Έντυπη Έκδοση

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Κα-μίνι Χριστούγεννα

«Ανοιγμα» στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου και τους πολίτες της Αθήνας ευαγγελίζεται ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, που παρουσίασε χθες το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα υποσχόμενος ότι θα στοιχίσει μόλις το 10% όσων πληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Αθηναίοι αντί για έλατα θα δουν στολισμένες νεραντζιές στην πλατεία Συντάγματος Οι Αθηναίοι αντί για έλατα θα δουν στολισμένες νεραντζιές στην πλατεία Συντάγματος «Κλειδί για την επιτυχία των εκδηλώσεων είναι η συμμετοχή του κόσμου» είπε ο Γ. Καμίνης αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που ξεκινούν ουσιαστικά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, με το στολισμό των νεραντζιών της πλατείας Συντάγματος από υλικά ανακύκλωσης που έχουν ετοιμάσει μαθητές των σχολείων της πόλης. Το πρόγραμμα διαρκεί 30 ημέρες και 30 νύχτες και συμμετέχουν 700 καλλιτέχνες, που θα αμειφθούν «συμβολικά με 100 ευρώ καθένας» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι η συνολική οργάνωση έγινε από προσωπικό του δήμου χωρίς «την εμπλοκή εταιρειών, συχνά συγγενικών μεταξύ τους, που παλαιότερα μοιράζονταν τις δουλειές» οδηγεί στη μείωση του κόστους που θα είναι 200.000 ευρώ ενώ «τα προηγούμενα χρόνια κυμάνθηκε γύρω στα 2 εκατ.» επισήμανε ο κ. Καμίνης. Χαρακτηριστικά, είπε ότι «200.000 ευρώ είχε στοιχίσει το 2008 μόνον ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου»! (Κάηκε στις οδομαχίες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου)

«Θέλουμε να ξαναζωντανέψουν οι πλατείες, να φωτιστεί η σκοτεινιασμένη πόλη» πρόσθεσε, αναφερόμενος ειδικά στο πρόγραμμα μέσω του οποίου σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα στολίσουν βιτρίνες καταστημάτων που έχουν κλείσει στις οδούς Σόλωνος και Σταδίου, ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Τεχνόπολης» Κώστα Μπιτζάνη, που έχει την κεντρική ευθύνη για το σχεδιασμό του προγράμματος.

Ο Κ. Μπιτζάνης απέδωσε τα εύσημα με τη σειρά του στο προσωπικό που εργάστηκε για την προετοιμασία, τους δημοτικούς φορείς που συνεργάζονται και τους χορηγούς, αναφερόμενος και στη Δημοτική Αστυνομία, που θα φυλάει σε 24ωρη βάση τις πλατείες όπου θα γίνονται οι εκδηλώσεις. Στο πρόγραμμα των δέκα θεματικών φεστιβάλ («Μουσικές του Κόσμου», «Μαγική πλατεία των παιδιών», «Μέρες παντομίμας-Νύχτες μαγείας», «Οι πιο μικρές μέρες», «Jazzy Christmas», «Φεστιβάλ Χορωδιών», «Γειτονιά των Παιχνιδιών», «Εκφραση» κ.λπ.) που θα τρέχουν παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος της «Τεχνόπολης» Μάριος Στρόφαλης. Μίλησε ειδικότερα και για το βράδυ της αλλαγής του χρόνου, όταν οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 22.30 με τη Φιλαρμονική του δήμου στην ταλαιπωρημένη πλατεία Ομονοίας.

Η Φιλαρμονική θα παιανίσει και στην παρέλαση προς την πλατεία Κοτζιά, όπου θα εκτυλίσσεται από το μεσημέρι το φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής. Μπροστά από το Δημαρχείο θα γίνει και η αλλαγή του χρόνου με τη μουσική σύμπραξη των Μουσικών Συνόλων του δήμου με τους Δ. Δημοσθένους, Στ. Μπερή και Τζίνα Πούλου. Συνεχής ενημέρωση για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις θα δίνει η ιστοσελίδα www.christmasinathens.gr, η οποία θα λειτουργεί από τις 5 Δεκεμβρίου. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Παράνομες μεταμοσχεύσεις
Μαφίες παράνομων μεταμοσχεύσεων και κοινωνίες του ενός νεφρού
ΔΕΗ
Νέα χαστούκια στο χαράτσι
Δήμος Αθηναίων
Κα-μίνι Χριστούγεννα
Ηλέκτωρ
Τα ερωτηματικά της «Ηλέκτωρ» και τα έργα προς ανάθεση
Ναρκωτικά
Ξεπουλάει η «κόκα των φτωχών»
Μετανάστες
Μεθαύριο στο ΣτΕ ο νόμος περί ιθαγένειας
«Δεν γίνεται κοινωνική ένταξη μεταναστών χωρίς ιθαγένεια»
Χρέος Ελλάδας
«Παζαρέψτε εκ νέου το χρέος σας»
ΑΓΝΟ
Ανακάλεσαν απολύσεις συνδικαλιστών
Κτηματολόγιο
Υποθηκοφύλακες: Αστοχίες και λάθη στο Κτηματολόγιο
Λιμενικό Σώμα
Αναδιπλώνεται το Λιμενικό για τα σχέδια κατά της πειρατείας
3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού
Φεστιβάλ που στάζει μέλι
Απεργία
Γενική απεργία κατά του μνημονιακού προϋπολογισμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Γκαζάκια
Μήνυμα- απάτη σε κινητά
Πυρκαγιές σε οχήματα στο Χαλάνδρι
ΕΥΔΑΠ
Ιδρύθηκε η ΕΥΔΑΠ Νήσων
Θέματα ζώων
Φλαμίνγκο ετών 21
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Καλούν για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών
Άλλες ειδήσεις
Προσεχώς η διάλεξη
Εκαναν «φτερά» 700 σχάρες χυτοσίδηρου από τα φρεάτια της ΕΥΑΘ
Για το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ