια.)

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους απεργούς αύριο στις 11 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους απεργούς αύριο στις 11 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια Με ανακοίνωσή της η εργατική συνομοσπονδία αναφέρει: «Η δογματική εμμονή σε μια αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα. Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές συμπιέζονται και περικόπτονται δραματικά και από το νέο προϋπολογισμό έτους 2012, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά δράματα, αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στην οικονομία». Και συνεχίζει με τα τρέχοντα: «Χαρακτηριστικό δείγμα τής ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής είναι και οι συνεχιζόμενες περικοπές στις κύριες, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, που μαζί με τις φοροεπιδρομές και τα έκτακτα χαράτσια έχουν καταστήσει τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς σε απόμαχους της ζωής».

«Η νέα τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου επιχειρεί να υλοποιήσει τον πλέον αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα προϋπολογισμό, που θα διευρύνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, οδηγώντας σε απόγνωση και εξαθλίωση εκατομμύρια ανέργους και εργαζομένους», επισημαίνει η οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνον έκτακτα περιστατικά, οι συγκοινωνίες θα τραβήξουν χειρόφρενο πρωί και απόγευμα, οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, οι ΔΕΚΟ και οι δημόσιες επιχειρήσεις θα εργάζονται με προσωπικό ασφαλείας, οι τράπεζες δεν θα κάνουν συναλλαγές, τα ταμεία, οι εφορίες και τα υπουργεία δεν θα υποδέχονται κοινό, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι βιοτεχνίες, οι οικοδομές δεν θα λειτουργήσουν. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μνημόνιο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Παράνομες μεταμοσχεύσεις
Μαφίες παράνομων μεταμοσχεύσεων και κοινωνίες του ενός νεφρού
ΔΕΗ
Νέα χαστούκια στο χαράτσι
Δήμος Αθηναίων
Κα-μίνι Χριστούγεννα
Ηλέκτωρ
Τα ερωτηματικά της «Ηλέκτωρ» και τα έργα προς ανάθεση
Ναρκωτικά
Ξεπουλάει η «κόκα των φτωχών»
Μετανάστες
Μεθαύριο στο ΣτΕ ο νόμος περί ιθαγένειας
«Δεν γίνεται κοινωνική ένταξη μεταναστών χωρίς ιθαγένεια»
Χρέος Ελλάδας
«Παζαρέψτε εκ νέου το χρέος σας»
ΑΓΝΟ
Ανακάλεσαν απολύσεις συνδικαλιστών
Κτηματολόγιο
Υποθηκοφύλακες: Αστοχίες και λάθη στο Κτηματολόγιο
Λιμενικό Σώμα
Αναδιπλώνεται το Λιμενικό για τα σχέδια κατά της πειρατείας
3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού
Φεστιβάλ που στάζει μέλι
Απεργία
Γενική απεργία κατά του μνημονιακού προϋπολογισμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Γκαζάκια
Μήνυμα- απάτη σε κινητά
Πυρκαγιές σε οχήματα στο Χαλάνδρι
ΕΥΔΑΠ
Ιδρύθηκε η ΕΥΔΑΠ Νήσων
Θέματα ζώων
Φλαμίνγκο ετών 21
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Καλούν για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών
Άλλες ειδήσεις
Προσεχώς η διάλεξη
Εκαναν «φτερά» 700 σχάρες χυτοσίδηρου από τα φρεάτια της ΕΥΑΘ
Για το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ