Έντυπη Έκδοση

Τριάντα χρόνια τουρτούρισμα

Τριάντα χρόνια μουσικής «δράσης» χρήζουν αναμφισβήτητα μιας γιορτής. Και αυτή για τους Χειμερινούς Κολυμβητές θα γίνει στο «Παλλάς» στις 11 Ιανουαρίου (9 μ.μ.). Μπορεί η εμφάνισή τους στη δισκογραφία να μετρά τριάντα χρόνια με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Χειμερινοί Κολυμβητές», αλλά η δημιουργία του πρώτου πυρήνα της ομάδας, από τους Αργύρη Μπακιρτζή, Ισίδωρο Παπαδάμο και Κώστα Σιδέρη, είναι αρκετά παλιότερη. Γιορτάζει τα 45 χρόνια.

Η τωρινή τους εμφάνιση στην Αθήνα επιφυλάσσει δύο εκπλήξεις. Η πρώτη είναι ενδεχομένως αναμενόμενη, αλλά εντελώς καλοδεχούμενη: θα παρουσιάσουν ανέκδοτα τραγούδια. Η δεύτερη όμως αφήνει απορημένους τους μουσικόφιλους που τους ακολουθούν χρόνια: θα προσπαθήσουν να πειθαρχήσουν σε ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα.

Η πορεία τους άλλωστε στη μουσική σκηνή χτίστηκε με εντελώς προσωπικούς όρους, που δεν καθορίστηκαν από την αγωνία της σταθερής παρουσίας και της επιβεβλημένης δισκογραφίας, αλλά καθοδηγήθηκαν περισσότερο από μια βαθιά ανάγκη έκφρασης και έναν αυθεντικό «ερασιτεχνισμό» που καθιστούσε χειροποίητη κάθε συνάντησή τους επί σκηνής.

Μέχρι και εισηγητή περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που δεν είναι άλλος από τον Τζίμη Πανούση. Ενώ ο frontman Αργύρης Μπακιρτζής θα πρέπει να τιθασεύσει το χαριτωμένο χαρακτηριστικό του της αυθόρμητης και διασκεδαστικής φλυαρίας, για να δώσει χώρο στα προγραμματισμένα «διαλείμματα» ανάμεσα στα τραγούδια, που περιλαμβάνουν κινηματογραφικές παρεμβάσεις, βαρύγδουπες ανακοινώσεις για την προβλεψιμότητα των ποδοσφαιρικών, και όχι μόνο, εξελίξεων στη χώρα μας.

Για την εμφάνιση στο «Παλλάς» οι βετεράνοι Χειμερινοί Κολυμβητές, Αργύρης Μπακιρτζής, Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Βόμβολος, Θόδωρος Ρέλλος και Κώστας Σιδέρης, καλωσορίζουν και νέους μουσικούς συνοδοιπόρους, τους Μπάμπη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Μυστακίδη και Διονύσιο Ρούσσο. Μαζί τους θα εμφανιστεί 40μελής Μικτή Χορωδία του Δήμου Γλυκών Νερών με διευθυντή τον Γιάννη Βρυζάκη, αυτοσχέδιες χορωδίες, η Μάρθα Μαυροειδή, καλλιτέχνες του λαϊκοδημοτικού αλλά και του λυρικού τραγουδιού, ψαλτάδες, αλλά και ηθοποιοί του θεάτρου.

*Τιμές εισιτηρίων: 40, 35 και 25 ευρώ (το φοιτητικό).

Προπώληση: «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 5, τηλ: 210 3213100), με πιστωτική 210 8108181 και www.ellthea.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Τα 10 καλύτερα άλμπουμ του 2010
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Προσωπικές κρίσεις για ένα θέατρο της κρίσης
Επίγονοι του Σοφοκλή και βελγική πρωτοπορία
Κομικ(ς)οδρόμιο
Ο ελεύθερος σκοπευτής του Jacques Tardi
Ντον Ρικλς: Ο κωμικός και το δισδιάστατο άλτερ-έγκο του
Μουσική
Τα 10 καλύτερα άλμπουμ του 2010
Τριάντα χρόνια τουρτούρισμα
Συνέντευξη: Γιώργος Νταλάρας
Το όνομά μου, όχι η ψυχή μου, συνδέεται με την κυβέρνηση
Τι περιμένουμε από το 2011
Ηρθε ο νέος με τα δώρα